4 öröm
2021. február 14. írta: Négyes_

4 öröm

A 4 legfőbb örömforrás megtalálása talán a legszubjektívebb dolog mindenki számára. Nálam sok-sok elmélkedés, gondolkodás és rágódás után a következő lista alakult ki:

  • szerelem
  • szex
  • önmegvalósítás
  • gyermekek

Ha magyarázatot kell adnom ezekhez, nincs túl nehéz dolgom, ugyanis mind a négy a hétköznapi élet része és a mindennapos vágyak, célok közé tartoznak a legtöbb embernél.

A szerelem: a legcsodálatosabb érzés a világon, melyet legtöbben egész életünkben csak egyszer - kétszer érzünk, ráadásul nem is mindig hosszú ideig. Leírni lehetetlen, talán csak a költészet képes rá.

A szex: a szimpla ösztön-aktustól a valódi szeretkezésig széles skálán jelent örömforrást és egész életünkben isteni "adományként" van jelen (szerencsés esetben).

Az önmegvalósítás: ide sorolható a legtöbb dolog, a munka okozta örömtől, a tárgyak birtoklásán túl (ház, kocsi egyéb) egészen a flow-élmények "kergetéséig" vagyis példaul egy-egy hobbi, sport, más kedvelés űzéséig, nem beszélve az "életcél" elérésének öröméről.

A gyermekek jelentette örömöt nem mindenki tapasztalja meg, de akiknek van benne részük, azok sem mind egyformán érzik örömnek. Én csak a magam nevében beszélhetek, amikor azt mondom: kisfiam és kislányom okozzák számomra a legtöbb örömet ebben az életben (messze túlszárnyalva a fentieket).

orom.jpg

***

negyes_logo2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://negyes.blog.hu/api/trackback/id/tr2016427528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása