Az on-line társkeresők 4 alaptípusa
2021. április 02. írta: Négyes_

Az on-line társkeresők 4 alaptípusa

Hosszú és intenzív (vagyis több társkereső oldalt kipróbáló) kutatás után az emberben kialakul egy összbenyomás a többi on-line társkeresőről, főleg az ezeken a portálokon felbukkanó hölgyekről. Nyilván a többség tényleg párt keres, bár akadnak egyszerűen beszélgető-partnerre vágyók is. Alapvetően 4 típus különböztethető meg, melyekről alapelveink megfelelően röviden, tömören írnék az itt következőkben:

tarskereso_csoportok.jpg

A kép forrása: observer.com

A megerősítésre vágyók

Ők azok a nők, akik igazából nem akarnak komoly kapcsolatot, sőt még komolytalant sem, inkább csak pár randira vágynak időről időre és arra, hogy ezeken (illetve a randit megelőző levezésekben) bókoljanak, udvaroljanak nekik a férfiak, megerősítve bennük azt, hogy még mindig csinosak illetve szépek. Egy tekintélyes részük ezt azért szeretné, mert rossz kapcsolatban él, a férj vagy élettárs által elhanyagoltan. Másik részük valóban egyedülálló, de imádja, ha sok levelet kap a férfiaktól mert ez az önbizalmát növeli, amire nagy szüksége is van. Az ebbe a csoportba tartozó nők soha nem mennek  messzire az ismerkedésben, számukra mindig elégnek bizonyulnak a bókok, dicséretek, de ezeket hosszú időn át várják el, mindig újabb és újabb férfiaktól.

Alkalmi kapcsolatokat keresők

Az ebbe a csoportba tartozó hölgyek hobbiként élik meg a társkeresést és szintén nem akarnak valódi társat maguknak, csak randikat és alkalmai kapcsolatokat keresnek a társkereső oldalakon (már ha bejön nekik a másik). Igazából csak annyiban térnek el az előző csoporttól, hogy sokkal tovább mennek el az "ismerkedésben" és egyetlen alkalomra szóló szexre vagy hosszabb-rövidebb viszonyra vágynak. Ha ez összejön, vagy pár alkalom után unalmassá válik, továbblépnek és várják a következő jelentkezőt. 

A tessék - lássék társkeresők

Ide tartoznak az elégedett szinglik, az on-line társkereső nők legnagyobb hányada (legalább fele). Legtöbbjük sok-sok éve él már egyedül, amit egyáltalán nem bánnak, sőt valójában élveznek. A maguk urai ugyanis, kiválóan elvannak saját időbeosztásukkal, saját szokásaikkal. Sokan közülük a munkájuknak élnek, mások egy-egy hobbijuknak, vagy barátaiknak. Annak oka, hogy mégis regisztrálnak egy-egy társkeresőre különböző lehet. Egy részük csupán a társadalmi elvárásoknak akar megfelelni, melynek része egy élettárs vagy férj. (Ezt várja a társadalom, sokszor a munkahely is.) Másik részük a magányos öregkort akarja elkerülni. Ám közös jellemzőjük, hogy passzívak a társkeresőkön, mert valójában nem nagyon akarnak társat találni, tessék-lássék csinálják tehát.

A komoly társkeresők

Bevallom én még nem találkoztam senkivel ebből a csoportból, de barátaim, ismerőseim szerint, akik évek óta társkeresőznek, igenis léteznek ilyen nők is az on-line térben. Ők azok, akik valóban nagyon szeretnének már társat maguknak. Három alcsoportjuk van: a reményvesztettek (akik kicsit már feladták a siker esélyét), a kezdők (akik frissen váltak el és még nagyon bíznak abban, hogy gyorsan találnak újra egy komoly kapcsolatot) és az idealista naivák, akik hosszú évek után is töretlenül társkeresőznek, noha alig jön össze nekik nagy ritkán egy-egy randi (ami rendszerint sikertelenül is zárul). Persze azért arra is akad példa, hogy egy on-line társkeresést komolyan gondoló párkeresőnek sikerül tartós és komoly kapcsolatot találnia. Soha nem szabad feladni a reményt.

Ennyi a 4 csoport. A későbbiekben, ha lesz érdeklődés, a férfi társkeresők következnek. Addig is várom a hozzászólások közt a javasolt egyéb csoportokat!  negyes_logo2.jpg

április 02. (23:58)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://negyes.blog.hu/api/trackback/id/tr3316488756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása