Üdvözlünk a Négyes blogon!
2021. február 14. írta: Négyes_

Üdvözlünk a Négyes blogon!

Négy évszak van nálunk, 4 ős-elem létezik (levegő, tűz, föld víz), 4 égtáj szerepel az iránytűn, 4 végtagunk van, 4 üregű a szivünk, 4 halmazállapot ismert (folyékony, gáz, szilárd, plazma) 4 szakaszból áll az életünk (gyermekkor, ifjúkor, felnőttkor, öregkor), 4 személyiségtípus van (kolerikus, szangvinikus, melankolikus, flegmatikus), 4 evangélista követte Jézust, 4 évente vannak a választások, 4 szimbólum szerepel a francia kártyában és a magyar kártyában is, 4 énekhang van (basszus, alt, szoprán, tenor), 4-es csakra a szívcsakra, a 4-es jelképezi Uránuszt, több mint 400 film címében szerepel a 4-es szám, a villának, mint evőeszköznek 4 ága van, a 4-es érdemjegyre mondjuk, hogy "jó", a vonósnégyes a leghíresebb zenekari forma, a négyesfogat pedig a legelismertebb a lovassportban. A 4-es szám a jellemerő szimbóluma (a negyedik kapcsolat is lehet szerelem, mint ahogyan a 2004-es év is lehet különleges esztendő, a 4 tagú család pedig ideális méretű família).

Veronica Roth 2011-ben alkotta meg "Négyes" nevű karakterét (Divergent), akinek megszólításában 4 legnagyobb félelme lett kiemelve. Jelen blog ezen a "nyomvonalon" halad tovább: minden érzelmi és ízlésbeli kérdésben a 4 legkiemelkedőbbet keresve. Szubjektív természetesen az egész és a bloggazda egyéni, önálló, saját véleményét tükrözi. Rólam, vagyis a blog létrehozójáról itt olvashatod el a bemutatkozást. Remélem jól érzed itt magad és visszatérsz majd hozzánk!

negyes_logo2.jpg

***

A bejegyzés trackback címe:

https://negyes.blog.hu/api/trackback/id/tr5916426928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.03.18. 08:45:48

Lesz szó a"Négy lélek ékkövé"-ről is?
süti beállítások módosítása