Bemutatkozás
2021. március 03. írta: Négyes_

Bemutatkozás

Üdvözöllek blogomon!

Miért Négyes a blog neve? Mert a 4 mitikus szám, jelen van a mindennapjainkban. Négy évszak ismert, 4 ős-elem létezik (levegő, tűz, föld víz), 4 égtáj szerepel az iránytűn, 4 kőzetbolygó van a Naprendszerben, 4 végtaggal rendelkezünk, 4 üregű a szívünk, 4 agylebenyű központi idegrendszerünk, 4 halmazállapot ismert (folyékony, gáz, szilárd, plazma), 4 vércsoportot azonosítottak, 4 szakaszból áll az életünk (gyermekkor, ifjúkor, felnőttkor, öregkor), 4 személyiségtípus van (kolerikus, szangvinikus, melankolikus, flegmatikus), 4 evangélista követte Jézust, 4 évente vannak a választások, 4 szimbólum szerepel a francia kártyában és a magyar kártyában is, 4 énekhang van (basszus, alt, szoprán, tenor), 4-es csakra a szívcsakra, 4 ágú a legnagyobb katonai szövetség (NATO) csillaga, a 4-es jelképezi Uránuszt, több mint 400 film címében szerepel a 4-es szám, a villának, mint evőeszköznek 4 ága van, a 4-es érdemjegyre mondjuk, hogy "jó", a vonósnégyes a leghíresebb zenekari forma, a négyesfogat pedig legelismertebb a lovassportban, a 4-es szám a jellemerő szimbóluma, Pitagorasz szerint a 4-es szám az ésszerűség és precizitás száma, (a negyedik kapcsolat is lehet szerelem, a 2004-es év különleges esztendő és a 4 tagú család ideális méretű família). Végül az egyik kedvenc regényemben, Veronica Roth híres könyvében (Divergent) is Négyesnek hívják az egyik legfőbb karaktert. []

Amit rólam tudni érdemes:

Szeretek írni, imádom a filmeket és a történelmet, hiszek a négyes szám különlegességében, bölcsész vagyok és egyedülálló, túl 20 évnyi házasságon. Rengeteg dolog érdekel, az említetteken túl is, például a hadászat-harcászat, biztonságpolitika, csillagászat, költészet, kultúra, háborús regények ... stb. Nemrég ráébredtem arra, hogy az életemben különleges jelentőséggel bír a 4-es szám (pl minden életszakaszomban 4 ember volt fontos számomra [nem mindig ugyanaz a 4]). Akkor döntöttem el: egy blogot szentelek a 4-es szám misztériumának, érdekességekről írva négyes felosztásokban. A blog 4 alapeleme:

negyes_celok.jpg

A blog bejegyzéseinek 4 jellemzője, az ars poetikánk: tömörség, négyes felépítés, érdekességek, képi illusztráció. Remélem a blog elnyeri tetszésed és időnként visszatérsz majd ide! Kellemes időtöltést, jókedvet és mosolygós napot kívánok neked!

negyes_logo2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://negyes.blog.hu/api/trackback/id/tr4716448792
süti beállítások módosítása