4 érték
2021. február 14. írta: Négyes_

4 érték

Nem könnyű az élet 4 legnagyobb értékét megtalálni, mert nyilván rengeteg dolog befolyásol bennünket a döntésben. Számomra a 4 legnagyobb érték hosszas gondolkodás után - és kimondottan az emberi tulajdonságokat mérlegelve - a következő:

  1. Önzetlenség
  2. Nagyvonalúság
  3. Jóindulat
  4. Szeretet

A sorrend természetesen alakítható másként is, de nekem ezek a dolgok hordozzák a legtöbbet, ha másokra gondolok.

Önzetlenség, ha képesek vagyunk önmagunkon túllépni és azok érdekeit nézni, akik fontosak számunkra, (mégpedig némi áldozatvállalással), akkor szerintem az önzetlenség ösvényén járunk.  

Nagyvonalúság, ha jót teszünk miközben a másik hibáin túllépünk és csak a valódi értékeit nézzük (vesszük figyelembe).

Jóindulat, ha fontosabb számunkra a másikban fellelhető pozitívumok sora és ezek kedvéért inkább a jót látjuk meg benne, segítve és támogatva őt mindenben.

Szeretet, amikor kötődünk a másik emberhez, megbecsülve őt és tudtára adva pozitív érzelmeinket.

Egy kapcsolatban ez a 4 érzelem az - mely a szerelemmel is kiegészülve - működőképes, hosszan tartó és boldogságot hozó tartalmat tudni adni két ember viszonyához.

4ertek.jpg

***

negyes_logo2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://negyes.blog.hu/api/trackback/id/tr7716426980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása