Az Orbán-rendszer 4 legfőbb bűne
2021. december 10. írta: Négyes_

Az Orbán-rendszer 4 legfőbb bűne

Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A mai Orbán-rendszer 2010 óta eltelt éveit vizsgálva (melyhez nem kapcsolhatjuk, az 1998 és 2002 közti Fidesz-éveket, lévén, hogy az egy teljesen más politikai szisztéma volt), egyértelmű egyenleg alkotható, mégpedig 4 olyan tényezővel, melyek bűnként is aposztrofálhatóak.

orban_rendszer.jpg

A kép forrása: origo.hu

Bár ezen hibák és bűnök felsorolása soha nem jelenhet meg nagy nézettségű felületeken (így az Indexen sem), azért nézzük sorban:

1. Az ország erőforrásainak, gazdasági-pénzügyi bázisának megcsapolása intézményesített lopásokkal

A szemléletesen megfogalmazott mondat azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszer folyamatosan elszívja az ország európai uniós forrásait és közpénzeit, az oligarcha rétegnek és bizalmasoknak adva mindent. A hazánkban 2010 óta működtetett politikai rendszer legmarkánsabb eleme az intézményesített korrupció.

2. A demokratikus berendezkedés lecserélése autokratikus rendszerre

Összetett dolog, de egyértelműen átlátható: a demokráciát szolgáló szervek (bíróságok, ügyészségek, köztársasági elnöki hivatal, média, parlament ... stb) pártkezekbe centralizását jelenti, amihez a választójogi rendszerünk és alkotmányunk torzítása is társul. Mindez együttesen Magyarországot korlátozott demokráciává vagy autokráciává teszi.

3. Magyarország nemzetközi tekintélyének lerombolása

Talán senkinek nem kell bemutatnunk, hogy Orbán Viktor politikájáról, politikai szemléletéről (illiberális "demokrácia") és kormányzati módszereiről hogyan vélekednek a nyugati demokráciák szerte a világban. Elítélik azt és ennek számtalan fórumon adnak hangot. Hazánk sokat veszít azzal, hogy az Orbán-rendszert és magát Orbán Viktort is a demokrácia ellenségének és csorbítójának tekintik.

4. A magyar társadalom szétszakítás jó és rossz magyarokra

Hatalmas felelősség egy országvezetés számára az, ahogyan nemzetét vezeti. Ha a vezetői módszereit, törvényeit éri kritika, azt nem moshatja össze a nép egészét ért kritikával. Ugyanilyen fontos az is, hogy a vele egyet nem értőket nem bélyegezheti "rossz magyaroknak" vagy hazaárulóknak, illetve idegenszívűeknek. Mindezen lépések a társadalom szétszakítását és békétlenséget okoznak.

Ennyi. Nyilván lehetne további problémákat és hibákat is felsorolni, de a hangsúly ezúttal a rangsoroláson volt, a "legfőbb" bűnök-hibák kiválasztásán.  

csik.jpg

Ha érdekesnek találtad, ezeket is ajánljuk: A 4 leghíresebb merénylet a történelemben, A 4 legjobb világháborús film, A 4 legnagyobb hadvezér, A 4 legnagyobb vezető, A 4 haderőnem rendfokozatai,

negyes_logo2.jpg

2021.12.10. (14:50)

A bejegyzés trackback címe:

https://negyes.blog.hu/api/trackback/id/tr6216779756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Történelemtanár_ 2021.12.12. 13:47:52

Egyértelmű mind a 4 dolog. És nem csupán hibák ezek, hanem bűnök. Pontosan ahogyan a poszt állítja. Főleg az intézményesített lopás és korrupció a bűn, mert teljesen visszaveti az országot. Mint a távfutó, akinek úgy indulnia a rajtnál, hogy 20 kiló követ tesznek a hátizsákjába. Gyalázat smit csinálnak. Kíváncsi lennék hol tarthatnánk ha nem szívná az ország vérét ez a nemzetonek hazudott oligarcha kör.

Fritz Gerlich 2021.12.12. 13:47:59

Körülbelül jó a felsorolás. Én odatenném még ötödiknek és hatodiknak az oktatás - egészségügy tönkretételét illetve a nyugdíj-lopást a forint sárba zuhanásával.

Argus_ 2021.12.12. 13:48:50

Pontos elemzés.
De majd jönnek a fidesz-trollok és ellepik a komment szekciót, mint legyek a szart. Versenyt nyalnak majd a kormányokdalnak.

midnight coder 2021.12.12. 13:48:53

1. Ez igaz, de igazából a gengszterváltás óta minden kormány szétlopta az országot. Maga a rendszerváltás amire a kivénhedt ballibek könnyes szemmel emlékeznek vissza, valójában arról szólt, hogy a tûz közelében lévõk szétlopták az ország vagyonát. Így lett a köztulajdonból magántulajdon két ciklus alatt.

2. A köztársasági elnökök és a többi sóhivatal végigasszisztálták a tolvajlásokat.

3. Ja, mert eddig olyan tekintélyünk volt, hogy na! Emlékszem ahogy a szlovák neonácik anno feltörölték a padlót Fletóval, és kirúgták a határról a csurit, akarom mondani Sólymot, majd megerõsítették a faji-származási alapon diszkrimináló Benesi-féle dekrétumot. Mindezt bármiféle következmény nélkül.

4. Ezt a kettészakítást már Kádárék megkezdték, voltak a reakciósok és a kommunisták. Ez utóbbiból lett a balliberális mai "baloldal", az elõbbibõl pedig a jobboldal.

krumplimackó 2021.12.12. 13:49:03

Mintha a világ semmi másból nem állna csak az úgynevezett nyugati demokráciákból.Csupa beteg ország van ott, franciák svédek németek,meg vannak számlálva a napjaik.

nemecsekerno_007 2021.12.12. 13:49:09

Nem unjátok még.

1. Az Orbán rendszer még az adósságot is ellopta
2. Akkora autokráciát épített a Patás, hogy folyamatosak a több százezres rendszer ellenes tüntetések. Ja, nem
3. Nemzetközi megítélés = Ballib média lejáratása
4. Muhahahahahaha, ezt kicsit túltoltad Timi-kém!!! :))))))))))

pkovaks 2021.12.12. 13:49:16

A választás minden lesz, csak nem tiszta, és ez nem a jobboldalról lesz várható. Hanem az ellenzéktől,- de inkább ellenségtől, és az őket támogató külföldi "brancsba" tartozóktól. Mi, akik itt vagyunk, tudjuk mit akarunk, és azt hiszem, egyikünket sem kell meggyőzni semmiről. De sajnos - tapasztalatból mondom, és sokan mások is megtapasztalhatják -, hogy milyen sokan, vakon hisznek az ellenzéknek, bármit mond. A lényeg, hogy Orbán-ellenes legyen. Lehet az, bármilyen hazugság, akkor is elhiszik, ha beleszövik valamilyen módon a Fidesz-ellenességet, és az Orbán-ellenességet. Mindig vannak csalódott emberek, mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy jobb lenne, ha munka nélküli "alapbérből" tudnának megélni. Elhiszem! Ezek csak egyet nem tudnak. Hogy az az oldal, már megmutatta, hogy hova juttatta az országot, és hogyan tette megnyomorítottá a magyar nép legtöbbjét. Mégis van, akinek 10 év elég volt, hogy az állandó megszorításokat, áremeléseket, hitelmanipulációkat elfelejtse. Abban igazad van, hogy össze kell fogni, s mindenkinek el kell menni szavazni, de nem lenne hátrány a hezitálókat, a feledékenyeket egy kicsit felébreszteni.…

csakeztengedte 2021.12.12. 13:49:37

5. A politikai érdekekeiket előtérbe helyező járványkezelésük, ami miatt személyesen felelnek több ezer ember haláláért.
Talán ez a leginkább arcpirító.

A "nemzeti" kormány lesz@rja a nemzetét.

arthurthedent 2021.12.12. 14:04:45

"A szemléletesen megfogalmazott mondat azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszer folyamatosan elszívja az ország európai uniós forrásait és közpénzeit"

Szerintem kellene szólnotok az anonymousnak, hogy csináljanak valami rejtett felvételt erről. Ha már olyan elterjedt a dolog, akkor nyilván nem lesz nehéz... :)

2021.12.12. 14:04:50

a teljes jogbizonytalanság a legnagyobb bűn szerintem !
bármikor éjszaka benyújtott törvényekkel elvehetik a vagyonodat, megszüntethetik a vállalkozásodat, visszamenőleg szerződéseket érvényteleníthetnek és ha valaknek van egy működő, független vállalkozása, az retteghet, hogy mikor nézi ki magának valamelyik csókos !

arthurthedent 2021.12.12. 14:05:03

@Fritz Gerlich: "Én odatenném még ötödiknek és hatodiknak az oktatás - egészségügy tönkretételét "

Ah, igen, a világszínvonalú magyar egészségügyet meg a legendásan párját ritkító magyar oktatást a zorbánék tönkretették. Pedig ezek milyen flottul mentek már a nyolcvanas évek óta... :D

www.google.com/search?q=facepalm&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjiuL_2p970AhVChP0HHcOtDroQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1888&bih=874&dpr=1

Fritz Gerlich 2021.12.12. 14:07:25

@arthurthedent: Mert szerinted javított az Orbán-rezsim a dolgokon:? Most sokkal fasz@bb minden az egészségügyben és az oktatásban? Melyik barlangban élsz a hegyoldalban? :)))))

tiltsál ki te gyökér 2021.12.12. 15:21:07

@Fritz Gerlich: Tehát a "tönkretette" meg a "javított-e a dolgokon" az egy és ugyanaz, ugye?

arthurthedent 2021.12.12. 15:21:37

@Fritz Gerlich: "Mert szerinted javított az Orbán-rezsim a dolgokon:? Most sokkal fasz@bb minden az egészségügyben és az oktatásban? "

Az, hogy nem X tette tönkre ezeket nem jelenti azt, hogy javított rajtuk.

Az, hogy X javított valamin nem jelenti azt, hogy most sokkal f.szább.

Azért ezek elég elég egyszerű dolgok ám.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 15:21:46

"A média pártkezekbe centralizáslása.."

RTL, ATV, 444,Telex, 24.hu, Azonnali, HVG, Népszava, 168 óra, Magyar Narancs, ÉS..

Egyéb kérdés?

tiltsál ki te gyökér 2021.12.12. 15:22:14

Roppant meglepő lista, tele újdonságokkal.
Tényleg ennyire futja?

1. Persze, tudjuk, elloptak mindent. Ehhez képest amerre megyek mindenhol új és felújított épületek, ipari létesítmények, közterek.
2. Nincs demokrácia, végül is csak Bp főpolgármestere a tündöklő Karácsony. Az ellenzék is csak nagy titokban szervezkedhet, nem tarthat semmilyen előválasztást, meg hasonlókat.
3. Ez tényleg így van. Egy világpolitikai tényező voltunk, egy keménygerincű karakán ország, akinek a miniszterelnöke pezsizgetett Trianon alkalmából a román kollégával.
4. Még jó, hogy az ellenzék még véletlenül sem rekesztené ki a jobbos szavazókat. Soha, de soha nem írnátok le, hogy lámpavas.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 15:22:24

@Fritz Gerlich:

Tedd hozzá még azt is, hogy a pandémia előttig 10 százalékponttal csökkentették a GDP arányos államadósságot, míg a balfék kormányzás már 2006-ra kritikus helyzetbe hozta a magyar gazdaságot:

infostart.hu/gazdasag/2006/07/03/financial-times-a-magyar-a-legsebezhetobb-gazdasag-54964

" A Financial Times szerint nincs Európában sebezhetőbb gazdaság a magyarnál, mivel mind a folyó fizetési mérleg, mind az államháztartás hiánya 10 százalékhoz közelít, az adóemelések pedig lassíthatják a gazdasági növekedést.

A londoni üzleti napilap szerint az Európai Unió számára az a legfontosabb, hogy Magyarország gondjai mennyire helyi jellegűek, illetve mennyire bizonyulhatnak járványosnak."

Halibuli 2021.12.12. 15:22:41

Tisztelt Négyes!
A "főbűnösök" a bűnöket elkövetőket hatalmon tartó választópolgárok.
A szavazók.

Négyes_ 2021.12.12. 15:24:15

@Halibuli: Vagyis ha valakit megválaszt a többség, akkor bármennyit lophat, bármit megtehet, hisz a többség őt akarta? ... Hmmm ...

Buchhalter 2021.12.12. 16:20:11

@Aëtius_: emlékeim szerint sokkal rosszabbul állt az ország kedvenc Gyurcsányod alatt. DE demokrácia van és arra szavazol akire akarsz. Én nem fogok rájuk. Az összefosás már most fél évvel a választások alatt sikeresen lejáratta magát.

nemecsekerno_007 2021.12.12. 16:20:16

@Fritz Gerlich: Szerinted az oktatás és egészségügy a mérvadó.
Mindkettő szociális ellátás, ill. annak tekinthető.

Buchhalter 2021.12.12. 16:20:23

@Fritz Gerlich: az oktatás és az egészségügy egyik pártnak sem fontos egyelőre. Nincs benne annyi pénz ,ami megmozgatná a jobb vagy baloldal fantáziáját. A forint leértékelődésre meg annyit , hogy mindenhol tombol az infláció. Még nyugaton is! Kérlek, valamiből kompenzálni kell a Covid hiszti veszteségeit és szerintem az igazi gáz globálisan csak most fog jönni. Kína nagy ingatlan cégei sorra dőlnek be és minden idióta felül a nagyhatalmaknak és mindenféle képzelt ellenség miatt nyakig eladósítja magát fegyvervásárlás címszó alatt. Ha már fegyver és adósság , nosza majd használni is fogják.

tiltsál ki te gyökér 2021.12.12. 16:20:31

@Négyes_: Rohadt unalmas ez a bármennyit lophat duma.
Ki lopott és mit?
Jaa, hogy magyar cégek kapnak beruházásokat, amiket eddig külföldiek nyertek meg? A külföldi nyereségével nem volt gondod, csak akkor lopás, ha itt marad az országban a pénz?
Jártál valaha a körúton kívül?

Randy Marsch 2021.12.12. 16:20:35

3. Magyarország nemzetközi tekintélyének lerombolása

igen, ezért jön ide most Macron. meg a V4.

Négyes_ 2021.12.12. 16:24:39

@Randy Marsch: Az, hogy ide jön a szociáldemokrata francia elnök és Orbán jóban van az általa teremtett a 3 kelet-európai "kisállam" (cseh-szlovák-lengyel) szövetségével ... bizonyítaná, hogy Orbán nemzetközileg nincs kiközösítve? :))))))) Meg persze felhozható Putyin és Erdogan is a többi keleti diktátorral. Milyen jó is, hogy ennyien szeretik igaz? :))))))

Négyes_ 2021.12.12. 16:25:43

@tiltsál ki te gyökér: Ki lopott és mit? Ez a mai összmagyar társasjáték. :))))) Minden nap feltehető kérdés. Ahogyan Hofi mondta: ma ki lopott? :)

Fritz Gerlich 2021.12.12. 16:28:11

@nemecsekerno_007: Nekem mérvadó. És van még kábé 3-4 millió honpolgár, akinek mérvadó, hogy megdöklik e ellátatlanul a magyar egészségügyben és milyen oktatásban részesül a gyereke.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 18:36:16

@tiltsál ki te gyökér:

Egy biztos: azt a 170 milliárdot a 4-es metróból ne ma Zorbány lopta ki..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 18:36:24

@Fritz Gerlich: Demagógia..Egyébként a fejlett nyugaton is a zoktatás meg a zegészségügy a fő kampánytéma, Pedig ott nem állomásozott 46 évig a Vörös Hadsereg..

tiltsál ki te gyökér 2021.12.12. 18:36:41

@Négyes_: Kinek kéne egyébként idejönnie, vagy Orbánnak odamenni, hogy szerinted ne legyen kiközösítve?
És egyébként igen, tényleg jó, hogy mondjuk Putyin nem haragszik ránk.

Midnight Run 2021.12.12. 18:37:10

@Fritz Gerlich: Sajna a magyarok jelentős része alacsony szellemi szinten van, hogy ezt felfogja.
És hát őszintén, a mai magyar gazdasági modellen, ami olcsó összeszerelő üzemet jelent, nem is kell ennél több humán erőforrás beruházás. A gond, hogy ezzel lemaradunk nemcsak Nyugat-Európához képest, hanem a közvetlen régiónkhoz is viszonyítva.

Andy73 2021.12.12. 18:37:30

Tavasszal kederul, hogy a választók is így látják-e a helyzetet. Hasonló vádakat már több mint 11 éve lehet olvasni többek között itt az indexen is, aztán jöttek a kétharmados győzelmek. Aki vissza tud emlékezni a 2010 elötti kormányra, az nem sírja őket vissza. MZP ugyan jobbnak tűnik náluk, nem csoda, hogy megnyerte az előválasztást. De egy fecske nem csinál nyarat. Ahogy a boszme megpuccsolta az elődjét, most is megtenné, ha megtehetné.

birkamenet 2021.12.12. 18:37:42

Az Orbán-rendszer 4 legfőbb bűne

1. Családi bűnszövetkezetet épitett ki az ország lenyúlására, minden mozgatható közpénz ellopására

2. Kitenyésztett kértmillió agysorvadt birkát

3. A ruszkik és kínai kommunista eftársak gyarmatává tette Magyarországot

4. A sok százezer fidernyák meleg (köztük a megannyi fidernyák miniszter meg államtitkar) nem meri felvállalni magát, örökös rejtőzködésben vannak. Ez tartós mentális károsodást okoz nekik.

a nagy hohohorgász 2021.12.12. 18:37:56

Szerintem 1 bűne van az Orbán kormánynak, hogy osszefog az ellenzékkel!!! Pontosan ezért nem lehet lebuktatni őket és Pontosan ezért nincs elszámolás 100 éve. Mert a köcsög magyar megtanulta csak akkor bukik le ha az ellenséget nem vonják be a lopasba. A sok fasszopo meg tépi a száját mikor csak csak azt sajnalja hogy őt kihagytak a buliból...

laci_52 2021.12.12. 18:38:05

1. Mindegyik kormány idején ment a lopás ezerrel, csak a módszerek különböztek.

2. és 3. egyszerűen nem igaz!

4. A társadalom szétszakítása már a rendszerváltáskor elkezdődött.

A legnagyobb baj - talán már említette valaki itt is - az oktatás és az egészségügy megnyomorítása. Ez komoly problémákat fog okozni a közeljövőben.

birkamenet 2021.12.12. 18:38:24

Azért legyünk igazságosak és soroljuk fel az orbán diktatúra 4 legnagyobb sikerét:

1. Az EU-s országok között a legutolsó helyekre küzdötte le a magyar gazdaságot, ráadásul a magyaroknál szinte már minden EU országban többet keresnek. Ez óriási siker, hiszen orbán lezülleszthette volna az országot Mozambik szintjére is és dolgoztathatná a magyarokat éhbérért is,

2. 36 ezer covid halottat gyártott röpke másfél év alatt, ez megfelel annak mintha egész Felcsútot 24-szer irtották volna ki. Ez is óriási eredmény, mert gyárthatott volna 80 ezer halottat is, főleg ha mindenkit a kínai meg ruszki kamuvakcináival oltott volna be

3. Egy olyan ország sincs a világon, ahol zsákfalusi parasztgyerekek, falusi gázszserelők olyan sebességgel törtek volna ki a mélyszegenységből a csúcsgazdagságba, mint orbán Viktátor Illibernyák rendszerében. Ezen az eredményen nincs mit magyarázni, Tiborc Pityuék ehelyütt is csókoltatják a kétmillió orbán hívőt a napfényes Marbellai holtejuk luxus lakosztályából és további jó harcot kívánnak nekik a migránsok, a Sorosok meg Brüsszelek ellen!

4. Elmenekült 1 millió magyar az orbán rendszerből. Ez is óriási siker, hiszen akár kétmillió is elmenekülhetett volna. Ráadásul mi lett volna ezzel az országgal, ha ez a kétmillió mind az orbán hivő lett volna???????

cavalry 2021.12.12. 19:08:54

Rengeteg pénzt elköltöttek marhaságokra,. Még egy faluban is. Építenek két játszóteret de gyerek ninc sis, az iskola üres. (jutalékos, le is bukta). Renoválták a templomot 40 millióért de plébános sincs, és a pár öregasszony akit még érdekel a templom pár éven belül elmegy. Járdákat építenek 2 méter szélesre viacolorból,. Van ahol 4 méter széles (nem vicc.). A lopás a cél, már fölűlről így jön le hogy mire lesz pénz és kinek mennyi jár bvelőle. A lakossággal a kutya sem foglalkozik. MIndegy mi csak magas legyen a jutalék. Az erkölcsi romlás már beláthatatlan mélységű.

cavalry 2021.12.12. 19:09:06

Ha a 150 éves török megszállás összes kártételét összeszámolná egy lelkes hozzáértő, szerintem simán előzésben van ez a rendszer.

Nzoltan 2021.12.12. 23:09:58

@cavalry: A játszóterekre at úniós támogatásokat még fletóék tárgyalták le. Másra meg nem lehetett költeni. Nekik az volt a fontos.

Nzoltan 2021.12.12. 23:10:06

1. Ha annyit lopnának, akkor hogy-hogy jut az ellenzékieknek állami támogatás?
Mindezt kevesebb adókból?

J.W. Booth 2021.12.12. 23:10:37

Rövid és velős.
A címet olvasva előítéletes voltam, mert hogyan emeljünk ki négyet abból a végtelennek tűnő halmazból, amit átlátni is nehéz. Olyan, mint kiemelni a négy legkeményebb bűnözőt a Csillagból vagy az Alcatrazból.

A leírtakkal egyet tudok érteni, és személy szerint a 4.-et tartom a legnagyobbnak.
A többi csak pénz, ill. 5-10 éves időtávon helyrehozható állapot, de a morális pusztítás, népbutítás, gyűlöletkeltés stb. feloldásához már nem elég egy generáció.
Nem hiszek abban, hogy büntetőjogilag felelősségre lehet őket a rezsim bukása után vonni, és az is kérdés, a Viktor szűk körén túl meddig terjed a "kollektív bűnösség" határa.

Nzoltan 2021.12.12. 23:10:54

2. Ne gondoljuk túl a demokráciát. Az arról szól, hogy négyévente lehet ikszelni. A többi bullsit.

a nagy hohohorgász 2021.12.12. 23:11:04

@cavalry: figyelj csak, te tisztában vagy azzal hogy az unió mire ad pénzt???? Igen, viacolorozasra és templom vakolasra... ne legyél már buta! Olvasd már el a hon istenitett eu mire ad pénzt!!!!

Gábor Révész 2021.12.12. 23:36:00

@laci_52: 1. Az alapvetés igaz, mindegyik kormány lopott. A különbség a mennyiségen van, és itt rejlik O1G egyik fő bűne. Mert ez alatt a 12 év alatt az ide áramló EU-s pénzek demokratikus felhasználásával ma nem sereghajtók lennénk Európában.
2. Nem igaz? Ki a legfőbb ügyész? Kik a tagjai az Alkotmánybíróságnak? Ki a médiatanács elnöke? Ki az MNB elnöke? Ki az Állami Számvevőszék elnöke? Ki a köztársasági elnök? Ha szerinted nem igaz ez a pont, ugyan mondj egyetlen fontos állami vezetői posztot, amit nem fidesz-katona tölt be!
3. Nem igaz? Az Európai Unió országainak vezetői közül ki volt az egyetlen, akit nem hívott meg Biden a demokrácia-csúcsra? Kinek kellett pánikszerűen kilépni a legnagyobb európai pártszövetségből? Ki mondta 89-ben, hogy Ruszkik, haza? És ma ki Putyin legfőbb szövetségese?
4. Az én véleményem szerint evvel a ponttal kellett volna kezdeni a felsorolást. Mert ezt a történelmi bűnt eddig ebben az országban ilyen szisztematikusan és ilyen könyörtelenséggel egyetlen kormány sem követte el! És az ellopott 1000 milliárdokat lehet pótolni, a demokrácia alapvető ismérveit vissza lehet építeni, az ország tekintélyét vissza lehet szerezni, de azt a pusztítást, rombolást, amit az Orbán-kormány a társadalom szövetének szétzilálásával elkövetett, csak emberöltők alatt lehet rendbe hozni.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 23:36:11

@Gábor Révész:

@Argus_:

Az a ti bajotok, hogy a tények makacs dolgok.

Orbán nemzetközi elszigetelődése egy kamu:

gondola.hu/cikkek/114504-Orban_Viktor_es_Emmanuel_Macron_talalkozoja_Parizsban.html

hvg.hu/itthon/20211207_v4_francia_csucstalalkozo

A gazdaságot Orbánék rendbe tették, a pandémiáig jelentősen csökkentve a GDP arányos államadósságot, növelve a foglalkoztatottságot, a béreket, Míg a baloldali vezetés már 2006-ra kritikus helyzetbe hozta a magyar gazdaságot:

infostart.hu/gazdasag/2006/07/03/financial-times-a-magyar-a-legsebezhetobb-gazdasag-54964

Az ellenzéki véleményt számos sajtótermék képviseli:

RTL, ATV, 444,Telex, 24.hu, Azonnali, HVG, Népszava, 168 óra, Magyar Narancs, ÉS

Míg ugye a Fidesz a kétezres években ott állt egy szál Magyar Nemzettel meg egy Hír TV-vel. Az volt aztán a kiegyensúlyozott média kérem szépen..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 23:36:16

@birkamenet:

1. nettó hazugság
2. féligazság (nem vagytok hajlandók tudomást venni arról, hogy országonként eltérő a covid halálozási statisztikák módszertana, és erre a tényre a WHO is felhívta a figyelmet.)
3. Mészáros már 2010 előtt is jómódú vállalkozó volt, valamint hogyha Mészáros vagyonosodását, és politikai kapcsolatait firtatod, ugyanezt meg kell tenned Bige esetében is.
4.Az egész posztszocialista térségből jelentős a munkaerő elvándorlása nyugatra, és nem mi vagyunk az élmezőnyben..

midnight coder 2021.12.12. 23:36:23

@birkamenet: 1. A gazdaság állapota és hogy mennyit keresnek a polgárok két különbözõ dolog. De a gazdaság lerohasztásáért a legtöbbet a gengszterváltás óta Gyurcsányék tettek, alattuk elõztek be mintket a szlovákok és került kezelhetetlen szintre az államadósság.

2. Nem lehet tudni, hogy máshogy kezelve mi lett volna az eredmény. Gyanítom, Fletóék alatt sem lett volna kevesebb hulla. De lehet hogy kétszer ennyi.

3. Azért a gengszterváltás sem volt semmi. Két ciklus alatt sikerült eltapsolni egy ország vagyonát. Ezt azért nehéz überelni.

4. Teccettek volna nem belépni az EU-ba. Az elvándorlás már Fletóék alatt megindult, ami miatt begyorsult az egyrészt az, hogy egyrészt 2006-ban a magyarok tipikus célországai még moratóriumot kaptak a munkaerõpiacuk védelmére ami 2010 körül járt le, másrészt az átlagpolgár még kevesebbet tudott arról hogy hogy kell kimenni. Viszont onnantól kezdve, hogy szabad a munkaerõ áramlása, borítékolható volt, hogy egy rakás olyan fiatal fog kimenni aki rendelkezik a szükséges nyelvtudással és eladható végzettsége van. De igazából azoknak is megérte kimenni akinél ez utóbbi hibádzott: az osztrák takarítónéni sokkal-sokkal többet keres mint egy magyar kezdõ pedagógus. 2010-ben még egy magyar szoftverfejlesztõnél is többet keresett. Azóta a versenyszférában azért mentek fel a bérek.

apro_marosan_petergabor 2021.12.12. 23:36:24

Több, mint bűn, 4 hiba:
- hogy Czeglédy még nincsen börtönben
- hogy Mo és Lo nem vétózta meg tavaly a jogállamiság-zseton passzust
- hogy hagyták hatalomra kerülni a bolsevikokat Bp-en
- hogy Karácsony még a helyén van

ulpius66 2021.12.12. 23:36:26

Az Orbán-rendszer "főbűne" hogy ellent merészelt mondani a Brüsszeli vadliberális politikának!

Nem engedte, hogy Brüsszel belepofázzon a magyar politikába, nem engedte, hogy a Brüsszelből fizetett NGO-k szabadon garázdálkodjanak Magyarországon, ellent mondott a Brüsszeli migrácskvótáknak, a buzilobbinak, stb, stb......

EZÉRT AZTÁN A BRÜSSZELI BALLIBERÁLIS ERŐK MINDEN ENERGIÁT AZÉRT MOZGÓSÍTOTTAK, HOGY BEFEKETÍTSÉK AZ ORBÁN-KORMÁNYT!!!!!!
(az a sok vadbarom magyar ballibsi meg jól benyalta ezt a szöveget, és ezt szajkózza ezerrel.....lásd MZP-t illetve ezt a blogot is....)

11 Favágó 2021.12.12. 23:36:28

@Négyes_: Valamiért az előbb levettél, nem tudom mit hibáztam.
Még 1*
Nem érted, amit írsz
"Orbán jóban van az általa teremtett a 3 kelet-európai "kisállam" (cseh-szlovák-lengyel)..."

Orbén nem termtett három kisállamot
Lengyelország az EU-ban és különösen Kelet-Európában nem kisállam.

birkamenet 2021.12.12. 23:36:29

@pkovaks:

Megint importál a fidess tizezrével ukránokat, románokat a magyar zsákfalvakba szavazónak? Megint leáll majd a szerver 5 órára, mert ennyi kell az eredmény hamisitáshoz? Megint lesz több 100 ezer kamuszavazat Romániából a fidessre miközben a külföldön dolgozó echte magyarok de facto nem is tudnak szavazni? Megint megkapjátok majd a két kiló krumplit meg tüzifát, csak hogy a fidessre adjátok az X-et?
Milyen igazad van, hatalmas választási csalás lesz 2022-ben is!

11 Favágó 2021.12.12. 23:36:30

"általa teremtett a 3 kelet-európai "kisállam" (cseh-szlovák-lengyel)"

érted is amit írsz, vagy csak csapkodod a szeart magad körül?

mit reremtett Orbán?

Lengyelország kisállam?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 23:36:31

@laci_52:

"4. A társadalom szétszakítása már a rendszerváltáskor elkezdődött."

Igen, valamikor a taxis blokád idején. A baloldal elárulta az akkori kormányt, holott pontosan tudta, mennyire nehéz egy gazdasági szerkezetátalakítás idején kormányozni.

tiltsál ki te gyökér 2021.12.12. 23:36:33

@cavalry: Neked sem kell tartani az omikrontól, állítólag támadja az agyat.
Csak szólok, hogy a 150 éves török uralom alatt kihalt a régió.

tiltsál ki te gyökér 2021.12.12. 23:36:35

@Midnight Run:
Jajj, egyem az okos fejedet, hogy megtanultad a balos leckét.
"És hát őszintén, a mai magyar gazdasági modellen, ami olcsó összeszerelő üzemet jelent, nem is kell ennél több humán erőforrás beruházás."
Mert a világon máshol ugye olyan országok vannak, ahol mindenki mérnök?Ja, meg ha esetleg holnaptól mérnök lenne itt mindenki, akkor is az lenne a helyzet, hogy dolgozhatna a multinak, hiszen magyar ipar mint olyan nincs. Senki a világon nem alakítana magyar autógyárat, szóval a 10millió mérnök ugyanúgy az audinak dolgozna.

"A gond, hogy ezzel lemaradunk nemcsak Nyugat-Európához képest, hanem a közvetlen régiónkhoz is viszonyítva."
Tényleg. Hiszen bezzegszlovákiában nem összeszerelőüzemek vannak, ugye? A román gazdaság is a saját innovációi alapján saját román márkákkal tarolja le a világot.

Tényleg annyira buta vagy, hogy elhiszed azt amiket leírtál?
Egyébként meséld már el, hogy a fiatal, aki akar tanulni, az ugyan mit nem tud megtanulni, és milyen végzettséget tud megszerezni ebben a borzasztó rezsimben. Azon túl persze, hogy a roppant fontos genderstudies CEU-t elzavarták.

6.Lenin 2021.12.12. 23:36:36

Elnézést, most látom, hogy itt előzetesen moderálnak.

most már értem, melyik Mo -ról beszélnek a pincelakók.

Egy új lipsi blog.

6.Lenin 2021.12.12. 23:36:38

Tessék mondani, az a Mo amiről az ellenzék beszél, az hol van? Vagy akik beszélnek róla, ők hol laknak?

kedvenc nicktolvaj 2021.12.13. 06:39:01

@a nagy hohohorgász: Csehországban kutatóintézeteket építettek az EU-s pénzekből.

kedvenc nicktolvaj 2021.12.13. 06:40:00

@6.Lenin: Jobb lett volna ha tökrészegen már nem ülsz a gép mellé!

luis5 2021.12.13. 06:42:24

Így néz ki egy alternatív ballibsi buborekbol a világ.
1. A világ legzsenialisabb tolvajai mégis MINDENHOVA több jut mint bármelyik ballibsi kormány alatt
2.az intézmények vezetése a választások eredménye. 3x 2/3
3. A nemzetközi liberalfasiszta brigád oknak nem tetszik-ezt elismerem. A magyaroknak legyen jó...
35 eve vagyok a magyar eü-ben. Van osdzehasonlitasi alapom ahogy az addig vilagszinvonal hirtelen lezuhant
Ja nem

gigabursch 2021.12.13. 07:19:37

@6.Lenin:
Az Orbán rendszer legnagyobb bűne, hogy az ilyen előmoderálós blogok előmoderálói bemutathatják, hogy milyen az 'ighazi dhemokhata', akik totális véleményterrort tarthatnak.

bispora 2021.12.13. 07:56:31

@csakeztengedte:
Nézd, ha ide tudtál kommentelni, akkor neked sem tart túl sokáig megtalálni azt az európai statisztikát, ahol a covid előtti évekhez képest lehet megnézni a 2020-as, 2021-es extra-halálozások számát. Ha ezt megtennéd talán neked is leesne, hogy a Fidesz járványkezelése teljesen az európai átlagba tartozó, tehát sikeres beavatkozás volt. Azt joggal kérdezheted, a Fidesz miért ragaszkodik a covid halottak számát látszólagosan megemelő hüje kategórizálásához.

bispora 2021.12.13. 08:02:54

@cavalry: Azért ezt gondold át... A fidesz legjelentősebb dobása az adófizető réteg gyerekvállalásának extrém elősegítése volt. Ez a demográfiai program 1,23-ról 1,57-re tornázta fel a gyermekvállalási rátát, ami egyedülálló Európában. No most a törökök demográfiai pogromja baszta szét Európa akkori egyik legerősebb királyságát, kódolva országunk máig tartó vesszőfutását Trianonnal koronázva. A mohácsi lakosságszámot 1750-re érte el az ország, miközben Európában épp duplázódott a népesség. A 150 év alatt több mint kétmillió magyart hajtottak el a törökök rabszolgának- amivel kenterbe verjük az amerikába hurcolt feketéket számosságban...

bispora 2021.12.13. 08:06:55

Csodálkozom miért nem az öt fő bűnről írt a szerző- az most olyan trendi szám...
Az ilyen jellegű cikkek íróinak mindig a mérleg analógiát javaslom: az egyik serpenyőbe tegye bele a Fidesz demográfiai programját, a migráció elleni kiállását, a cigányság szalagmunkával történő felzárkóztatását, az épített örökség helyreállítását, a gazdaság csőd utáni helyreállítását- a másikba meg mindent amit gondol. Egy dologra figyeljen: a mérce a nemzeti érdek legyen. Egy ilyen mérés után a józanabbja nyom egy delet-et...

midnight coder 2021.12.13. 09:39:04

@CSOKKI MÁLNA: "Igen, valamikor a taxis blokád idején."

Jóval korábban. A komcsik már Rákosi alatt is elég aktívan nem szerették a reakciósokat.

midnight coder 2021.12.13. 09:42:27

@birkamenet: "Megint leáll majd a szerver 5 órára, mert ennyi kell az eredmény hamisitáshoz?"

Mint az ellenzéki elõválasztásoknál? Ja nem, azt bunyovác hekkerek támadták meg, akik a csehszlovákokat akarják egyesíteni a jugoszlávokkal és azért szerették volna hogy Fletó gyõzzön mert megígérte nekik és õk elhitték.

midnight coder 2021.12.13. 09:47:00

@Midnight Run: "És hát őszintén, a mai magyar gazdasági modellen, ami olcsó összeszerelő üzemet jelent, nem is kell ennél több humán erőforrás beruházás. A gond, hogy ezzel lemaradunk nemcsak Nyugat-Európához képest, hanem a közvetlen régiónkhoz is viszonyítva. "

Egyrészt a régióban az ipari GDP-t leginkább az autó összeszerelõ és alkatrészgyártó üzemek jelentik - lesz is ebbõl baj - másrészt az egyetlen olyan dolog ami ezen változtathatott volna az a kínai egyetem amit a ballib ezerrrel támad. Azaz ha valaki tehet arról, hogy itt 20 év múlva is csak összeszerelõ üzemek lesznek, azok õk.

konrada 2021.12.13. 09:54:29

4. A magyar társadalom szétszakítás jó és rossz magyarokra

Jaja! Szerencsétlen Fletóék nem győztek 23 millió románozni, hazugozni, meg "én csináltam a köteles beszédet" műsorokat gyártani, hogy összekovácsolják a magyarokat. De a csúnya zorbánék az ilyenfajta összekovácsolásba beleléptek páros lábbal! Fúúúúj!

konrada 2021.12.13. 10:06:35

@Midnight Run: "És hát őszintén, a mai magyar gazdasági modellen, ami olcsó összeszerelő üzemet jelent, nem is kell ennél több humán erőforrás beruházás. A gond, hogy ezzel lemaradunk nemcsak Nyugat-Európához képest, hanem a közvetlen régiónkhoz is viszonyítva. "

...talán nem kellett volna kiárusítani a konkurenciának h.ért, sz.rért a magyar ipart.
Mert úgy qrva nehéz másfajta modellt felépíteni, ha nincs hozzá tőkeerő, mert az 1. pont intézményesített lopásnak a legrosszabb formája az, ha magyar befektetőréteg megtámogatása helyett bécsi cukrászdába, francia becsületrendbe, svájci számlákba megy a pénz, mert onnan visszahozni nem nagyon éri meg, mert kilóg a lóláb. (Lásd a maszop pénztáros bevásárlását a népszavába.)

...és abban egyetértünk: magyar ipar-magyar fejlesztés nélkül (ami puszira nem működik!) tényleg nem érdemes erőn felül beiskolázni, mert az összeszerelő üzemek attól bulik, hogy alacsony bért fizet, és ha fejleszteni kell a terméket, azt otthon teszi meg. ...s ha mindehhez még olyan szakembert is kap oda máshonnan, akit nem nekik kell képeztetniük, az bónusznyeremény.
...

J.W. Booth 2021.12.13. 10:14:23

A szokásos fidesz-trollokon kívül vannak, akik azért próbálnak érvelni a mostani rezsim pozitívumaival is. Rendben.
Természetesen vannak pozitívumai az elmúlt időszak kormányzásának és több mindennel egyet is lehet érteni. Ez most nem a poszt része, de el kell ismerni.

A gazdasági teljesítmény viszont pont nem ide tartozik, és a demográfiai intézkedések meg az adósságcsökkentés sem igazán. 2010 óta átlagember számára felfoghatatlan pénz jön az országba az EU-tól, ezekből lehet(ne) megvalósítani olyan programokat, amik az országnak jók és nem egy szűk rétegnek. (Igen 2010 előtt is kaptunk EU-pénzeket, de a nagyságrend összehasonlíthatatlan. Ezen kívül a 2010 előtt gyűjtögetett MNYP vagyon, ami folyamatosan hiányzott a korábbi költségvtésekből, hozzávetőleg 12 milliárd EUR akkori árfolyamon, úgy lett elszedve a néptől, hogy fel se fogták az emberek. Némi hazugsággal, fenyegetéssel, zsarolással. Egy év múlva morzsák is alig voltak belőle)

Szóval ezt a mérhetetlen pénzt "kell" elkölteni a mindenkori kormányzatnak, ill. koordinálni a felhasználását. Na itt a fő irányvonal, minden alárendelve a rezsim belső körei érdekeinek, a lehető legszigorúbb módon. A népnek cikurszt és kenyeret, rezsicsökkentést, babaváró hitelt stb. de mindez aprópénz ahhoz képest, ami a fidesz holdudvarába vándorolt. Még olyan "apróbb" tételek is beleférnek, mint a norvég alap 70+ milliárdjáról való lemondás, meg EU támogatásokról való lemondás - pl. hogy ne vizsgálják a Tiborcz-cégekre kiírt tendereket - és ami még jön. Szóval mit nekünk az a pár száz milliárd forint. Lényeg hogy a nép kussoljon, mi meg tovább fejhessük az EU-t.

Ilyen aprólékosan megszervezett néphülyítés, vagyon-eltulajdonítás, megfélelmlítés a Rákosi-rendszerben volt utoljára Magyarországon, és ez nem vicc.

Csak most sokkal többet lehet ettől az országtól elvenni. Meddig még?

ulpius66 2021.12.13. 10:15:46

Az Orbán rendszer 4 főbáne:

1. Több, mint kétszeresére emelte a háztartások pénzügyi vagyonát!
(2010-ben 28.000 milliárd forint, 2020-ban 64.000 milliárd forint)

2. A munkanélküliséget tíz év alatt töredékére csökkentette!
(2010-ben 12%-os munkanélküliség, 2020-ban 3,8%.... )

3. A kivetett adót az EU egyik legalacsonyabb szintjére csökkentette!!!!!!
(2010-ben átlagos adóelvonás 52% ----AZ EU LEGMAGASABB ADÓJA!!!! 2020-ban 42%---- ami kevesebb az EU átlagánál.....)

4. A béreket az Orbán kormány megtöbbszörözte!!!!!!!
(2010-ben 133.000.- Ft/hó .... 2021-ben közel 300.000.- Ft/hó)

+1 a magyar államadósság 2010 --- a GDP 80%-a 2019 ---- a GDP 64%-a......

MÉG TÍZ ILYEN ÉV, ÉS GAZDASÁGILAG ELÉRJÜK AZ EU ÁTLAGOT!!!!!

szekertabor · provo.blog.hu 2021.12.13. 10:20:17

Ha ezeknek a vádaknak a 2010-előttől induló folyamatos és méltánytalan mantrázása nem tette volna süketté és vakká a kormányzatot a jogos bírálatokra is, akkor azt mondanám, unalmas. Így azonban rendkívül kártékony.
Szóval uraim: először tessék tételesen elnézést kérni a korábbi igaztalan támadásokért, azután esetleg megfontolom, hogy a mostani vádjaikban van e valami igazság.

ulpius66 2021.12.13. 10:21:28

@J.W. Booth:

Gratulálok!

Nagyon szépen felmondtad az összes ballibsi mantrát!(Csaxólok, hogy a jogállamiságot még ki is hagytad....)

Egyebekben meg látom otthonosan mozogsz az önkományzatoknál!

NÉHÁNY SZÓBAN, HA LEHETNE, A BUDAPESTI VÁROSHÁZA ELADÁSÁRÓL, ILLETVE AZ OTT FOLYÓ TÖBBI MUTYIRÓL IS...

Előre is köszike!

ulpius66 2021.12.13. 10:24:58

MZP-nek és a többi nagypofájú ballibsiknek meg azt üzenem, HOGYHA NEM TETSZIK A REZSICSÖKKENTÉS, AKKOR HAJRÁ, MÁR HOLNAPTÓL LEHET VILÁGPIACI ÁRAT FIZETNI A GÁZÉRT, VILLANYÉRT, STB.....

SENKI SEM AKADÁLYOZ MEG EBBEN!!!!!!!!
(avagy megint csak a pofátok nagy .... tessék! tessék!!! lehet világpiaci árakat fizetni akár holnaptól.....)

szekertabor · provo.blog.hu 2021.12.13. 10:27:54

@J.W. Booth: "Ilyen aprólékosan megszervezett néphülyítés, vagyon-eltulajdonítás, megfélelmlítés a Rákosi-rendszerben volt utoljára Magyarországon, és ez nem vicc."
Nem, ez nem vicc, ez hazugság. És rendkívül sértő azok számára, akik megszenvedték a Rákosi rendszert, a csengőfrászokkal, kitelepítésekkel, kényszermunka-táborokkal, kínzásokkal, padláslesöprésekkel, Rajk-perrel, társbérletekkel (most hirtelen ez jut eszembe).

eßemfaßom meg áll 2021.12.13. 10:31:41

tökre 2014-ben éreztem magam ettől a poszttól, köszi az időutazás élményét :)

J.W. Booth 2021.12.13. 10:34:07

@szekertabor: Nem kell megértened, ha nem akarod.

A párhuzam a Rákosi-rendszerrel, sajnos, valós. Nem az általad említett borzalmakat említettem, azok szörnyű dolgok, és nem is ide tartoznak.
Az intézményesített lopás-rablás, népbutítás a lényeg. ill az, hogy a mai rezsim a szó szerint törvények felett állónak tartja magát. Ha nekik úgy jó, holnap törényt csinálnak bármiből, ami az ő érdekeiket szolgálja.

konrada 2021.12.13. 10:34:26

@J.W. Booth: "Csak most sokkal többet lehet ettől az országtól elvenni. Meddig még? "

Látom, te még fiatalka vagy, így el sem tudod képzelni az mszmp-mszp-dk zsenialitását az alternatív megoldásokban.
...pedig ott az önjelölt zsenijük, aki van annyira hülye, hogy a "nem lesz gázáremelés" egyszerű üzenete helyett a kártyákat teregeti ki, amiből azért látszik:
Újra el lehet adni a közszolgáltatókat, ki lehet árusítani a bankokat, a hazai gyártókat, szolgáltatókat, (a városházákat;), na jó ez másik zseni!;), és így - bár aprópénz lesz a zsebükben, ahhoz képest, ami a nereseknek van, de az legalább svájci bankszámlán, aztán hogy mégis drágul a gáz-áram? Ilyen a világpiac. Hogy az újraértékesített mezőgazdasági feldolgozók konkurencia kezébe kerülnek, azok meg ott veszik hozzá az alapanyagot, ahol olcsóbb, sőt hogy spóroljanak a szállítási költségeken, ott is dolgozzák fel? Hát ilyen a világpiac... Majd jó lesz a gyárak helye lakóparkoknak, lásd vágóhíd, növényolaj. (Jó cukorgyárak nem, de azok úgysem maradtak, és a bécsi cukrászdába meg úgy sem innen vinnék az alapanyagot...)

De abban igazad van, az aprólékosan megszervezett megfélemlítés nem volt.
Volt helyette tömegbe lövetés, kardlapozás. Minek aprólékoskodni?

...

J.W. Booth 2021.12.13. 10:43:12

@konrada: Ha a tükörbe nézel, láthatod magadat, mint a rezsim egyik eszközét, végtermékét... szóval jó káder vagy.

Nem a poszt a lényeg, ami ugye, a fidesz bűneiről szól, nem is érdekes.
Jól beleverték a fejedbe, hogy minden ilyenre jöhet a mutogatás a másikra, a komcsizás, gyurcsányozás. Egyszerű üzenet, mindenféle magyarázat helyett.

konrada 2021.12.13. 10:55:16

@J.W. Booth:
Értem. Szóval az a jó káder szerinted, aki vitatkozni mer, meg más véleményt megfogalmazni, azon rossz káder helyett, aki lelkesen bólogat, és azt kritizálja, aki nem ért egyet.

...mindenféle magyarázat helyett. (Ez egyébként tetszetős érv, mert leírtam, mi a véleményem, mi a tapasztalatom, és erre azt írni, hogy magyarázat helyett, és hozzá magyarázatnak az, hogy ez már az ítélet helye, nem pedig a tárgyalásé..., az agyam eldobom! Csak ne Virág Elvtárhoz van szerencsénk személyesen??;))))

vajdasagi 2021.12.13. 10:56:44

@CSOKKI MÁLNA: Felsoroltál olyan sajtótermékeket, amelyek még nem foglalt el a telhetetlen NER. Ezek nem feltétlen az ellenzék szekerét tolják, van olyan is közöttük, amely teljesen pártfüggetlen. De ha egyiket másikat érheti is az a kritika, hogy kifejezetten NER ellenesek, erre két felmentést is tudok

1. A NER-t seggnyalóként kiszolgáló médiával nem az a legnagyobb baj, hogy támogatja a NER-t, hanem az, hogy ezt a mi adónkból teszi. Érted ezt?

2. Ha egy sajtótermék támadja az aktuális kormány gaztetteit, akkor teszi a dolgát. Elvárom majd tőle azt is, hogy a jövő tavasszal megalakuló új kormánnyal szemben is kritikus legyen. Ez a sajtó dolga. A mostani NER-nyalonc sajtót majd akkor lehet csak igazán objektíven megítélni, ha az RTL Klub és a többiek kormánykritikusak lesznek a későbbiek során is. Most még nem tudunk róluk tartós itéletet mondani. De hogy a Hír TV szégyeneltes, és hogy ott csupa szaralakok vannak, az most is jól látszik. A Prostisrácokról nem is beszélve. Origó dettó. Mélyen megvetjük a "sajtómunkásaikat".

cavalry 2021.12.13. 10:58:14

@tiltsál ki te gyökér: A 150 éves török megszállás után kihalt régiót betelepítették külföldről hozott telepesekkel. Na mit gondolsz kit hoztak ide, a legjobbakat? A semmire sem való, felesleges munkanélküli legalja népességet. A többi minek jött volna el. A selejt jött ide. Genetikailag az IQ be is lett állítva a 80 -as értékre, ebből szavaz 3 millió a Fideszre. JA véletlenül kiugrotta tömegből valaki az szépen elhúzott nyugatra, és itt maradt a reszli. Aki még épkézláb volt az a két világháború ledarálta, az értelmiség és a felsőbb osztályok emigráltak és itt maradtak a sík hülye proletárok. Na még abból is kivittek málenkij robotra pár százezret. A szelekció folytatódik. Aki jó kimegy aki nem az itt melózhat negyedannyi bérért és nem mer elmenni mert már ahhoz is hülye. Nem gond építenek neki viacolor járdát.

vajdasagi 2021.12.13. 11:00:34

@ulpius66: Az tis felsorolnád, hogy MOST mekkora az államadósság?

A másik dolog meg: én a Sztálin rendszerrel kapcsolatban is emlékszem, hogy felvázolták, mikor fogják utolérni a nyugatot. Most az Orbán rendszer teszi ugyanezt. Ez is pontosan akkora marhaság, mint az volt. Ember, Te nem látod, hogy a szlovákok hogy lehagytak minket, most meg már a románok is utolérnek minket? Hol élsz? Te tényleg elhiszed ezt a marhaságot, amit leírtál?

ulpius66 2021.12.13. 11:01:34

@vajdasagi:

Vajda Ági!

Figyusz!

Az ANONYMUS-RÓL MI A VÉLEMÉNYED?????

REMÉLEM TETSZIK!!!!!!

MERT A JELENLEGI BUDAPESTI BALLIBSI VÁROSVEZETÉSRŐL MONDJA EL AZ IGAZAT!!!!!!!
(persze nem is ő mondja el, hanem maguk a korrumpált ballibsi politikusok, ballibsi üzletemberek....)

vajdasagi 2021.12.13. 11:02:59

@ulpius66: A városházát tudomásom szerint nem adták el. De NER-es államtitkárt már leváltottak vesztegetés elfogadása miatt. Hogy ia van ez?

ulpius66 2021.12.13. 11:06:30

@vajdasagi: "Azt is felsorolnád, hogy MOST mekkora az államadósság?

Vajda Ági!

Most ismét 80%!

Tehát, még így sem nőtt!

Egyebekben meg jó olvasgatást!
(mán ha tudsz olvasni....egy szélsőségesen balliberális lap cikke)

www.portfolio.hu/gazdasag/20211103/megugrott-a-magyar-allamadossag-megsem-kell-aggodnunk-507424

ulpius66 2021.12.13. 11:07:59

@vajdasagi:

Vajda Ági!

Ne terelj!

Az Anonymusról kérdeztelek!

Mi a sajtó dolga??????

vajdasagi 2021.12.13. 11:08:44

@midnight coder: Hogyan javított volna a Fudan egyetem az országunk képzettségi szintjén? Vajon a kommunista pártpropaganda terjesztésével? Vagy az segített volna rajtunk, hogy évtizedekig törlesztettük volna a hitelt? Vagy esetleg az, hogy kevesebb kolégiumi lakás marad majd a budapesti magyar egyetemisták számára? Vagy a még könnyebben beszivárgó kínai ügynökök révén? Valahogy nem értem, amit mondasz. Vagy várj csak: azzal segített volna, hogy a felépítése során a Mészáros Lőrinc-félék még párszáz milliárd forintot tudtak volna ellopni tőlünk. No látod, ez igaz. Akkor mégiscsak úgy van, ahogy mondod.

ulpius66 2021.12.13. 11:10:22

Vajda Ági!

Egyebekben meg megnyugtatlak!

A Városháza eladása ügyében a letartóztatások a választások előtti 2-3 héten lesznek.......

vajdasagi 2021.12.13. 11:12:34

@ulpius66: Az Anonymus az sajtó? Én azt hittem, hogy titkos lehallgatások. Ja és: az egész "botrányban" a legrosszabbul éppen az szerepel benne, aki elvileg NER-közeli jobboldali ember.

A terelést meg Te hajtod végre. Mert itt a NER 4 fő bűne a téma, és ezek horror-méretű bűnök. Hazaárulás mértékűek. A városházás lehallgatásokban és nem látok semmi büntetendőt.

ulpius66 2021.12.13. 11:13:27

@vajdasagi:

Vajda Ági!

Látom nektek ballibsiknek még a szar is keserű!!!!!!!

Ha világszínvonalú stadionokat, sportcsarnokokat, uszodákat épít a kormány, akkor bezzeg mért nem oktatásra fjordítja!

Most, hogy világszínvonalú oktatási, egyetemi központot akar építeni...MOST EZ A SZAR!!!!!

MI LENNE NEKTEK JÓ?????????????????????

konrada 2021.12.13. 11:20:50

@vajdasagi: Előre leszögezem, nekem nem hiányzik a fudan...
...de te komolyan gondolod, hogy a fudan a foxi-maxi-képzéssel lett 36. a világ egyetemei rangsorban????;)))))

vajdasagi 2021.12.13. 11:24:20

@ulpius66: Igen, az államadósság most PONTOSAN ugyanakkora, mint 12 éve. Tehát hiába nyúlták le a magánnyugdíjakat, még ezzel sem lettek jobbak 12 év alatt. Ez Neked lehet, hogy jó eredmény, de szerintem szánalmas, tekintve, hogy időközben mennyi segély érkezett Brüsszelből.

A Portfólió nem szélsőséges, és nem balliberális, hanem gazdasági. Tudod: a pénznek nincs pártpreferenciája és nincs szaga: teljesen objektív. Lb egyébként szívesebben olvasgatom a Financial Times-t, mint a Portfóliót, de ezt Te nem értheted, ha a Portfólió Neked szélsőséges és balliberális. Pont hogy jobboldali. Csak Te azt sem tudod, hogy a "jobboldali" mit jelent. Hiszen Te azt sem veszed észre, hogy az orbán-kormány egyre több szempontból balossá válik. Ha rajtatok múlna, hosszaállítanátok a Rákosi-rendszert. Elég csak a mezőgazdasági miniszter pár nappal ezelőtti interjúját elolvasni a műtrágya kapcsán. Szégyen.

konrada 2021.12.13. 11:27:43

@vajdasagi:
...egyébként meg: van annak egy kis bája, amikor egy beíró - ahogyan te is - azt bírálja és abba akarja belefojtani a szót, aki megkérdőjelezi azt, hogy tényleg nincs-e demokrácia és szólásszabadság.;)))

...aminek persze van egy üzenete...;))

konrada 2021.12.13. 11:31:55

@vajdasagi: " Igen, az államadósság most PONTOSAN ugyanakkora, mint 12 éve. "

...ami meg a GDP arányában a másfélszerese volt az előtte 8 évvel mértnek.
Pedig eladtak itt mindent mávcargostul, repülőterestül, molpaketten át sorban...

(De én nem azon vitázom, hogy lehetne jobban, csak tapasztaltuk, hogy lehet rosszabbul is. ...és Lenin anyja újra terhes.)

midnight coder 2021.12.13. 11:32:45

@vajdasagi: A Fundan nem CEU, ott nem agitproposokat képeztek volna hanem mérnököket. A reál tárgyaknál tökmindegy hogy kínai vagy nem, az integrálszámítás nem függ a világnézettõl. A kínai, amcsi, orosz, izraeli, stb. ügynökök pedig így is benn vannak. Az amcsiknak még arról is van papírja hogy Merkelt lehallgatták, pedig õ elvben szövetséges (gyakorlatban meg helytartó) volt. Viszont így lett volna egy olyan egyetem ami az egész régióból idevonzhatta volna a legjobb reálszakos diákokat és így a fejlesztéseket. Nyilván magasabb fizut is jelentett volna az ottani egyetemi tanároknak, így a magyar oktatásban is utána kellett volna húzni ezek bérét, és a konkurencia amúgy is növelte volna a meglévõ intézmények színvonalát is - legalábbis, ha versenyben akartak volna maradni. Azaz kis hazánk egy regionális képzési központ lehetett volna. Így viszont a magyar diáknak lesz lehetõsége kollégiumban lakni és magyar bölcsészként elhelyezkedhet a kínai kertitörpegyárban ahol német piacra állíthat elõ mûanyag kertitörpéket.

midnight coder 2021.12.13. 11:35:09

@vajdasagi: A Portfólió egy balliberális gazdasági bulvárlap. Fletóék pedig a legutóbbi ámokfutásuk után kis híján megduplázták az államadósságot, euróban számolva nominálisan és GDP arányosan is. Ehhez képest a szinten tartás hatalmas elõrelépés.

vajdasagi 2021.12.13. 11:36:27

@konrada: A kínai okos és tehetséges népek. És hatalmas a gazdasági erejük. Végül a centralizált pártállami ország tényleg sikeres, legalábbis évtizedes távlatokban. Évszázadokon átívelve nem tudom... Talán nem lesz sikeres, mert ha igen, attól tartok, megesznek minket reggelire. És először minket, nem a németeket, mert minket könnyebb lenyelni, és nincs szövetségesünk.

Tehát nyilván jó egyetem a Fudan. De a mindenható kínai elnök mondta el nekik, hogy fontos terjeszteniük a pártpropagandát, tehát fogják is. Amellett biztosan jó a fizikusi képzés is náluk OTT, tehát Kínában. De nekünk nem hiányzik, hogy a mi irdatlan pénzünkből ITT alapítsanak egy egyetemet a diákváros helyett. Vagy ha igen, tegyék ezt az ő pénzükből. Tudtommal a CEU-t sem a mi adóinkból finanszírozták. Elüldözzük nyugatot, behozzuk keletet. Az eredmény: az amcsik "demokrácia-konferenciájára" minket nem hívnak meg az amcsik, miközben minden más EU tagállamot meghívnak. Persze megvan a véleményem az amcsikról is, de az nem jó, ha mi páriákká válunk nyugaton. Márpedig ez a folyamat nemhogy elkezdődött, hanem már a végkifejletéhez közeledik. 120 évvel ezelőtt volt ilyen utoljára. Akkor Trianon lett a vége. Most hogy fog alakulni? Megvéd majd mindekt a Putyin? Vagy a kínaiak? Nincs ez jól, és k a Fudan a legszimbolikusabb jelek egyike.

vajdasagi 2021.12.13. 11:38:23

@ulpius66: Had legyen letartóztatások! Nem foci ez, hogy van egy csapatod Neked, meg egy nekem és drukkolunk. Hadd hulljon a korruptja minden oldalon. Ez csak jó.

vajdasagi 2021.12.13. 11:43:44

@midnight coder: Aki a Fudant védi, az a szemeben nem komolyan vehető. Elástad magad a szememben.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 11:48:26

azért tényleg szar az oktatás ha ennyi barom mondja hogy gazdaságilag jobb volt az elmúlt 8 év :)))) akárhonnan nézem, ennyi ellenzéki kitartott nem lehet. Vagy hülyék vagy nem tudom mik... Lehet itt ekézni őket lopással meg eu-val szembemenéssel, még azt is megértem ha vki arról az oldalról úgy látja hogy itt bizony sérül a kis lelke. De könyörgöm azt mondani hogy a gazdaság és jólét kisebb mint az elqurt 8 évben az nettó hazugság.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 11:49:32

hát maga 1. szent ferenc is megmondta hogy elqurtak mindent!!!!!!

konrada 2021.12.13. 11:49:49

@vajdasagi: ...és gondolod, hogy a pianégyzeten-t majd Mao Piros könyvéből nézik ki?;)))
...de ettől még egyetértünk, tényleg nem kéne költeni rá, de az a magyarázat vicces, hogy azért ne, mert majd a kínai kommunista párt az algebrán keresztül befurakodik, és átnevel.

...mert akkor igaza van zorbánnak, hogy nem kell CEU, mert az meg genderben nevel át... ;)))

vajdasagi 2021.12.13. 11:53:01

@konrada: Ezt írtad: "...ami meg a GDP arányában a másfélszerese volt az előtte 8 évvel mértnek."

Ez a mostani COVID-krízis miatt is pontosan így alakult. Akkor ingatlan-válság és banki összeomlás-válság söpört végig a világon és rontotta le az amúgy is gyengéket, tehát pl. Magyarországot. Most meg COVID-válság. Csak az erőseknek ezek kevesebb kárt okoztak, mint nekünk. A Meggyesi kormány és a Gyurcsány-kormány is teljes csőd volt, pont Meg a mostani kormány is az. Ne feledjük, hogy volt azért egy sikeres Orbán-kormány 1998-2002 között, illetve egy elég sikeres Bajnai-kormány is egy évig. Sajnos a többi mind kuka volt. Ezért kell most Márki-Zay kezébe adni a kormányt.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 11:55:47

@vajdasagi: butuska, azt ugye észrevetted hogy most romlásban az átlagtól jobbak vagyunk míg a liblingjeid alatt már akkor is romlottunk amikor felfelé ívelt a világ???? Minek hazudsz ember, ráadásul az internet korában???? hülye vagy?

konrada 2021.12.13. 11:58:47

@vajdasagi: Én már kiöregedtem ahhoz, hogy egy olyan vadliberálist válasszak meg, aki a piac mindenhatóságában hisz.
Voltak már ilyenek, nem jól jöttünk ki belőle.
Én talán nem próbálnám meg, hogy a nagy számok törvénye alapján hátha már egyszer végre sikerül...

vajdasagi 2021.12.13. 12:02:34

@a nagy hohohorgász: A jólét növekszik mindenfelé a világon. csak a növekedés tempója a kérdés, illetve hogy segítünk-e felzárküzni az elesetteket, vagy nem. Az átlag vagyon úgy növekszik, hogy Mészárosé ezerszeresére nő, a Tiéd meg az enyém megduplázódik, de közben 1 millió honfitársunk mélyszegénységben él. És közben, amiíg a Tiáfd és enyém megduplázódik, a szlovák polgárságé háromszorosára nő. És a szlovákok lefzárkóznak nyugathoz mi meg nem igazán.

Amúgy a gyurcsány-kormány is szar volt, és ezen nem változtat az, hogy Te meg én annak során is növeltük a jólétünket. Ez egy ilyen periódus az egész régióban. Nem kormányfüggő. A világgazdaság is fejlődik, meg EU tagok is lettünk. Még a nem-EZU tag Szerbiában is növekszik az életszínvonal, amióta nem háborúznak a marhák, pedig a gazdaságuk nagyon nem dübörög.

konrada 2021.12.13. 12:07:42

@vajdasagi: Na ja. Majdnem pont.
A nüansznyi különbség "csak" annyi, hogy nem folyamatosan nőtt 13%-pontot a kormányváltás óta, hanem a válság során, de közben annyit csökkent, miközben a váltság 13%pont növekedést Fletóék már megalapozták 14%pontos "pénzpiac isteni gondviselés általi bősége" közbeni növekedéssel.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:10:03

@vajdasagi: nagyon nem mindegy, mert a Gyurcsány kormány sokkal szarabb volt.
Újra csak azt mondom neked egy igaz állítás mellé ( lolo) ne egy ordas hazugsagot tegyél ( Szlovákia most is 3xorosan növekszik hozzánk képest)
Arról már nem is beszélve hogy visszahoznad azokat ( elqurt 8 év) nagyon okos vagy. És ne gyere nekem azzal hogy ezek mások, mert ott van a kibaszott butapest, megmutattak hogy nem mások....
Az 1 millió melyszegenyt meg csokoltatom, tegnap még 4 millió volt:)

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:14:15

@vajdasagi: olyan ambivalens érzésem van amikor a balliberálisok aggódnak a 4 millió melyszegeny magyarert.... tényleg, edd meg a farhatlevest és fizesd vissza a 13. Havi nyugdíjat vagy inkább add oda egy melyszegenynek. Aztán huzzal bőrt a fogadra és áprilisban szavazz a demokráciára.

vanRob 2021.12.13. 12:15:25

@konrada: Olyan is volt, hogy a politika mindent meg akart határozni, hatósági árakkal, ötéves tervekkel satöbbi. Hát, abból sem jöttünk ki éppen jól. A piac nem egy folyó, amit mindenáron szabályozni kell, hanem amin ügyesen kell tudni hajózni. A gátakat sem azért építik, hogy akadályt képezzenek, hanem azért, hogy munkára tudják fogni a folyó erejét.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:21:42

@vanRob: igen ám , csak a folyó nem akar kartellezni, monopolhelyzetbe kerülni, letiltani a folyó jobb oldali lakosait (FB), meg kormányokat lobbizni :)

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:22:55

@vanRob: ha nem érted mit írtam akkor inkább kérdezz vissza mielőtt megvéded a "szabad" piacot :)

vanRob 2021.12.13. 12:24:46

@a nagy hohohorgász: Hát, a mostani kormány is egy k...rva nagy csőd (és még lopnak is), csak a kommunikációjuk jobb. Pontosabban, mivel mindenhonnan a kormányzati propaganda ömlik, a hozzád hasonlók előbb-utóbb elhiszik, hogy a mostani kormány mindent (is) jól csinál. Volt már ilyen kommunikációs stílus, csak amikor az emberek kezdtek hozzáférni más hírforrásokhoz, akkor derült ki, hogy amit a kormány mond, az már olyan messze van az igazságtól, mint a 89 környéki életszínvonalunk az akkori nyugatiétól.
Most meg, az internet korában pár perc guglizás után kiderül, hogy amit a 100 milliárdokból fentartott kormányzati hazugsággyár ömleszt rád, annak talán ha egy kis töredéke tartalmaz nyomokban igazságot.
Sok millió magyarban nincs meg az igény, hogy utánanézzen, vajon mi is az objektív igazság, könyebb elhinni, hogy soros (gyurcsány, márki-zay, bige, stb) az ördög, és minden rossazt ő okoz. Bezzeg orbán két kézzel szórja az áldást, meg az 5000 forintos erzsiutit (főleg választások előtt), meg símogatja a búzakalászt, meg magyarázza a nyugdíjprémiumot a falusi kocsmában völnerrel.
Namindegy.

konrada 2021.12.13. 12:25:22

@vajdasagi:
Van számodra egy meglepim: mé'szarosék vagyonukkal még meg se köthetnék a többi közép-európai ország milliárdosainak a cipőfűzőjét, de nyugaton még a klubba sem engednék be a csóróját.

...és az talán sejthető, hogy nem a szegények félzárkóztatásából gazdagodtak meg ők sem.;)

konrada 2021.12.13. 12:29:32

@vanRob: Volt valóban.
Ezért kell megtalálni az egyensúlyt a kettő között.
...s nem véletlen, hogy nyugaton is a legtöbb országban inkább hajaz a zorbán féle szociális piacgazdaságra (félre értés ne essék, nem ő találta ki, hanem másol;), mint a dél-amerikai liberális szabad gazdaságra...

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.13. 12:32:46

@J.W. Booth:

"2010 óta átlagember számára felfoghatatlan pénz jön az országba az EU-tól, ezekből lehet(ne) megvalósítani olyan programokat, amik az országnak jók és nem egy szűk rétegnek."

Az államadósság devizaarányának csökkentése, a devizahitelek forintosítása olyan programok voltak, amelyek az országnak jók voltak, nem csak egy szűk rétegnek.

A lakossági devizahitelek aránya a bruttó hazai termékhez viszonyítva nálunk volt a legmagasabb a régióban: átlagosan a duplája, mint a többi KKE országban.

Ha mérleget akarunk vonni, akkor a fenti költségeket is figyelembe kell venni, amelyek sokkal jobban megterhelték Magyarország gazdaságát, mint a többi KKE országot.

"Igen 2010 előtt is kaptunk EU-pénzeket, de a nagyságrend összehasonlíthatatlan."

Nem csak a bevételi oldalt kell nézni, hanem a kiadási oldalt is. A 2010 előtti kormányok által itt hagyott rendkívül veszélyes adósságszerkezetet is rendezni kellett a pénzügyi stabilitás elérése érdekében!
Az ÁKK 2014 és 2016 között összesen mintegy 11 milliárd eurónyi devizaadósságot törlesztett forintforrásokból anélkül, hogy jelentősebb összegű devizakötvény kibocsátásra került volna sor a nemzetközi piacokon. A központi költségvetés bruttó adósságán belül 50%-ról a 20%-os célsávig lett csökkentve a devizaarány.

Az EU-IMF hitelkeret 2010 előtti kormányok által felhasznált részének visszafizetése nagyságrendileg megyegyezett a MANYUP visszaállamosított összegével.

Ezenkívül nem tekinthetünk el a 2010 előtti PPP beruházásokból fakadó terhektől, az önkormányzatok, a MÁV, BKV, Malév, kórházak adósságkonszolidációjától, valamint a Déli határ védelmére fordított költségektől.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:32:55

@vanRob: olyan egyszerű az egész, veled ellentétben én belenezek a penztarcamba és mit látok ? Hogy bizony sokkal jobban fejlodok évről évre mint az elqurt 8 év alatt. Hazudhatsz te bármit.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:34:59

@vanRob: a 800ezer huf adovisszafizetes meg a 25 éves alatti adomentessege azért nem 5000 forint ....

konrada 2021.12.13. 12:35:34

@vanRob:
Egyébként érdekes a példád és a következtetésed!;))
A folyót például, bármilyen meglepő, többek között azért is szabályozzák, hogy esélyt adjanak azon hajósoknak is az előre jutásra, akik nem Aranyember kvalitással indulnak neki a Vaskapunak, azaz a piacot kiegyenlítő, hátrányból indulóknak is legyen lehetőségük végig hajózni...

vanRob 2021.12.13. 12:36:25

@a nagy hohohorgász: értem én, és azzal is tisztában vagyok, hogy olyan, hogy szabad piac, nincs. Bárki, akinek lehetősége van a piac előnyeit a saját előnyeivé tenni, annak érdekében áll a piac "szabályozása".
A kormányzati szintű beavatkozás viszont egy olyan beavatkozás, amit valós gazdasági érdek nélküli szervezet hajt végre.
Például a rezsiárba való beavatkozásból a kormánynak valós gazdasági előnye nem származott, "csupán" politikai. Azt meg, hogy valójában mennyivel pótolja ki a kormányzat a piaci ár és a hatósági ár közti különbözetet, azt meg nem fogja az orrunkra kötni. Te azt hiszed, hogy keveset fizetsz, miközben Állam Bátyuska teszi hozzá a maradékot.

midnight coder 2021.12.13. 12:38:02

@vajdasagi: "Az eredmény: az amcsik "demokrácia-konferenciájára" minket nem hívnak meg az amcsik, miközben minden más EU tagállamot meghívnak. "

Meg olyan országokat is amik kb. annyira demokratikusak mint a harmadik birodalom volt. Ez nem demokrácia hanem amcsik és alattvalóik konferencia.

És ha tetszik, ha nem, itt a Fundan-nak volt esélye világszínvonalú egyetemet létrehozni. A M.I.T. vagy a Standford University nem fog idehozni egyetemet, ha pedig ezt a pénzt a magyar felsõoktatásba öntöd, azt ugyanúgy szétlopják mint ahogy idehaza minden más közpénzt. És nem, erre nem válasz hogy de a CEU, mert agitációs propagandából 20 év múlva nem fog megélni itt senki.

midnight coder 2021.12.13. 12:41:06

@vanRob: Ha az átlagmagyarban lenne annyi IQ, hogy 5 percig guglizzon, akkor már Fletóék sem tudták volna eladni az Öszödi beszédet igazságbeszédnek. De a szerencsétlen DK szavazó még a mai napig sem ismeri a beszéd szövegét csak azt, amit anno a balfék média mondott a dologról.

midnight coder 2021.12.13. 12:42:35

@vanRob: "Például a rezsiárba való beavatkozásból a kormánynak valós gazdasági előnye nem származott, "csupán" politikai. "

Tulajdonképpen minden ország szociális rendszere ilyen.

pkovaks 2021.12.13. 12:42:58

Visít a sok retek libsi, tehát jó az irány. Persze nem csoda: sok éve szopóágon tengôdik és láthatóan semmi remény, hogy a következő 15 évben a nemzeti vagyon közelébe jusson. És ha erre - ne adj Isten - egyszer, a távoli jövőben mégis sor kerülne, a magyar államvagyon teljes mértékben a nemzeti oldal tulajdonában lesz. A libsinek meg marad a gonzó média, ott lakájmédiázhat, amíg fel nem dobja a pacskert, mert a komintern hatalomtól - balfaszsága okán - már a bolsi Nyugat támogatásában sem reménykedhet. Szopás.
Van egy bizonyos bája annak, hogy a jelenlegi ellenzék az állítólagos lopásra építi fel a kampányát, miközben a 4-es metró révén papírjuk is van (OLAF-jelentés) arról, hogy bajnokok voltak sikkasztásban és a pártkifizető helyek működtetésében...
Ha ma rendeznének egy népszavazást - akár a 2006-os választási törvények alapján - Orbán továbbra is fölényesen nyerne. És nem azért, mert övé a sajtó - az ellenzéknek (legalábbis a balfék részének) is bőven van annyi sajtója ami elég ahhoz, hogy bárki meghallja amit mondani akarnak, a gond sokkal inkább az értelmes mondanivaló hiánya.
Azt mondjak, hogy nem erre kapott a fidesz felhatalmazást. Csak éppen elfelejtik hogy több év kormányzás után kapott több szavazatot mint az előző választáson. Szóval pont arra kapott felhatalmazást hogy úgy kormányozzon mint eddig.
Valahol azért rohadt rossz lehet baloldalinak lenni. Úgy a szívetek mélyén nem érzitek, hogy csak romboltok. Van Kassáknak egy képverse ha jól idézem így hangzik: Romboljatok hogy építhessetek és építsetek hogy győzhessetek"
Nos, aki baloldali az egyfelől Kassákról annyit tud, hogy egy angyalföldi utca, másfelől csak a rombolásig jut el.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:43:49

@vanRob: figyelj csak, 2013 óta van rezsi mizéria, ha az fizet akkor is ki tudta gazdalkodni ráadásul úgy hogy csökkent az államadósság, nőtt az állami vagyon és a háztartások is vagyonosodtak, ja és a legfontosabb hogy volt rezsiszolgaltatas és a fidesz amúgy ellopott mindent.

Figyelj ha nem tudsz gondolkozni és nem vagy jó matekból akkor ne farassz...

nemecsekerno_007 2021.12.13. 12:43:58

@atomic power 1986DucaDuca: Nehezen tudom elképzelni, hogy ez az adósságcsapda nem geopolitikai fegyver.
Ugyanúgy bizonytalansági tényezők vagyunk mint korábban bármikor, mivel határvitánk lehet az összes szomszédunkkal, illetve precedenst terenthetünk bármely EU-s ország etnikai alapú széteséséhez. Ezért van ilyen ellenzékünk, akik ezen érdekek mentén politizálnak: 23 millió románozás, határontúliak migránsozása etc…
Geopolitikai helyzetünk miatt nekünk ilyen ellenzék jutott.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:45:37

@vanRob: jut eszembe akkor segélyt minek fizet az állam? Hiszen nem származik belőle haszna??? Van gyereked? Minek, Hiszen nem származik belőle anyagi hasznod? Bmeg tényleg ennyire hülye vagy?

pkovaks 2021.12.13. 12:45:55

A választás minden lesz, csak nem tiszta, és ez nem a jobboldalról lesz várható. Hanem az ellenzéktől,- de inkább ellenségtől, és az őket támogató külföldi "brancsba" tartozóktól. Mi, akik itt vagyunk, tudjuk mit akarunk, és azt hiszem, egyikünket sem kell meggyőzni semmiről. De sajnos - tapasztalatból mondom, és sokan mások is megtapasztalhatják -, hogy milyen sokan, vakon hisznek az ellenzéknek, bármit mond. A lényeg, hogy Orbán-ellenes legyen. Lehet az, bármilyen hazugság, akkor is elhiszik, ha beleszövik valamilyen módon a Fidesz-ellenességet, és az Orbán-ellenességet. Mindig vannak csalódott emberek, mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy jobb lenne, ha munka nélküli "alapbérből" tudnának megélni. Elhiszem! Ezek csak egyet nem tudnak. Hogy az az oldal, már megmutatta, hogy hova juttatta az országot, és hogyan tette megnyomorítottá a magyar nép legtöbbjét. Mégis van, akinek 10 év elég volt, hogy az állandó megszorításokat, áremeléseket, hitelmanipulációkat elfelejtse. Abban igazad van, hogy össze kell fogni, s mindenkinek el kell menni szavazni, de nem lenne hátrány a hezitálókat, a feledékenyeket egy kicsit felébreszteni.…
A ballib, hazaarulo, tehetsegtelen, börtönre megerett ellenzék seperc alatt kideríti bárkiről hogy Hitler unokája, pedofil, lop, csal, hazudik és nem mos kezet WC használat után...

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.13. 12:47:35

@vanRob:

"Sok millió magyarban nincs meg az igény, hogy utánanézzen, vajon mi is az objektív igazság, könyebb elhinni, hogy soros (gyurcsány, márki-zay, bige, stb) az ördög, és minden rossazt ő okoz."

Ez nem hit kérdése. A szakmai anyagokban pontosan le van írva, hogy "Gy. F. történelmi léptékben is szörnyű hatással volt a magyar GDP-növekedésre kormányzása idején."

index.hu/gazdasag/2017/12/22/gyurcsany_ferenc_vezeto_politikus_gdp_novekedes_tanulmany_kutatas_william_easterly/

A helyzet az, hogy minél jobban utánanézünk, anál világosabb, mekkora kárt okoztak a magyar gazdaságnak 2002-2010 között!

nemecsekerno_007 2021.12.13. 12:47:58

@pkovaks: Ott a pont.

Mit adtak nekünk a rómaiak?!

Ezt a kérdést tegye fel magának
minden O1G szindrómás.

vanRob 2021.12.13. 12:49:23

@a nagy hohohorgász: hát ja, a 22-es választási győzelmet kicsit többért fogja megvenni, mint a korábbiakat. Eddig elég volt a zsák krumpli, vagy az erzsiuti, esetleg kiplakátolni, hogy "migráncs" és máris zsebben lehetett érezni a következő 4 évben ellopható milliárdokat.
A 25 év alattiak adómentessége egy érdekes fegyver. Ha már perspektívával nem, valami kézzelfoghatóbbal ösztönözni kell a fiatalokat, hogy inkább itthon álljanak munkába és ne külföldön.
A 800 ezer ugye a max, ezt nagyon sokan nem tudják ilyen mértékben igénybe venni, az átlag valahol 200-300 környéke lesz. De nem is a mérték a lényeg. Ez egy valóban nagylelkű ajándék, ha jövőre nekik ennyit megér a családos szülők egy részének a szavazata, hát lelkük rajta. A felmérések szerint ezt a pénzt a legtöbben elköltik majd. Az ugye máris 27% vissza az államnak. A költekezés amúgy nem rossz dolog, mert jótékony hatása van a gazdaságra, ámde negatív hatása az inflációra. Egy másik csoport befekteti, az is jó, mert ha állami papír, akkor gyakorlatilag vissza is adtad az államnak.
Papíron jól hangzik, hogy 1000 milliárdot "adnak vissza", a valóságban ez csak egy rövid időre szól, jelentős része vissza fog csorogni az állmkasszába, nem a te vagyonodat fogja gyarapítani. Persze ettől még az a pénz legalább egy darabig az én számlámom van, tehát érezhetem, hogy kaptam valamit. És biztos lesznek jópáran, akik úgy érzik, hogy adniuk is kell valamit cserébe. Egy iksz az "adományozó" párt neve mellé, nem nagy dolog. Ha úgy gondolod, hogy nem, egyáltalán nincs ilyen indíttatás, akkor nem teljesen ugyanazokat a híreket olvassuk.

pkovaks 2021.12.13. 12:51:46

A ballib ellenzék jellemzése:
Az alap a magyar gyűlölet. Mindent és mindenkit utálnak, ami és aki magyar.
Utána jön az Orbán gyűlölet. Mindegy, hogy mit tesz, mit mond, hova lép, azonnal mindenért támadják.
Más közös nincs bennük: koncepciójuk, elveik, rálátásuk nincs.
Az ellenzéki pártok, az ellenzéki média megmondja nekik, aznap kit kell gyűlölni, támadni, szidalmazni. És ezt megteszik.
Önálló gondolatuk nincs.
Ha nem kapnak valamire iránymutatást, elkezdik nagy ívben szidalmazni, aki más véleményen van.
Mindig, mindenben az ellenfelükre fogják azt, ami rájuk jellemző.
A pártjaik is ugyanilyenek.

A HAZAARULO ellenzek résztvevőinek foglalkozása :
Áramtolvajok - Videóhamisítók - Cigicsempészek – Antiszemiták - Exkommunisták - Neokommunisták - Notórius hazudozók - Tolvajok - Rablók - Maffiózók - Országkifosztók - Államcsődöt okozók - Népnyomorítók.
És ezek most 2021-ben a felmérések szerint 45%-on vannak.
Szégyen hogy ezeknek bármi esélyük legyen 2022-ben.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:54:40

@vanRob: hahaha, bmeg tényleg nem tudom hová tenni a hulyeseged??? Na szóval ha kapok pénzt és fogyasztok akkor nem kapok semmit, ha kapok pénzt és nem fogyasztok akkor sem kapok semmit, ha nem kapok akkor sem kapok semmit. Ha 10zel több iqd lenne lehetnél faék...

vanRob 2021.12.13. 12:55:56

@atomic power 1986DucaDuca: nem is kérdés. Utólag visszanézve már látszik, hogy az akkor helyesnek vélt döntések eredménye nem minden esetben az, amit reméltek tőle. Csak kussoltak róla. Szerinted most máshogy történik...? Lófaszt. Csak kussolnak róla.
Ha mindenhonnan az ömlik, hogy itt minden jó, és ami rossz azt más okozza, akkor el fogod hinni. Mert így "kényelmes". Aztán amikor szembe jön a valóság, akkor meg csak megy a tanácstalan totyorgás, hogy jajjmilegyenmost. Vagy a bevált recept alapján be lehet dobni egy random nevet, hogy na látjátok, miatta rossz minden. Gyurcsány, Bige, Donald kacsa... A lényeg, hogy lehessen hibáztatni valalki mást, és legyen elterelve a figyelem a saját hibáról. Vagy éppen a teljesen nyilvánvaló lopásról. Ebben egy fikacnyival sem különbek a 89 előtti kommunista érától.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 12:59:26

@vanRob: meg lehet nézni hogy a fidesz kormány a válság alatt osztogatott míg a liblingjeid fosztogatott.

vanRob 2021.12.13. 12:59:42

@a nagy hohohorgász: jajj, pedig azt hittem lehet veled értelmesen beszélgetni. Tévedtem...
Vagy lehet, hogy túl összetetten fogalmaztam és nem sikerül megérteni.
Akkor próbálom egyszerűen. Jövőre választások lesznek és kell a szavazat, ezt pedig (mivel a lopáson kívül érdemi tevékenységet nem végeztek) meg kell vásárolni. Most a középosztály közepe van célkeresztben, viszont azokat a szavazatokat nem lehet pár ezer vagy tízezer forintért megvenni.
Na, ezért jön az adóvisszatérítés.
Huhh, remélem sikerült olyan faék egyszerűséggel fogalmaznom, hogy megértsd.

vanRob 2021.12.13. 13:01:17

@a nagy hohohorgász: sikerült a nagy osztogatásból félretenned egy 6-8 millió forintot?

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:01:31

@vanRob: A maszop szadesz hova rakta a 30%os GDP arányos államadósság növekedést??? Mert a fidesz ellopta meg elosztogatta, oké. Na de az elqurok hova rakták. VALASZOLJ TE GANE

vajdasagi 2021.12.13. 13:04:04

@konrada: Szia. Amit írtál, azt jogos érvnek tekintem, noha nem értek egyet vele. Azt írod " Én már kiöregedtem ahhoz, hogy egy olyan vadliberálist válasszak meg, aki a piac mindenhatóságában hisz.
Voltak már ilyenek, nem jól jöttünk ki belőle."

Mondom, ez egy valid érv. A szocializmus fakad belőle. Akkor ezek szerint a NER teljesen abba az irányba mozog, amit Te szeretnél: árbefagyasztások, választások előtti osztogatások, az államadósság megnövelése, stb. Viszont ezek nem jobboldali eszmék. Ahogy a Fidesz többé nem "fiatal", és egyre kevésbé demokratikus, úgy már nem is konzervatív és nem is jobboldali. Én még a keeszténységüket is csak kirakatbeli látványelemnek érzem, és nem mély meggyőződésnek, de ezt ugye nehéz érvekkel alátámasztani.

Szóval arrafelé visz minket a Fidesz és a NER kormány, mint amit Kuba művel, meg Venezuela,. Már csak az hiányzik, hogy mi meg az Audi, a Mercedes és az épülőfélben lévő BMW_gyárakat nacionalizáljuk, ha már nincs olajunk és az olaj-multikat nem tudjuk. Első lépésként majd a Nitrogénműveket fogjuk. Folyik is az akció, most nyilatkozott egy hatalmasat a mezőgazdasági miniszter is. Gondolom, minden marxista örömmel olvasta.

Én mégis inkább a konzervatív piacgazdaságot kérném. És nem a hatósági árakat. Az nem egy "kísérlet" hanem évszázados gazdasági sikertörténet. És ha svéd szociális elemekkel is megspékelik, azt nem bánom, de tudtommal a svédeknél sem volt soha hatósági áras üzemanyag meg gáz, meg nem vettek el gyárakat. De a Budapest Bank állami megvásárlása nagy pénzen, majd a haveroknak való elkótyavetyélése sem jobb, mint a piacgazdaság. Viszont itt értelmét látom a vitának, úgyhogy köszönöm szépen a reagodat. Irányodban egy cseppnyi harag vagy megvetés/lenézés sincs. bennem, noha nem értek egyet Veled. Üdv.

vanRob 2021.12.13. 13:04:58

@pkovaks: Uhhh, tökéletes látlelete a NER irányította kommunista berendezkedésnek.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:05:18

@vanRob: képzeld sikerült. A 15%os szjaval majd a Katával, majd a gyerek utáni adokedvezmennyel, azzal hogy feheredik a gazdaság, plusz az allampapirral ( csak szólok hogy válság alatt is ingyen ki lehet szállni). És erre jön rá a 2×800 ezer.... tudod nekem sikerült

bispora 2021.12.13. 13:08:16

@cavalry: Valójában a tudományos alapossággal végzett intellektus vizsgálatok azt mutatják, hogy Magyarország az ezredfordulóig Európa élmezőnyébe tartozott átlagintellektust tekintve. De majd hozol hiteles adatokat, hogy megcáfolj...

vanRob 2021.12.13. 13:10:43

@a nagy hohohorgász: hogy mivan? Te az állam által adott juttatást állítod párhuzamba a piaci alapú gazdasággal?
A (például) családi pótlékot NEM a fidesz adja, hanem a mindenkori kormány ezzel járul hozzá a gyermeket nevelő szülök terheihez. Nem "segély" hanem családtámogatás. Ezen felül még van pár állandó vagy időszakos egyéb család támogatási forma is.

vanRob 2021.12.13. 13:13:52

@a nagy hohohorgász: Az ugye megvan matekzseni, hogy a gazdaság fejlődése elsősorban az EU által kifizetett pénzekből pörgött...? A magyar gazdaság önerőből egy fél mészárost sem tudott volna többszörös milliárdossá tenni.
A 3x7 éves kifizetési periódusból a csúticigány és bandája 12 éve lop.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:16:50

@vanRob: bmeg mutasd meg egy számolni es gondolkodni tudo haverodnak a kommentjeidet. Csak a szemét figyeld közben és ne csodalkozz ha utána nem áll szóba veled:)))))

vanRob 2021.12.13. 13:17:18

@a nagy hohohorgász: Már bánom, hogy nem 50 milliót írtam, mert biztos akkor annyit tudtál volna megtakarítani.
A fehéredő gazdaságról csak annyi objektív tény, hogy Európa legkorruptab országa az a hely, ahol te ennyire imádod a posztkommunistákat. Fehéredő gazdaság, hátbazdmeg, ilyet leírni... De szerintem még el is hiszed.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:17:46

@vanRob: akkor most ellopjak az uniós pénzt vagy sem???? Döntsétek már el:))))

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.13. 13:19:26

@nemecsekerno_007:

"Geopolitikai helyzetünk miatt nekünk ilyen ellenzék jutott."

Csak azt nem tudom megfejteni, miért van ekkora támogatottságuk. Azt értem, ha valaki nem elégedett a kormánnyal egyéni tapasztalata alapján, csak az nem érthető hogy miért ezzel a dilettáns társasággal akarnak váltani!

vanRob 2021.12.13. 13:20:58

@a nagy hohohorgász: Amiért nem állna velem szóba az az, hogy ekkora balfasznak, mint te még ennyi kommunista butaság után is próbálok értelmet vinni a sötét fejébe.
Itt fröcskölődtök, hogy libsi, meg gyurcsányista, de annyi eszetek sincs, hogy észrevgyétek, pont azt csináljátok, amit másokra mondtok...

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:22:04

@vanRob: te miért nem hiszed el hogy feheredik??? Konkrétan mondj rá szamadatot... segítek egy picit: ossze kell nézni évről évre az adokulcsok változását, munkanélküliségi rátát és a befolyt adó összegeket... na hajrá. Ha kijartad az alsót akkor mennie kell.... ha nem jön össze akkor bizony bajba vagy

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:23:17

@vanRob: szóval ellopjak vagy sem? Szóval a qurcsany hova rakta az adósságot???? Valaszolj gane!!!!

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:24:38

@vanRob: a nokias dobozok azok milyen adokulccsal adoztak???? :)

vanRob 2021.12.13. 13:27:11

@a nagy hohohorgász: Meghajlok előtted, aki önerőből ilyen hülye, azt ki kell állítani.
Ha pl egy EU-s (mondjuk településfejlesztésre adott) támogatásból a piaci ár 3-szorosáért épül egy vendégház, akkor ott az EUs juttatás 2/3-át egyszerűen ellopták. Tehát az EU ad pénzt, csak a fidesz lop belőle. Biztos loptak belőle korábban is, de leszarom, mert attól, hogy korábban ki és mennyit lopott, attól a mostaniak lopása még nem lesz legitim.

vanRob 2021.12.13. 13:32:16

@a nagy hohohorgász: pontosan ugyanazzal, mint mengyi roland pénzei, esetleg a völnernek adott milliók.

vanRob 2021.12.13. 13:36:23

@a nagy hohohorgász: mondtam már a kurva anyád a gané

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:39:32

@vanRob: de a korábbiak lopása sem lesz legitim azért mert te úgy gondolod.
a kérdésekre továbbra sem válaszoltál te nagyon okos!!!
Te, aki befolyásolhatatlannak tartod magad csak annyit tudsz felböfögni hogy orbánék lopnak!!!!! Igen lopnak, de mellette jobb az embereknek is és az országnak is. Még neked is te szar.
De orbánék lopnak!!!!!!!!!! szopjál lovat te lusta geci és okold az orbánt azért is.

arthurthedent 2021.12.13. 13:44:12

@vanRob: "Papíron jól hangzik, hogy 1000 milliárdot "adnak vissza", a valóságban ez csak egy rövid időre szól, jelentős része vissza fog csorogni az állmkasszába, nem a te vagyonodat fogja gyarapítani. "

Azért ez eég vicces ám. Ha mondjuk 2006-ban azt mondod a tévéinterjúban, hogy a következő kormányok egyikének olyan jól megy, hogy százezerforint számra kezdi visszautalni a befizetett adót, akkor nyilván kiröhögnek. Ha ezek után azt mondod, hogy sokak szerint viszont akkor sokkal rosszabb lesz mint most, 2006-ban, akkor nyilván teljesen elmebetegnek néznek.

Nem hiszem, hogy az adók egy részének visszautalása jó ötlet, én nem is kapok, de ezek után azt mondani, hogy az mszp alatt jobb volt az nylvánvaló őrültség.

És akkor megint jönnek egyesek azzal, hogy jajj, de a gazdagoknak jobb, meg nem is mindenki kap 800 ezret, mert sokan csak kevesebbet... hát ja. Ez ám az érv, a javából! :D

konrada 2021.12.13. 13:48:04

@vajdasagi:
Nézd, hülye ember az, aki nem azt nézi, hogy neki személyesen mi a jobb, hanem zavaros ideológiák, meg nem valósítható ígéretek alapján választ, nem foglalkozva azzal, hogy azok az ígéretek már lejárt szavatosságúak, és mikor legutóbb ezekkel házalva győztek, abból csak kiárusítás, eladósodottság, kvázi államcsőd, kardlapozás lett.

...persze mint írtam, bízni mindig lehet abban, hogy a nagy számok törvénye, meg hogy a cápákból is akad növényevő, szóval az evolúció végül is tehet csodát...

...de ehhez én már túl öreg, és tapasztalt vagyok.
Ettől még ezt nyugodtan nevezheted olyan fajta megalkuvásnak, mely szűklátókörűségből fakad...
...de ettől még nem tudsz meggyőzni arról, hogy a cápák már nem fognak cápálni, és az csak rendszerhiba, hogy ott ahol újra lapot kaptak, pont úgy jönnek, mint ahogyan mentek.
Kinőttem no a királyfikórból;))
...de nálam sincs harag, sőt irigyellek hogy te még hiszel a mesékben. Szeretnék én is, csak ahhoz még szenilisednem kell.;)

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:50:27

@vanRob: amúgy észre sem veszed hogy te sirod vissza az atkost. Miért nem ugyanaz jár mindenkinek? Azért bmeg mert te még lopni is lusta vagy nemhogy dolgozni....
Ez is különbözik a fidesz és az ellenzék között... HOGY a fidesz céget alapit és dolgozik meg lop sokkal többet mint az ellenzék aki elad mindent és ellop mindent... megint csak a matek, ami neked az istennek sem megy...buta irigy lusta proli vagy

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.13. 13:50:42

Hákitérdekel hogy micsinál a Fidesz ha 2010 óta nőtt a nettóm".....

vanRob 2021.12.13. 13:51:46

@a nagy hohohorgász: nem hiszed el, hogy a legkorruptabb? Ezt nem magáról mondja egy kormány, hanem külső vélemény. A fehéredő gazdaság és a korrupció nem egymást kizáró dolgok. Az, hogy a szürke (adózatlan) bevételek egy része már adózott bevétel, ez a gazdaság fehéredéséhez vezet.
Tök jó, hogy a TE bevételed forintos pontossággal látszik a NAV-nál, de azt, hogy lázár jános elvtárs mennyiért veszi meg a Hódmezővásárhely közelében álló kiskastélyt és a körülötte lévő foldeket, azt ne firtasd, mert hamar kiderül, hogy annyi pénzből, amennyije hivatalosan nem is lehet. Hogyan és ki által jutott mégis hozzá? Nocsak. Korrupció... Egyik kommunista megsegíti a másikat, itt egy kis túlárazás, ott egy kis visszaosztás (voldemort nagyúr módszerét kérlek tanulmányozd át). No, hát csak nem ez a korrupció egyik ismérve?

arthurthedent 2021.12.13. 13:52:09

@vanRob: "támogatásból a piaci ár 3-szorosáért épül egy vendégház, akkor ott az EUs juttatás 2/3-át egyszerűen ellopták. "

Mondjuk ez persze korántsem igaz. Annak idején amikor az M6-os pályát építették az mszp alatt az volt a duma, hogy "de szerbiában sokkal olcsóbb az autópálya". Aztán kiderült, hogy az EU sokkal költségesebb minőséget írt elő.

Szóval ja, ha te építesz egy vendégházat és ha az EU támogatásból építenek egy vendégházat az nem feltétlenül lesz ám ugyanolyan olcsó. Persze, lehet, hogy lopnak, de a számításod is nagy valószínűséggel hibás.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:53:00

@vanRob: na mi van? Hova tűntél? Farhatakcio van a lidlbe?

vanRob 2021.12.13. 13:53:01

@a nagy hohohorgász: sírja vissza a f...szom az átkost. De ez a sok tolvaj hazúg g...ci eltakarodhatna már az anyjába.

vanRob 2021.12.13. 13:54:01

@arthurthedent: @a nagy hohohorgász: Nem olyan szórakoztató veled csverészni. Van más dolgom is

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.13. 13:54:56

@J.W. Booth: na ott a pont de nagyon. De ezeknek aztán beszélhetsz értelmesen.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:55:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nosza gyorsan hozzuk vissza a ferkot, ott a nettó sem nőtt

arthurthedent 2021.12.13. 13:55:55

@vanRob: "mennyiért veszi meg a Hódmezővásárhely közelében álló kiskastélyt és a körülötte lévő foldeket, azt ne firtasd"

Nem akarom védeni a politikusokat, mert útálom mindet, de ez megint csak amolyan magyar hozáállás. Naponta ezrek vesznek magyarországon ingatlant és gyakorlatilag nincs olyan, hogy a valós vételár lenne a szerződésben. Az ügyvédek már rutinból tudják hogyan kell lepapírozni, mennyi a "hihető" vételár, hogyan kell intézni, hogy ne lehessen belekötni és "kicsit azért kevesebb" legyen a vételár papíron.

Mindenki ezt csinálja és mindenki hörög, hogy a magyar politikusok korruptak. Nos, nem, az ország korrupt, a politikusok ugyanúgy, csak ők nagyban nyomják.

vanRob 2021.12.13. 13:56:43

@arthurthedent: Az arány csak egy példa volt. Legyen a fele, vagy a 30-40%-a. Sokféle módja van lopni az ingyen pénzből. Túlárazott alapanyag, kihagyott alapanyag, stb. Nincs olyan, hogy egy idő után ne remegne meg a keze valakinek, ha EU milliók vagy millárdok sorsáról kell döntenie. És tudja, hogy vagy soha, vagy csak sok-sok év múlva kezdhet el bárki is érdeklődni, hogy na, végül is mire ment el az a sok pénz.

midnight coder 2021.12.13. 13:58:23

@vajdasagi: "Akkor ezek szerint a NER teljesen abba az irányba mozog, amit Te szeretnél: árbefagyasztások, választások előtti osztogatások, az államadósság megnövelése, stb. "

Sajna jelenleg Orbánéknak még mindig Fletó az alternatívája. És ha valaki, hát õk aztán csináltak választás elõtti osztogatást is, meg államadósság növelést is.

Aztán emlékszem még 2002-ben Orbánék nem osztogattak eléggé a népnek. A balfékeknek pedig szépen bejött a szociális demagógia, a "jóléti rendszerváltás programja". Na, sikerült is leváltaniuk a jólétet. Orbán nem tudott volna akkora választási költségvetést csinálni 2002-ben ami nagyobb kárt okozott volna mint az a két ciklus ami ez után jött.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 13:58:26

@vanRob: még mindig nem válaszoltál gane!!!!! Hogy hova tűnt az elqurtuk államadósság lóvé. Azt legalább beismerted hogy feheredik a gazdaság te hülye

konrada 2021.12.13. 13:59:20

@vajdasagi:
Ja és még annyit:
Tudom, hogy ezek is tolvajok, meg azt sem igazán értékelem, hogy strómanok kezébe osztogatják szét a pénzt, illetve azt sem, hogy kisvasutat építenek a főnök kertjébe épült stadionhoz.

...de legalább tudom, mire b.sszák el a pénzünket.
...ellentétben azokkal, akik úgy emelték fel a másfélszeresére a GDP arányos adósságunkat, hogy közben stratégiai ágazatokat, infrastruktúrát, gyárakat adtak el.
Mert úgy vagyok ezzel, ha vissza lehet egyszer majd egy normális világban szedni a lopott pénzt, hamarabb lehet azt egy abból felépült itthoni gyárból, szállodából visszavenni, mint egy bécsi cukrászdából, svájci számlából, vagy francia becsületrendből.

Engem is zavar a lopás ténye, de megalkuvó vagyok: ha már csak tolvajok között lehet választani, úgy inkább legyen az, aki kombájnosként a betakarított termény 10%-át viszi, mint azt, aki már az aratás első napján a kombájn kerekét lopja el, és utána ott rohad meg minden.
...még akkor is, ha tudom, hogy a 10% értékben sokkal több, mint 1 db kombájnkerék...

arthurthedent 2021.12.13. 13:59:55

@vanRob: "nem hiszed el, hogy a legkorruptabb? Ezt nem magáról mondja egy kormány, hanem külső vélemény."

A baloldal véleménye. Azé a baloldalé, aminek rengeteg véleményét hallottuk már és ami vélemények MINDEGYIKE ostobaságnak bizonyult. Gyakorlatilag semmi sem bizonyult igaznak abból, amit baloldal állított.

Erre persze magyarázata is van a baloldalnak. Gyurcsány azt mondta "elk.rtuk", Bajnai azt mondta, hogy "nem értettünk hozzá", de az elterjedt magyarázat az, hogy a Zorbán ellen bármit szabad hazudni, mert a Zorbán ellen még az ördöggel is össze kell állni.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 14:00:00

@vanRob: a kurva anyádat az ingyen pénzbe te szerencsétlen! Az eu ingyen pénzt ad, persze bmeg.

yerico1 2021.12.13. 14:00:48

@ulpius66:
Az Orbán rendszer 4 főbáne:

1. Több, mint kétszeresére emelte a háztartások pénzügyi vagyonát!
(2010-ben 28.000 milliárd forint, 2020-ban 64.000 milliárd forint)

Ennek fele a 10-20 havernál van, másrészt infláció a nagy része. Az átlagos családok megtakarítása csökkent, pláne tavaly.

2. A munkanélküliséget tíz év alatt töredékére csökkentette!
(2010-ben 12%-os munkanélküliség, 2020-ban 3,8%.... )
Nem csökkentette, csak kivette őket a statisztikából. Aki 1 éven túl nem dolgozik, az nem munkanélküli a statisztika szerint. Tudod, annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok.

3. A kivetett adót az EU egyik legalacsonyabb szintjére csökkentette!!!!!!
(2010-ben átlagos adóelvonás 52% ----AZ EU LEGMAGASABB ADÓJA!!!! 2020-ban 42%---- ami kevesebb az EU átlagánál.....)
Osztán ez hogy jött ki? A bruttóm 33.5 százaléka megy a levesbe, mire nettó lesz, plusz még a munkáltató is bepenget 17-19%-ot, ami nagyon 50+ százalék lesz. Tudod, annak a statisztikának hiszek, amit nem más hamisított, másrészt a tények makacs dolgok.

4. A béreket az Orbán kormány megtöbbszörözte!!!!!!!
(2010-ben 133.000.- Ft/hó .... 2021-ben közel 300.000.- Ft/hó)
Ez max. átlagbér, ami egyben felfele is lökte az árszínvonalat - több pénzből kevesebbet lehet vásárolni -, másfelől infláció elviszi a kétharmadát azonnal, harmadrészt az átlagbér nagy része a haveroknál marad. Pl. Lölőke éves 190 milliárdos keresetét csak úgy száezer munkás minimálbére kompenzálja az átlagbér szintjére.
Tudod, a hamisított statisztika, meg a tények.

vanRob 2021.12.13. 14:02:52

@arthurthedent: Na, ezt teljesen jól látod. De, akkor felteszem a kérdést, bár nem veled feszegetjük a "miért is fehéredik a gazdaság" kérdést, szóval, hogy akkor tényleg fehéredik a gazdaság? Nem is, inkább máshogy kérdezem. Attól, hogy fehéredik a gazdaság, mert ugye egyre több hely van bedrótozva a NAV-hoz, vajon az általad is példaként felhozott esetek a nem a fekete jövedelmek növekedését eredményezik? A magas adóterhek (27% a költések esetén) melletti fehérítés a fekete jövedelmek növekedését hozza. Van egy határ, ameddig a szürke jövedelmeknek van egy a költségvetésre nézve előnyösebb aránya. Ha túltolják a fehérítést, akkor a jövedelmek egy része elfeketedik.

konrada 2021.12.13. 14:04:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Erről van szó!
Hát nem sokkal fontosabb, hogy végre az ellenzék újra lophasson, mint az az önzőség, hogy te többet tudj költeni magadra???! ;)))

yerico1 2021.12.13. 14:04:28

@arthurthedent:

"A baloldal véleménye. Azé a baloldalé, aminek rengeteg véleményét hallottuk már és ami vélemények MINDEGYIKE ostobaságnak bizonyult. "

Minden szavaddal egyetértek. Csak annyi kiegészítés, hogy jelen pillanatban a narancskommunisták a baloldal, hozzájuk képest az MSZP kész szélsőjobb. De mekkora idióta párt már az, amelyik kommunista léttére vallásosnak mondja magát?

vanRob 2021.12.13. 14:04:33

@a nagy hohohorgász: a te kurva anyádat.
Igen az EU kvázi ingyen pénzt ad, mivel jelenleg még nettó élvezői vagyunk az EU költségvetésének. Többet kapunk, mint amennyit befizetünk.

arthurthedent 2021.12.13. 14:05:29

@vanRob: "Sokféle módja van lopni az ingyen pénzből. Túlárazott alapanyag, kihagyott alapanyag, stb. Nincs olyan, hogy egy idő után ne remegne meg a keze valakinek, ha EU milliók vagy millárdok sorsáról kell döntenie."

Én építkeztem, engem is megloptak. Túlárazott alapanyag, kihagyott munkák, selejt, segédmunkás által glettelt fal, satöbbi. Pedig egy politikust sem engedben be a telekre. :)

Ha viszont az eu-s pénből könnyebb lopni mint az egyéb állami pénzekből, akkor az EU-nak kellene valamit csinálnia szerintem.

De mindegy is. Én a következőt mondom:
1) Nem csak a politikusok lopnak, ez sajnos nemzeti sport.
2) Nem csak a politikusok korruptak, majdnem mindenki az.
3) Senki sem tudja, hogy "ezek" mennyit lopnak és "azok" mennyit loptak.

vanRob 2021.12.13. 14:07:51

@arthurthedent: Hát, mondjuk a transparency international. Persze, soros, meg ballib, meg libsi, meg lmbq+. De ezek csak akkor zavarják a NER-es kommunistákat, amikor őket terhelő tények kerülnek elő. Érdekes módon, amikor mellettük lépnek fel, akkor nincs baj a TI-vel sem...

arthurthedent 2021.12.13. 14:09:38

@yerico1: "mekkora idióta párt már az, amelyik kommunista léttére vallásosnak mondja magát?"

Miért, az a csávó, aki azt mondja, hogy keresztény és az ördöggel is össze kell állni az orbán ellen? Vagy amelyik azt mondja, hogy egy időben szokott bérmálkozni is? :D

És amelyik azzal akar indulni a választáson, hogy megszünteti a rezsicsökkentést? :D

Na jó, a másik oldalon is vannak arcok, a homofób, de meleg, keresztény, de kábszeres ereszcsatornán menekülő szakállvokál csávó jut eszembe így elsőre mint egy esélyes versenyző. :D

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 14:10:25

@vanRob: Na akkor te a munkaltatod vagy az állam nettó elvezoje vagy, hogy rohadnal meg ott ahol vagy

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 14:15:32

@a nagy hohohorgász: amúgy részemről válasszuk meg gattyan gyurkat, hátha stadion helyett kuplerajokat épít

arthurthedent 2021.12.13. 14:16:31

@yerico1: "Nem csökkentette, csak kivette őket a statisztikából. Aki 1 éven túl nem dolgozik, az nem munkanélküli a statisztika szerint. "

Ez nagyon úgy hangzik mintha egy oltári marhaság lenne. Honnan vetted? Honnan vetted, hogy így számolnak?

arthurthedent 2021.12.13. 14:18:09

@yerico1: "A bruttóm 33.5 százaléka megy a levesbe, mire nettó lesz, plusz még a munkáltató is bepenget 17-19%-ot, ami nagyon 50+ százalék lesz."

Nyilván feltűnt, hogy nem vagy egyedül az országban. :D

nemecsekerno_007 2021.12.13. 14:18:37

@atomic power 1986DucaDuca: Mert nem nagyon van más, illetve a külső befolyásolóknak komoly forrásaik vannak, így módjukban áll letarolni a politikai piacot.

vanRob 2021.12.13. 14:18:46

@arthurthedent: "Ha viszont az eu-s pénből könnyebb lopni mint az egyéb állami pénzekből, akkor az EU-nak kellene valamit csinálnia szerintem."
Nem tudom, hogy melyikből könyebb, nem vagyok orbán közeli bizalmas.
AZ EU egy böszme, lomha szervezet, ha ellopná a fejük fölül orbán a tetőt, akkor is évekig gondolkodnának azon, hogy összeüljenek-e ülésezni. Pont ezt a lomhaságot használja ki a NER és tünteti el ez EU-s pénzek jó részét. Mire eljut az EU oda, hogy vizsgálódjon, addigra ezek a pénzek már vagy kifehéredtek, vagy eltűntek valami offshore cégben. Nem a fideszt vagy a tolvaj fideszes politikust fogják felelősségre vonni, hanem az akkori magyar kormányt. Ha az a kormány már nem ez a tolvaj kommunista csürhe lesz, akkor a tolvaj fideszesek meg már nyugodtan röhöghetnek a markukba. Amig a fidesz van, addig a nem túl hülyéket is megvédik, és ha már nagyon égne a ház, akkor majd bedobnak valakit, hogy szét lehessen cincálni.

Európának ezen a részén a korrupció bevett gyakorlat. Máshol is, maximum nem olyan széles rétegek gyakorolják napi szinten, mint errefelé. Sőt, egészen biztos vagyok abban, hogy a legnagyobb játékosok az itteni pénzeknél nagyságrenddel nagyobb pénzeket tüntetnek el. De őszintén szólva nem érdekel, hogy máshol mennyit lopnak, mert nem ott élek, hanem itt.

Azt próbálom a sok gyökérnek átadni, hogy tisztában vagyok azzal, hogy korábban is loptak, meg azelőtt is loptak, sőt majd 20 év múlva is fognak. De MOST is lopnak. De valahogy ezt meghaladja a képességüket. Ha ezt nem látják leírva a KESMA lapokban, nem mondja be az M1 vagy a Kossuth, akkor nekik ez nem is létezik. És az hazudik, aki mást mond.

arthurthedent 2021.12.13. 14:20:01

@yerico1: "Pl. Lölőke éves 190 milliárdos keresetét csak úgy száezer munkás minimálbére kompenzálja az átlagbér szintjére.
Tudod, a hamisított statisztika, meg a tények."

A statisztika nem az erősséged, lölőke 190 milliárdos keresete nyilván egyáltalán nincs benne az átlagbérben, mert nem bér. Ezzel is luftot rúgtál szerintem.

vanRob 2021.12.13. 14:25:14

@arthurthedent: ne hagyd ki kérlek a szexpartizó borkait, a pedofil kaletát, és a gruppenpartikra járó bus szilveszter (volt Bangkoki magyar nagykövet) a listából. Nekem még erősen határeset az Isten teremtényeit nagyiparban írtó semmilyen zsolt is, de ez legyen az ő keresztényi lelkiismeretének a problémája.
Vicces dolog akkor a másikra mutogatni, amikor a saját házon belül is ugyanakkora, ha nem nagyobb a "baj". Persze érthető, akkor szoktak csak igazán más ügyeivel foglalkozni, amikor házon belül már kicsordul a szar.

arthurthedent 2021.12.13. 14:26:07

@vanRob: "Nem tudom, hogy melyikből könyebb, nem vagyok orbán közeli bizalmas."

"Pont ezt a lomhaságot használja ki a NER és tünteti el ez EU-s pénzek jó részét. "

Na, látod, pont erről beszélek, az a magyar müdszer, ezt nyomja az egész ország. Az egyik mondatban leírod, hogy nem tudod, merthogy nyilván nem vagy a dolgok közelébe. Aztán leírod, hogy "de nyilván így meg úgy működik". Nem tudod, hogy melyikből könnyebb sikítani, de azt már tudni véled, hogy a jó részét ellopták.

Merthogy olvastad a neten, olyan emberektől, akik szintén nem tudják, de akik szintén nem voltak restek leírni, hogy mennyit lopnak "nyilván".

És akkor jön a nyugati sajtó, megkérdezi az utca emberét és leírja, hogy magyarországon a korrupció 4.87%-ot nőtt négy hónap alatt. Tudjuk, mert kimentünk az utcára és megkérdeztünk 300 embert, akik elmondták, hogy nem tudják, de NYILVÁN így meg úgy van.

Na ettő mászok a falra. Amikor fogalmatlan emberek vadul bizonygatják, hogy mi hogy megy.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 14:26:28

@arthurthedent: a szuper bruttó számítás az persze rendben volt:)

nemecsekerno_007 2021.12.13. 14:26:56

@arthurthedent: A külföldön dolgozók 1000 Mrd Ft kiesést jelentenek évente, a hiányzó adók, járulékok miatt. Évente.
Ez érdekes módon nem zavarja ezeket az okosokat?!?! Csak a Lölö.

vanRob 2021.12.13. 14:27:32

@arthurthedent: bérjövedelmet néznek, az osztalék kivét pedig jövedelem. Tehát hivatalosan benne kellene, hogy legyen. Az más kérdés, hogy a látható jövedelme mellett mekkora arányban van a nem látható.

konrada 2021.12.13. 14:27:46

@yerico1: Na ja.

1. sikerült megtalálni 1 válságévet, amikor csökkent. (De mivel te is tudod, hogyan kell olvasni a statisztikát, egészen "véletlenül" nem teszed mellé a 2008-as csökkenést.;)))
(Annak meg külön bája van, hogy hasra ütve kimutatod, hogy a statisztikai növekedés csak pár csókosnál van, hiszen te tudod, hogy olyanok régen nem is léteztek, elvégre a bigék, lesztingerek, gyurcsányék és társaik mind a piacról gazdagodtak, közük nem volt ahhoz, hogy ki volt kormányon.;)))

2. Valóban! Sőt! Úgy kivette a munkanélkülieket, hogy hozzáírta a foglalkoztatottakhoz, ezért néz ki úgy az EU által is befogadott statisztika, hogy a foglalkoztatottság cca. 10%ponttal, 800 ezer fővel nőtt.
S ezért nem látszanak a munkanélküliek között!;))))

3. Na látod. Ezért nem is érdemes foglalkozni a statisztikával, hiszen te egykori minimálbéresként csak azt látod, hogy 50+ %-ot fizetnek, az a fránya statisztika meg azt hazudja(szintén eustat) szerint 48,64%-ról 43,6%-ra csökkent az adóék. (Ezért is hülyeség a statisztika, mert nem veled egyénnel foglalkozik, hanem átlagol. ...ja hogy azt hívják annak? Na azért is!;)))

4. S pont azért nem is érdemes foglalkozni a statisztikával, mert aki olyan okos, mint te, az hasra ütve is meg tudja állapítani, hogy hiába több most a jövedelem, ha annak csökken a vásárlóértéke, és ez a tény nem pedig az, amit a számok mondanak.

...de azért:
minimálbér/ár 2010-2020:
Akkor számoljunk, de ahhoz nekem sincs kedvem, hogy kosárban próbálkozzam (súlyozva egész hónapra).
Nettó minimálbér 2010: 60 236 Ft, 2020: 107 065 Ft év/év: 178%

És akkor itt egy táblázat egyes termékek áraival (figyelendő 2010-2020):
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf003b.html

A táblázatban 96 termék-szolgáltatás ára van összehasonlítva.
Ezekből 4 termék-szolgáltatás ára haladta meg ezt 178%-os növekedést. 3 dohánytermék, és a multiplex mozijegy. A minimálbéres kosarában fontosabb termékek-szolgáltatások árának növekedése 100-150% között mozgott. (Alsóhatár villany,120% többi rezsi átlaga, egyéb a kettő között szórtan, pia - ha gyorsítót használt - az közelit a 170%-hoz, de sör-bor cca 130%, alapvető élelmiszerek 120-150% között.

...szóval egyetértünk: jobb, ha nem foglalkozunk a hamisított statisztikával, elég ha hasra ütünk!;)

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 14:28:37

@arthurthedent: de hahó hahó, a bevétel nem egyenlő a keresettel!!!!!

arthurthedent 2021.12.13. 14:30:27

@vanRob: "az Isten teremtényeit nagyiparban írtó semmilyen zsolt is, de ez legyen az ő keresztényi lelkiismeretének a problémája."

Ó, azt félreértetted. A keresztényeknek semmi gondja nincs az állatok irtásával, benne van a bibliában, hogy az isten az állatokat odaadta az embereknek és BÁRMIT meg lehet velük csinálni. Sőt, igazából a rabszolgákkal is, csak az mostanában egyéb okokból nem olyan nagy divat. :D

Istennek kizárólag az emberöléssel van gondja, az állatok ölése, a rabszolgatartás és a népirtás okés. ;)

konrada 2021.12.13. 14:31:19

@vanRob: " Persze érthető, akkor szoktak csak igazán más ügyeivel foglalkozni, amikor házon belül már kicsordul a szar. "

Na ez legalább őszinte. Ezért csináltad te is a felsorolást?;)))

arthurthedent 2021.12.13. 14:31:51

@a nagy hohohorgász: "de hahó hahó, a bevétel nem egyenlő a keresettel!!!!!"

És egyik sem egyenlő a bérrel. Az átlagfizetésbe a bér jellegű juttatások vannak benne, a lölő meg nyilván nem kap bért.

vanRob 2021.12.13. 14:33:08

@nemecsekerno_007: Aki külföldön dolgozik, és ott költ, mert ott él, ott veszi igénybe a szolgáltatásokat, az mégis mi a rossebbért fizessen ide járulékot?
A felvidéki magyar sem itt dolgozik, nem ide adózik, azt mégis kap a Magyar államtól támogatást. Azzal nincs probléma? Jó persze, az is szavazat, az is kell a "2/3"-hoz. Erről az oldalról tökéletesen érthető.
Az az 1000 milliárd "hiányzó" forintocska meg nem fájna annyira, ha nem 2-3 szoros áron éppítettné meg a haverokkal a NER a stadiont meg a BP-Esztergom vasútvonalat, hanem csak 10%-os föllel, és a akkor maradna annyi, hogy az az 1000 milliárd már nem is hiányozna olyan nagyon.
Meg egyébként is, ha már a szavazatuk nem kell, akkor a pénzükért miért is tartaná a fidesz a markát?

vanRob 2021.12.13. 14:36:12

@konrada: nem őszinteségből, ellensúlyként. És még így is maradt a listán fel nem használt ferde fideszes.
Nehéz úgy megmaradni az objektivitás talaján, hogy a csapat egyik fele csak azt bírja visszacsiripelni, amit a kommunista propagandából felfog.

arthurthedent 2021.12.13. 14:37:03

@vanRob: "bérjövedelmet néznek, az osztalék kivét pedig jövedelem. Tehát hivatalosan benne kellene, hogy legyen."

Ne keverjük a kettőt. Menj és kérdezd meg a könyvelődet, ő el fogja mondani, hogy miért őrületesen más a kettő. Ha összekevered, akkor nagyot buksz adóban.

nemecsekerno_007 2021.12.13. 14:39:45

@vanRob: És én mi a rosszsebért fizessem helyette az anyja nyugdíját és EÜ ellátását?!?!
Lölő bácsi 20 év alatt se lop
ki ennyit a közösből.
Csak nem Kicsi-Lölő vagy te is?!?!
:))))))))))

vanRob 2021.12.13. 14:41:12

@a nagy hohohorgász: rohadjál meg te ott ahol vagy. Te is pénzért adod el az idődet nem? Munkaidő. Az az alatt elvégzett munkáért pedig vagy fix órabér vagy teljesítménybér alapján rendszeres időközönként fizetést kapsz.
Ezt párhuzamba állítani egyes tagországok felzárkoztatási támogatásaként adott EUs pénzekkel nagyfokú sötétségre utal.

konrada 2021.12.13. 14:41:18

@vanRob: Ez is így van.
De azért abban egyetértés van, hogy nagy baromság kell ahhoz, ha teljes éves gyarapodást jövedelemnek számolni, legfeljebb a felvett osztalékot, és a főállás bérét.
És bár az is eszement összeg, de azt összeadva 4,8 millió munkavállalóval, majd visszaosztva nem lesz nagyságrend növelő tényező, bár való igaz, hogy a medián ezek miatt alacsonyabb az átlagnál cca. 20%-kal...

konrada 2021.12.13. 14:43:20

@vanRob: Ja értem! Ez a "" Persze érthető, akkor szoktak csak igazán más ügyeivel foglalkozni, amikor házon belül már kicsordul a szar. " kitétel csak addig játszik, ha a másik... ...mert egyébként csak ellensúly.;))))

arthurthedent 2021.12.13. 14:43:40

@nemecsekerno_007: "Ez érdekes módon nem zavarja ezeket az okosokat?!?! Csak a Lölö."

Én is irígy vagyok, a lölőt én sem szeretem. Meg sok más politikus sem. A probléma szerintem az, amikor azt gondolják, hogy ha a lölő nem lenne, akkor mindenkinek másnak jutna pénz, akkor nyugateurópai életszínvonal meg egészségügy lenne.

A képlet egyszerű: a német mérnük befizet 4000 euró adót, ez a fizetésének cirka fele. A magyar befizet 400 eurót, ami a fizetésének fele. A német tervezett egy kormányművet, a magyar kirakta a tecsó polcra a kőbányait. Mindketten körülbelül 50% adót fizettek, a németnek van belőle autópálya meg kórház meg új röntgengép, a magyarnak meg lepukkant EÜ. De hát miért, hol a pénz?

Hát a lölő ellopta, hiszen a magyar is annyi adót fizet mint a német, nagyjából ötven százalékot, nem? :(

nemecsekerno_007 2021.12.13. 14:47:28

@arthurthedent: A többség nincs tisztában a költségvetési nagyságrendekkel, ezért lehet etetni őket hülyeségekkel, mint a MANYUP például.
A manyup pénzből kb 3 hétig lehetne nyugdíjat fizetni, az EÜ ellátást kb. 6-7 hónapig.

arthurthedent 2021.12.13. 14:49:48

@konrada: "És bár az is eszement összeg, de azt összeadva 4,8 millió munkavállalóval, majd visszaosztva nem lesz nagyságrend növelő tényező"

Nem, nem torzítja a statisztikát. Egyrészt mivel nem bér jellegű, azaz az átlegfizetésbe nem számít bele. Másrészt meg azért, mert a statisztikában használnak egy olyat, hogy "adattisztítás".

Kijön hozzád a KSH kérdezőbiztosa. Tudom hogy megy, hozzám évekig jártak. Véletlenszerűen jön ki, aztán éveken keresztül követi az életedet.

Megkérdezi, hogy mennyi volt a jövedelmed, mennyit költöttél macskaeledelre, mennyit költöttél közmávekre, mennyi pénzből vettél háztartási gépeket, mennyi volt a jövedelmed.

Megmondod, hogy a jövedelmed 1 millió volt. A kérdező véletlenül beír 100 milliór vagy 100 ezret, elmegy. Összeszedik a papírokat és kidobják az adatot, mert olyan szinten kilóg a sorból, hogy torzítaná a statisztikát.

Ha nem így csinánák, akkor az átlegfizetés nem tized százalékokat változna hónapról hónapra, hanem össze-vissza ugrálna a lölő meg a tásai miatt.

arthurthedent 2021.12.13. 14:51:52

@nemecsekerno_007: "A manyup pénzből kb 3 hétig lehetne nyugdíjat fizetni, az EÜ ellátást kb. 6-7 hónapig."

PONTOSAN! És hiába mondod el ezerszer, senkit sem érdekel. Az emberek úgy számolnak, hogy 100 forint, 1000 forint, 10 000 forint, SOK. Képesek felfogni azokat a számokat, amikkel naponta találkoznak és a többi már csak egy homályos jelkép.

vanRob 2021.12.13. 14:52:16

@nemecsekerno_007: "És én mi a rosszsebért fizessem helyette az anyja nyugdíját és EÜ ellátását?!?!" Na, ez jó kérdés. Elsősorban azért, mert nem a gyerek befizetése adja a szülő nyugdíját (sokan lennének akkor k...rva nagy szarban), hanem az aktív munkaképes társadalom bérjövedelméből levont adó. A te nyugdíjadat sem a gyereked vagy gyerekeid fizetéséből fogják átutalni. A jelenlegi nyugdíj rendszerben azok jogosultak ellátásra, akiknek igazolható (bizonyos időszakon keresztül) jövedelme volt, és abból igazoltan fizetett is adót (korábban nyugdíjjárulék néven futott). Ha nem, akkor nem jogosult teljes összegű nyugellátásra.
Az, hogy valaki gyereke most külföldön dolgozik, mert ott jobban és könnyebben boldogul például, mint itthon, akkor az legyen kizáró oka, hogy a szülei nyugdíjat kaphassanak? Nem túl fasiszta szemlélet ez?
A megoldás, ha itthon olyan körülményeket biztosítanak, hogy a fiatal ne akarjon máshová menni a boldogulása miatt. 25 éven alúliak SZJA mentessége egy jó döntés, bár már legalább 7-8 éve meg kellett volna lépni. A többi kedvezmény (első házasok kedvezménye, pl), egy vicc, többre nem jó, mint elmondani, bezzeg a gyúrcsány ilyet se adott.

Nem tudom lölö mennyit lop el egy évben, de valószínűleg a hozzáférhető pénzek arányát tekintve kábé annyit, mint orbán korábbi oligarchája, a simicska.

vanRob 2021.12.13. 14:54:31

@konrada: Hát ha ÉVES jövedelmet nézünk, akkor teljesen mindegy, hogy azt egyenlően 365-re elosztva kaptad, vagy egy összegben. Az éves jövedelmed forintra ugyanannyi. Sőt, még a napra vetített átlaga is... Ez egy ilyen matek.

konrada 2021.12.13. 15:00:02

@arthurthedent:
Van egy olyan érzésem, hogy az átlagjövedelmet a KSH nem a kérdezőbiztosoktól kapott válaszokból veszi ki, hanem a nav által lejelentettből.
Így nem egzakt számok alapján, hanem tény egészből oszt vissza, amiben benne van a minimál is, meg a legmagasabb is. (Az adattisztítás meg csak annyiban játszik, hogy főállású 8 órásokat nézik, a félállásúakat, alkalmikat nem számolják. ...viszont a cetlivágdosóknak is szokott lenni főállású bejelentkezése, mint például elnök-vezérigazgató, amiben van havi jövedelme.

konrada 2021.12.13. 15:02:46

@vanRob: Upssz. Ha ezt nem írod le, hülyén halok meg.
(Mondjuk én se állítottam az ellenkezőjét, így végül is nincs is ebben vita. ...legfeljebb csak abban, hogy úgy írtad rám címezve, mintha mégiscsak mást állítottam volna.;))

vanRob 2021.12.13. 15:05:40

@arthurthedent: mér', az osztalék az nem bevétel? Az pedig nem jövedelem? Adózásügyileg kérdem. Miként írod be? Nyílván nem BÉR jövedelem, hanem EGYÉB. Adózni kell-e belőle?

arthurthedent 2021.12.13. 15:12:45

@vanRob: "mér', az osztalék az nem bevétel? Az pedig nem jövedelem?"

Jövedelem, de nem bér. Nem "fizetés". Bért, fizetést alkalmazottak kapnak. Mindenféle adókat kell belőle fizetni.

Az osztalék nem bér, máshogyan adózik. Nem tudom hogy pontosan hogyan adózik, nekem még soha nem volt osztalék jellegű jövedelmem, de az a gyanúm, hogy csak SZJA-t kell belőle fizetni. A fizetésből meg SZJA-t és még egy csomó mást is.

arthurthedent 2021.12.13. 15:17:41

@konrada: "Van egy olyan érzésem, hogy az átlagjövedelmet a KSH nem a kérdezőbiztosoktól kapott válaszokból veszi ki, hanem a nav által lejelentettből."

Én vállalkozó vagyok, amikor nálam gyűjtött adatokat a kérdezőbiztos mindig a jövedelmemmel kezdte. De az a jövedelem, az átlagfizetésről volt szó, nem az átlagos jövedelemről.

"...viszont a cetlivágdosóknak is szokott lenni főállású bejelentkezése, mint például elnök-vezérigazgató, amiben van havi jövedelme."

És nyilván megmondta nekik a könyvelőjük, hogy a nyereséget ne bérként vegyék ki a vállalkozásukból, mert akkor sokat buknak az adón. A nyereségadó 9%, az szja 15%, a béren meg van vagy 50% adó összesen.

élhetetlen 2021.12.13. 15:19:57

@ulpius66: Nem érted, ugye?
„Ha világszínvonalú stadionokat, sportcsarnokokat, uszodákat épít a kormány, akkor bezzeg mért nem oktatásra fjordítja!”
Csak az a probléma, hogy túl sok stadion lett, és a fenntartásuk folyamatosan nagyon sokba kerül.
„Most, hogy világszínvonalú oktatási, egyetemi központot akar építeni...MOST EZ A SZAR!!!!!”. Természetesen nem tudom, mi lesz belőle, csak amennyit olvastam róla. Úgy indult, hogy ingyen adjuk a területet, aztán kínai hitelből felépítjük, és a kínaiak annyi kölcsönt adnak, amennyit kifizetünk nekik a tervezésért, kivitelezésért, és utána még ezt az összeget vissza is kell fizetni, mint kölcsönt. És arról még nem hallottam részleteket, hogy az üzemeltetést ki fizeti majd. Tehát lesz egy épületünk hitelből, és egy megcsonkított diákváros.
„kinevezték Bertáné Dr. Bényi Krisztinát főigazgatónak Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kuratóriumi elnök mellé.
A hvg.hu az erről szóló bírósági végzésre hivatkozva írta meg Bertáné kinevezését, kiemelve, hogy az új főigazgatónak egyébként nincs köze az egyetemi szférához.”
Fudan még nincs, alapítvány már van.

élhetetlen 2021.12.13. 15:47:24

@konrada: „.de te komolyan gondolod, hogy a fudan a foxi-maxi-képzéssel lett 36. a világ egyetemei rangsorban????;)))))”. Nem, ezt senki sem gondolja komolyan. De te komolyan gondolod, hogy az egész világ össze fogja téveszteni a Fudant a Fudan Hungaryval? Hogy egy csomó neves prof átjön ide dolgozni?

beste12 2021.12.13. 15:54:29

@vajdasagi: ha csak a saját pénztárcámat nézem, köszönöm, sokkal-sokkal jobban élek, mint a Gyurcsány - érában. Nyugodtan fel lehet menni egy bérkalkulátorra és megnézni, hogy ugyanannyi bruttó fizetéssel, ugyanannyi gyerekkel mennyi volt akkor a nettó, és mennyi most. Azt meg pont leszarom, hogy Mészárosnak mennyi pénze van, nem érdekel. Mint ahogy az sem, hogy özvegy Simasági Arankának mennyi a nyugdíja.

kedvenc nicktolvaj 2021.12.13. 16:22:01

@beste12: Tipikus önző, szarok mindenkire álláspont. A gerinctelen férgek tulajdonsága.

nemecsekerno_007 2021.12.13. 16:25:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hehehehehehehe. Nagyon vicces.
Lölővel együtt nem tudnak annyit lopni a közösből mint a félmillió külföldön dolgozó. Akárhogy igyekeznek.

kedvenc nicktolvaj 2021.12.13. 16:26:33

@nemecsekerno_007: "A manyup pénzből kb 3 hétig lehetne nyugdíjat fizetni, az EÜ ellátást kb. 6-7 hónapig."

Fogalmatlan hülye vagy. Te vagy akinek fingja nincs a nagyságrendekről. A havi nyugdíj kiadás most kb 320 milliárd forint, a manyup meg 3000 milliárd volt. Kb. másodikos, harmadikos matek menni fog, meddig lehetne belőle fizetni? Ezt elteszem emlékbe, hogy jusson mindig eszünkbe milyen hülye vagy,

nemecsekerno_007 2021.12.13. 16:28:10

@vanRob: A kérdés még mindig ugyanaz.
1. Miért én fizessem más anyjának a nyugdíját?!
2. Addig amíg az ő gyereke a német nyugdíjakat termeli és 4x annyit keres
3. Fasizmus?!?! Inkább kapitalizmus ill. a potyázók kiszűrése

De te legalább elismered, hogy ez bevételkiesés az országnak.

kedvenc nicktolvaj 2021.12.13. 16:28:12

@nemecsekerno_007: Azt hiszem, a költségvetései számokban nem igazán vagy hiteles. Na! Meddig is lehetne nyugdíjat fizetni a manyupból?

kedvenc nicktolvaj 2021.12.13. 16:29:24

@nemecsekerno_007: " A többség nincs tisztában a költségvetési nagyságrendekkel, ezért lehet etetni őket hülyeségekkel, mint a MANYUP például.
A manyup pénzből kb 3 hétig lehetne nyugdíjat fizetni, az EÜ ellátást kb. 6-7 hónapig."

Például te nagyon nem vagy vele tisztában. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 16:30:45

@nemecsekerno_007: " A többség nincs tisztában a költségvetési nagyságrendekkel, ezért lehet etetni őket hülyeségekkel, mint a MANYUP például.
A manyup pénzből kb 3 hétig lehetne nyugdíjat fizetni, az EÜ ellátást kb. 6-7 hónapig."

Például te nagyon nem vagy vele tisztában. :-))

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 16:31:16

@vajdasagi:

A poszt arról szól, hogy a kormány a saját kezében koncentrálja a médiát, ami finoman fogalmazva nem igaz. Számos nagy látogatottságú médiatermékben jelenthetnek meg kormánykritikus hangok.
Amit te megszállásnak nevezel, az pedi nem más, mint a médiaviszonyok kiegyensúlyozása. Így mindkét politikai oldal véleménye megfelelő mértékben artikulálódhat, ellentétben a 2010 előtti helyzettel.
Én elhiszem, hogy a módszerváltás utáni két évtizedben sokkal jobb volt úgy bokszolni, hogy az ellenfél keze hátra van kötve, de ezek az idők véget értek..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 16:33:11

@nemecsekerno_007: Esetleg valamilyen konkrét számot ha írnál! Csak hülyeségekkel dobálózol.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 16:35:05

@nemecsekerno_007: Ha neked ez ennyire fáj, akkor az hogy van hogy az ide semmilyen adót nem fizető külhoni magyaroknak szavazati joga van?

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 16:35:38

@kedvenc nicktolvaj: te meg közösségi érdekből nem tanultál matekot mint vanrob?

nemecsekerno_007 2021.12.13. 16:39:14

@kedvenc nicktolvaj: Te mekkora kretén vagy. És még hazudsz is mint a vízfolyás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 16:45:46

@nemecsekerno_007: Te faszfej! Olvasgass!
www.nyugdijguru.hu/nyugdij/oregsegi-nyugdij/a-nyugdij-a-2020-evi-koltsegvetesi-torvenyben

Matekkal hogy állsz?

"Kiadások

A kiadási oldal a korhatárt betöltöttek öregségi nyugellátását, a nők részére 40 év jogosultsági idő alapján járó ellátást, valamint a hozzátartozói nyugellátásokat és az egyösszegű méltányossági kifizetéseket finanszírozza 2020-ban is.

A törvény szerint jövőre

- öregségi nyugdíjakra 3.173,6 milliárd forintot, ezen belül
= korbetöltött öregségi nyugdíjakra 2.887,7 milliárd forintot,
= a nők kedvezményes nyugdíjára 285,9 milliárd forintot,
- özvegyi nyugdíjra 356,5 milliárd forintot,"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 16:48:55

@nemecsekerno_007: Az akkori manyup összegéből most egy teljes évi nyugdíjat lehetne fizetni. Fingod nincs az egészről.

Idézem a hülyeséged.

"A manyup pénzből kb 3 hétig lehetne nyugdíjat fizetni, az EÜ ellátást kb. 6-7 hónapig."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 16:51:33

@nemecsekerno_007: Nagyon képben vagy. :-))
Ezt jól eltesszük.

"A manyup pénzből kb 3 hétig lehetne nyugdíjat fizetni, az EÜ ellátást kb. 6-7 hónapig." :-))

nemecsekerno_007 2021.12.13. 16:55:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na akkor szőjük csak tovább
egy kicsit azt az igazság vásznát.

1. a külhoni magyarok szavazati joga nem kerül évi 1000 Mrd-ba
2. nem került nekünk semmibe az oktatásuk, képzésük se
3. az ő anykuknak, apjuknak nem én fizetem a nyugdíját és EÜ ellátását.

Amúgy kellően gusztustalan, hogy a külhoni magyarokat hozod fel példának. Nagyjából annyira mintha a szolidaritásra hivatkoznál.
A szabadon vállalható külföldi munka a legalizált adókerülés, EU-s segédlettel és mindig vannak olyan hasznos hülyék, akik ezt támogatják.

body_andras 2021.12.13. 16:57:49

1. Kövér László
2. Bayer Zsolt
3. Demeter Szilárd
4. Németh Szilárd

Ez a négy gusztustalan állat a legnagyobb bűn.

nemecsekerno_007 2021.12.13. 16:59:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez ugye összeadva úgy
6000 Mrd Ft körül van évente. Akkor írd már meg lécci kedvenc nicktolvaj-nak, hogy akkor meddig is lehetne ebből nyugdíjat fizetni.
Stadionra 2012 óta nagyjából 350-400 Mrd Ft-ot költöttünk csak, hogy a másik kedvenc témátokat is feldobjuk. Abból meddig lehetne nyugdíjat fizetni. Látom igyekszel elterelni az évi 1000 Mrd bevételkiesésről a figyelmet.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 16:59:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az elzászi németek is szavazhatnak a német választásokon, és a besszarábiai románok is a románon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 17:00:02

@nemecsekerno_007: Megint nem vagy képben. A nyugdíjat a következő generáció fizeti. Ahogy apád-anyád meg a felnevelésedet fizette. Bár a matekra költött pénz ablakon kidobott volt.

"A bevételek döntő részét, együttesen 97,8 %-át a biztosítottak által fizetett nyugdíjjárulék, illetve a foglalkoztatók által fizetett szociális hozzájárulási adó alkotja (a kiadásokhoz hiányzó 2,2%-nyi fedezetet a költségvetés más forrásból, vagyis az adóbevételek terhére biztosítja: 2020-ban ez közel 47 milliárd forint lesz)."

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 17:01:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hol van már a pannon puma szarnyalasa amikor a mezofoldre homokot hordtak a szakik hogy alagút lehessen az m6oson. Ez olyan mintha Orbán Felcsút felé terelne a Dunát hogy a lolo még egy hidat epithessen...

nemecsekerno_007 2021.12.13. 17:01:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Bocs, ezt összekevertem a stadion-ra költött pénzzel, ami a másik kedvenc témátok.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 17:02:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

azonnali.hu/cikk/20180920_eleg-ha-a-habsburg-monarchiaban-eltel-maris-kapod-az-osztrak-utlevelet

"Olaszország maga is ismeri a kettős állampolgárságot.

A világ bármely pontján, ha valaki igazolja olasz származását, olasz útlevelet kaphat. Például a horvátországi Isztriában vagy Fiumében is számosan, akik nem is éltek Olaszországban, de tudják a nyelvet, olasz útlevélhez juthattak az elmúlt huszonhét évben."

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 17:03:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: te modod a matekot???? Hahaha mint amikor qurcsany hazodozassal vádol vkit:)

arthurthedent 2021.12.13. 17:03:17

@nemecsekerno_007: 'Látom igyekszel elterelni az évi 1000 Mrd bevételkiesésről a figyelmet.'

Nekem is van vagy évi 10 milliárd bevételkiesésem, mert nem nyerek évente kétszer a lottón ötöst. :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 17:03:45

@nemecsekerno_007: Látom olvasni sem tudsz, ahogy a matek sem megy.
Az "ezen belül" nem tűnt fel?

"- öregségi nyugdíjakra 3.173,6 milliárd forintot, ezen belül
= korbetöltött öregségi nyugdíjakra 2.887,7 milliárd forintot,
= a nők kedvezményes nyugdíjára 285,9 milliárd forintot,"

Add már össze! 2.887,7 + 285,9 = ? Mennyi fog?

nemecsekerno_007 2021.12.13. 17:05:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ,, nyugdíjat a következő generáció fizeti.,,

A következő generáció EGY RÉSZE fizeti. Látom nagyüzemi szerecsenmosdatásba fogtál.
Aki külföldön dolgozik, az kurvára nem fizet semmit csak
a rendszer nem szankcionálja.
Ha ez piaci alapú nyugdíjbiztosítás lenne, akkor kurvára nem kapna egy fillért se a kedves mama.
És még mindig ugyanazt és ugyanúgy csináljátok. 20 millió román, kárpátaljai migráns, oktatásegészségügy, stadion, Lölö...

És az istennek nem akarjátok felfogni, hogy ez miért kurva gáz.
Nem vagyunk Mama Hotel Kicsi-Lölö és egyre inkább abba az irányba megyünk, hogy egyre kevésbbé leszünk azok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 17:05:15

@nemecsekerno_007: A francba!!!!!! Elismerted a tévedésed, nem basztathatlak vele tovább. :-((

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 17:06:53

@nemecsekerno_007: "Ha ez piaci alapú nyugdíjbiztosítás lenne, akkor kurvára nem kapna egy fillért se a kedves mama."

Ha piaci alapú lenne, akkor aszerint fizetne amennyit befizetett. Hadd ne mondjam mennyi a Csányi nyugdíja, de ő sok-sok milliárdot be is fizetett.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 17:08:13

@a nagy hohohorgász: Na mi van azzal a matekkal, te hülyegyerek? Kinek is volt igaza?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 17:09:46

@CSOKKI MÁLNA: Nem a kettős állampolgársággal van bajom, hanem az hogy olyan szavazhat, aki nem itt él, nem itt fizet adót.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 17:09:57

@arthurthedent:

Erre a bevételre mekkora esélyed volt?

1/44000000 x 1/44000000

nemecsekerno_007 2021.12.13. 17:10:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ,,Ha piaci alapú lenne, akkor aszerint fizetne amennyit befizetett.,,

Ha a mostani befizetéseket átirányítanánk piaci alapú magánnyugdíjba, akkor szerinted mi lenne? Következő hónaptól nincs nyugdíj.
Így lehetne átállni fentartható nyugdíjrendszerre.
Vagy pluszban fizetne mindenki önkéntes pénztárba.
Nem értem miért véded ennyire a potyázókat?!?!
Ha másért nem, ebből lehet tudni, hogy te is magyar vagy :))))))))))))))))))

nemecsekerno_007 2021.12.13. 17:11:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ugyanez igaz a külföldön dolgozóra is.
Csak az oktatásuk, képzésük még pénzbe is került nekünk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 17:14:55

@CSOKKI MÁLNA: A londoni magyarok majd csak az itteni szolgálati idejük alapján fognak nyugdíjat kapni.

@nemecsekerno_007: Ebben egyetértünk, ez az ország legnagyobb kirablása, hogy az itt felnevelt és oktatott ember elmegy külföldre dolgozni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 17:16:46

@nemecsekerno_007: Nem védem a potyázókat. Ma a nyuggerek a szolgálati idejük és az utolsó éveik validált befizetései alapján kapják a nyugdíjat. Aki semmit nem fizetett, az most kap 28 ezer forintot havonta.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 17:25:26

Azt ugye nem felejtettuk el hogy melyik ismert politikusnak volt 15 évvel ezelőtt milliardos az osztalék bevétele adozva???? Vmi Ferenc??? Ohhhh igen, igen igen a qurcsany Ferenc

BéLóg 2021.12.13. 17:25:48

Az Orbán rendszer legnagyobb bűne hogy nem irtotta ki az írmagját is a komcsi fertőnek.
Effektíve én nem lámpavasra meg Dunába lövésre gondolok mint a moslékkoalíció, hanem ilyen "bűnös szervezet" definíció, (mint az SS meg a nácik), meg vagyonelkobzás (a 98%-os Tocsik-adóval hogy megszűnt a komcsi "végkielégítésbiznisz, ugye?), közszereplővé válás tiltás, gazdasági szerepvállalás tiltás, vagy ahogy a litvánok/lettek szimplán megvonták az oroszoktól az állampolgárságot, meg többi.

Persze csóringer Fidesz a gengszterváltáskor még sorosista ballibbancs volt, így hát lemaradtak erről.

Hogy ezt kell tenni, már már a Jehova is megmondta a zsidóknak, akik persze okosabbak akartak lenni nála, szépen meghagytak ők is mindent, aztán meg is sz****pták.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 17:37:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: azt hogy akkor amikor a puma már gazdagon kómában volt az elqurasban járatos pápai géniusz 1 milliárdot vett fel adozva osztalekkent... de jó is volt

pragmatika 2021.12.13. 17:41:23

"1. Az ország erőforrásainak, gazdasági-pénzügyi bázisának megcsapolása intézményesített lopásokkal"

Ahhoz képest nincs szükség IMF mankóra, mint a ti időtökben. Holott most is válsághelyzet van.

"2. A demokratikus berendezkedés lecserélése autokratikus rendszerre"

Völner ügy ? B.szki ezt a megjegyzést nagyon rosszkor sütötted el. Azért a gazdáidat megkérdezhetted volna, hogy ez mehet e.

"3. Magyarország nemzetközi tekintélyének lerombolása"

Már úgy érted az egyébként domináns ballibsi médiában ? Figyu, én addig vagyok nyugodt, míg ott fröcsögnek. Akkor rossz irányba nem mehetünk.
De mondjuk az átlag emberek véleményét azok nem tükrözik. Az átlag ember kimondva kimondatlanul nyugaton is velünk van. Az egy másik kérdés, hogy ezt nem meri demonstrálni, mert úgy jár, mint az a futball szakemberünk, akit németországban ezért tettek lapátra. (Istenem, nosztalgia érzésem van, mára már pont úgy működnek a dolgok nyugaton, mint anno nálunk az átkosban.)
Mindenesetre a mi környékünk tele van holland, meg német nyuggerekkel, mert baromira jól érzik itt magukat, a "diktatúra" (muhaha) ellenére.

"4. A magyar társadalom szétszakítás jó és rossz magyarokra"

B.szki ha ti folyton iskolai kötelező tantárggyá kívánjátok tenni a buzulást, meg állandóan z európa parlamentbe szaladgáltok, hogy fosassák már meg az országot, (pl. a támogatások megvonásával) annak minden polgárával együtt, akkor hogy a f.szomba nézzünk rátok ?

vajdasagi 2021.12.13. 17:47:21

@konrada: Azt írod, "hülye ember az, aki nem azt nézi, hogy neki személyesen mi a jobb, " Akkor én bizonyosan hülye vagyok, mert én a magyar nemzet szempontjaiból nézem a dolgot. Nekem személyesen így is jó, meg úgy is jó. Képzett is vagyok, meg keményen dolgozom is, így hát boldogulok. A kérdés: mi a jó a Hazának.

Persze ezt is valamilyen önző érdeknek nevezhetjük, csak ez egy nemzedékeken átívelő távlati önzés: nekem az a kormány a jó, amely azt biztosítja, hogy a majdani unokáim és az ő leszármazottaik itt maradjanak és itt boldoguljanak. Ha ezért nekem egy kicsivel több adót kell fizetnem, vagy többel támogatnom az elesetteket, az belefér.

Szerintem ez nem szenilisség kérdése. Egy bizonyos szint fölött az ember lehet önzetlen és keresheti a nemzete érdekeit. Egyébként az, hogy fletóék jöjjenek vissza, az tényleg még a NER-nél is rosszabb lenne. De ez, amint jól látszik, nem is fenyeget. Éppen egy megrögzött piachívő keresztény, jobboldali fazon fog nyerni tavasszal. Nekem minden a gazdasággal kapcsolatos kijelentése tetszik. A többi kijelentése is vállalható, noha én nem mentem volna el Brüsszelben megnézni a híres ereszcsatornát, és a Gáspárt sem emlegetném, mert nem. De hát a mi a Gáspár ahhoz képest, hogy az orbán meg - úgy tűnik - még a saját államelnökét is megfigyeli. Hogy nem látod, hogy ez a rendszer eltorzult, és le kell kapcsolni még időben? Üdvözlet egyébként, mert én azt mondanám, hogy mi ketten itt legalább érvelünk, amivel itt igencsak kisebbségben vagyunk.

vajdasagi 2021.12.13. 17:51:46

@pragmatika: Ezt írtad: "ha ti folyton iskolai kötelező tantárggyá kívánjátok tenni a buzulást, " Erre tudnál bármi bizonyítékot is találni, azon kívül,hjogy a NER politikusai mit nyilatkoznak? Bármilyen bizonyítékot, de nem fabrikáltat. Mert a NER felszopói ezt mind szajkózzák, csak éppen nincs semmi alapja. Házi feladatként próbálj keresni bizonyítékot.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 17:59:10

@vajdasagi: Budapest alapján miért is nem fenyeget hogy fleto és klanja jön vissza? Vagy arra gondolsz hogy nincs esélyük nyerni?

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 18:01:08

@vajdasagi: szerintem pont nem kellene a buzi témában kemenykedned.. csak a kormány riogat, ja mint migrans ügyben....

pragmatika 2021.12.13. 18:08:31

@vajdasagi:

"ha ti folyton iskolai kötelező tantárggyá kívánjátok tenni a buzulást,"

Nyilván nem szó szerint értettem a dolgot, hanem egy folyamat végére céloztam. Egyes "fejlett" nyugati országban már pedzegetik, hogy lehessen nem-változtató műtétet kérni, már 16 év alatt is. pl. Nyilván a ballibsik azokat a folyamatokat akarják ide is adoptálni.

Egyébként meg, fordítsuk meg a dolgot, a nyugat által oly sokat kritizált jogszabályban egy szóval nem említik, hogy egy homokos nem lehet tanár.
De ti óbégattatok, hogy "diszkriminálják a homoszexuálisokat".

vajdasagi 2021.12.13. 18:30:49

@pragmatika: Sok dolgot látunk másképpen. Pl. én nem úgy gondolkodom, hogy vagyunk "mi", meg vagytok "ti". Te meg egyértelműen úgy. Tudnál arra bizonyítékot találni, hogy "Mi óbégattunk"? Én személy szerint csak azt kérdezem, hogy a gyermekvédelmi törvénybe miért kellett beemelni a homokosokat. Tudtommal, sokkal több kiskorúak elleni abúzust okoznak papok, mint homokosok, és azok mégsincsenek a törvényben megemlítve.

Az pont egy szándékosan ellenségkereső törvény lett az utolsó pillanatban. A homokosok ellenséggé tétele volt vele a cél. Merthogy amíg készülőfélben volt a törvény, és tényleg a gyerekekről szólt, addig mindenki támogatta is. Eleve ez arról szólt volna, hogy a NER-közeli Kaleta Gábor és hasonlóktól védje a gyerekeket.

Azonban a NER nem tud igazi értéket felmutatni, ergó a fennamaradását ellenségkereséssel próbálja elérni. Ellenség a "migráncs", a Soros, a Brüsszel, de kellett még ide a buzi is. Hogy amíg mi ezzel foglalkozunk, a NER-lovagok újabb milliárdokat lophassanak szinte észrevétlenül.

vajdasagi 2021.12.13. 18:35:43

@a nagy hohohorgász: Több okból sem kell. Egyrészt mert Márki-Zay fogja levltani a NER_t és nem a fletó. Másrészt mert Budapesten a városházát csak a ti ködös álmaitokban adták el. Valójában nem is. Ezzel szemben, ezzel egyidőben ezermilliárd forintokat ad át a kormány olyan alapítványoknak, amelyekben kizárólag fityisz.- emberek vannak, és majd jól el is tüntetik azokat a pénzeket az alapítványokból. Mindenesetre az állam már nem tulajdonosan annak a vagyonnak. Érdekes, hogy az Anonymus ilyen felvételeket nem hoz. Hát nem különös?

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.13. 18:52:25

@vajdasagi:

"Egyébként az, hogy fletóék jöjjenek vissza, az tényleg még a NER-nél is rosszabb lenne. De ez, amint jól látszik, nem is fenyeget."

A parlament választja a miniszterelnököt. Hiába is nyerne a MZP vezette ellenzék. Bármikor leváltható lesz a "mögötte álló" legnagyobb parlamenti erő, a DK által, és bárki jelölhető a helyére. Egyébként tisztán látszik, hogy az ország problémáira nem egy zavaros ideológiájú, szavakban szélsőségesen piacpárti miniszterelnök jelölt a megoldás. A magyarok többsége elutasítja a "sokkterápiát", a szélső liberalizmust!

cavalry 2021.12.13. 18:56:09

@bispora: Állítasz valamit idézet és egyéb bizonyíték nélkül. Figyusz én budai elit gimnáziumban végeztem anno, az osztályban lévő tanulók nagy része sváb volt zsidó és magyarnak mondható értelmiségi (vegyes felmenőkkel). Vidéki magyar nemzetiségű egy sem. egyéb nemzetiségű sem volt (szerb, horvát, jász, kun, örmény , görög, stb. stb. Ismerek egy falut ahol cseh és tót betelepítettek vannak török időkre visszamenően, az IQ max 80. Értelmiség nulla és az utódokból sem igen fordul elő. Kinek mérték az IQ-t. ez itt a kérdés. Aki meg jó a budai végeken az ismerve a gyermekeim osztálytársainak is a sorsát szinte mind kint tanult Bécs, Párizs, Anglia, Amerika és kint is marad. Látom a facebook oldalaikon. Az én utódom is Londonban bankár és többet keres mint itt a kommentelőkből 20 összesen pedig még nem főnök. Egy 37 éves divÍzió vezető éves keresete 1 millió angol font. Itt ki keres annyit?

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 19:00:07

@vajdasagi: kezit csókolom, maga mondja folyamatosan hogy neresek, meg hogy nermedia birkák... mikor azt sem tudja hogy a városházán Budapesten milyen szakmai tanácsadás van.....

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 19:08:12

@cavalry: tessék mondani ki tartja vissza a bankokat hogy itthon is 1 millió font legyen a fizuja???? Ha azt állítod hogy ugyanolyan ertelmesek a magyarok akkor miért nem?

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.13. 19:10:15

@vajdasagi:

"Én személy szerint csak azt kérdezem, hogy a gyermekvédelmi törvénybe miért kellett beemelni a homokosokat."

Nem lettek beemelve a homoszexuálisok, csak a homoszexualitás népszerűsítésének tilalma. Ezzel minden normális ember egyetérthet.

"Tudtommal, sokkal több kiskorúak elleni abúzust okoznak papok, mint homokosok, és azok mégsincsenek a törvényben megemlítve."

A papok mióta népszerűsítik a homoszexualitást?

"A homokosok ellenséggé tétele volt vele a cél."

Mit fog ehhez szólni MZP, aki azt állította. hogy a fél kormány homoszexuális? A kormány saját maga ellen hozott törvényt? Zavaros gondolatok!

Merthogy amíg készülőfélben volt a törvény, és tényleg a gyerekekről szólt, addig mindenki támogatta is. Eleve ez arról szólt volna, hogy a NER-közeli Kaleta Gábor és hasonlóktól védje a gyerekeket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 19:16:33

@atomic power 1986DucaDuca: Nocsak, nocsak, te már tudod is MZP programját. Eddig azt mondtátok hogy nincs programja. Most akkor van vagy nincs?

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 19:19:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: te hülye hazudozó, mzp bofogte fel ezeket a nemes gondolatokat... szopsz már megint

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 19:21:15

@a nagy hohohorgász: És? Úgy látszik az ő cégének nem ártott a válság. Gondolom az osztalék kivételének szabályait nem tudod.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 19:33:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szted olasz útlevél birtokában nem szavazhat?

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 19:34:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem én kapom a pofamba az újabb 2/3adot te fasz.... miért lennék ideges:)???

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.13. 19:39:03

@vajdasagi:

"Hogy amíg mi ezzel foglalkozunk, a NER-lovagok újabb milliárdokat lophassanak szinte észrevétlenül."

Mindenesetre az ország eredményességén nem látszik az a sokat hangoztatott lopás!

Magyarország és Csehország lélekszámra nagyjából azonos ország. Az uniós támogatások nagyságában nincs meghatározó eltérés.

2010-és 2020 között a csehországi reál GDP 20,4%-al nőtt, a maastrichti államadósság pedig 0,6%-al.

2010-és 2020 között a magyarországi reál GDP 25,3%-al nőtt, a maastrichti államadósság pedig 0,1%-al.

Aki itt a sokat hangoztatott, nagyarányú lopásra számottevő lehetőséget lát, az előtt megemelem a kalapomat! Vagy a másik megoldás, hogy mindkét országban hasonló mértékben lopnak.

Ellenpélda:

2002-2010 között a magyarországi reál GDP 18,6%-al nőtt, a maastrichti államadósság pedig 24,4%-al!

midnight coder 2021.12.13. 19:41:25

@cavalry: "Ismerek egy falut ahol cseh és tót betelepítettek vannak török időkre visszamenően, az IQ max 80."

Na ja, a falun belül egymás közt házasodás hosszú távon nem vezet jóra.

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.13. 19:42:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Nocsak, nocsak, te már tudod is MZP programját. Eddig azt mondtátok hogy nincs programja. Most akkor van vagy nincs?"

Egy szót sem szóltam programról, csak a lózungjaira gondoltam.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 19:44:55

@atomic power 1986DucaDuca: Ebből látszik mennyire buta vagy. Alapfogalmakat nem ismersz. Ha nem lopják el akkor marad az állam pénze, ha ellopja Lölö, akkor Lölö pénze. Mindkettő egyaránt része a GDP-nek. Elképesztő mennyire buta vagy, miközben nagy az arcod. Jobb lenne ha a továbbiakban gazdasági témában kussolnál!

hu.wikipedia.org/wiki/Brutt%C3%B3_hazai_term%C3%A9k

"Mindezek következtében a GDP kiszámítására szolgáló egyenlet ilyen alakot ölt:

GDP = fogyasztás + beruházás + export – import
Viszont a közgazdászok általában szeretik különbontani a magán és közösségi fogyasztást. Az exportból kivonva az importot kapjuk a nettó exportot. A GDP egyenlete így:

GDP = háztartások fogyasztása + kormányzati fogyasztás + beruházás + nettó export"

élveteg 2021.12.13. 19:45:06

Egyszer már szeretnék valami feltáró elemzést arról hogy én melósként a nemorbánrendszerben miért voltam kénytelen annyi más sorstársamhoz hasonlóan végig végig minimálbérért dolgozni

midnight coder 2021.12.13. 19:45:47

@BéLóg: Fletóék hasznosabbak Orbánnak mumusnak mint mártírnak. Igazából neki köszönheti Orbán, hogy a mai napig nincs ellenzéke. Van pár ezer agyhalott aki életét és vérét adná Fletóért, õk a DK színeiben elfoglalták az ellenzéki térfelet és látványosan megkerülhetetlen részei az ellenzéknek. MZP sem tud hatalomra kerülni Fletóék nélkül - és addig lesz hatalmon, amíg Fletó jónak látja. Ergo nagyon nem sokáig. És pontosan ezért fogja Orbán ismét megnyerni a választásokat. Neki úgy kell Fletó mint egy falat kenyér.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 19:46:30

@atomic power 1986DucaDuca: Akkor Orbánnak sincs programja, csak lózungjai. Ja és tudod már hogy az ellopott pénz is a GDP része? :-))
Mekkorát égtél! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 19:48:25

@élveteg: Mert akkor még lehetett zsebbe fizetni. Ma már nehéz kitermelni az adózatlan, számla nélküli pénzt. Ez bizony nagy érdeme a Varga féle gazdaság irányításnak, ezt el kell ismerni.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 19:52:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: figyelj aki az ellenzékre szavaz az ne hivatkozzon matekra:) te GDP huszár:)))

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 19:55:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ja mert 2010elott a lopott pénz nem képezte a GDP részét:)))) látom szeretsz szopni, még a Matyit is leszopod....hahaha

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 20:00:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: qurcsany is úgy leegette az Orbánt hogy azóta is ellenzéki:)))

Emmett Brown 2021.12.13. 20:01:46

Az új kiskertörvény is megérne egy misét

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.13. 20:10:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Ja és tudod már hogy az ellopott pénz is a GDP része? :-))
Mekkorát égtél! :-))"

A reál GDP növekedés (volumen növekedés) a megtermelt áruk és szolgáltatások mennyiségét méri, tehát ezzel kiszűrhető a pénz értéknövelő hatása. Nem én égtem!

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 20:17:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mi van? Tényleg a matyival ratyiztok??? Te selejt

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.13. 20:18:59

@vajdasagi: igen az nekem is fura hogy nem vikiék többször akkora dolgaival foglalkozik.
Azért elég ötletes végre vikiék bandájától, hogy egy ilyet kitaláltak.

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 20:22:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: na megjottel másik nickeden. .... hahaha töröld le a gecit a szadrol:)))

cavalry 2021.12.13. 20:42:20

@a nagy hohohorgász: ez egy elég egyszerű dolog. Az a bank a világ egyik legnagyobb bankja, az OTP -hez viszonyítva sokszorosa a teljesítménye. Aki ott vezető annak a felelőssége is sokszoros, ha elcsesz valamit az elég drága. Ha meg ügyes és növeli a nyereséget az is iszonyatos nagy összeg. A fizetése aprópénz a feladathoz és a vélhető nyereséghez képest. Ha nem jól dolgozik kirúgják mint a szél. Tehát csak addig kap sok pénzt amíg jól megy neki. go.snapapp.com/Top-Global-Banks-2021

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 20:46:48

@cavalry: akkor lehet kimenni, mert bizony magyarhonban mindent eladtak a barataid!!!!

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 20:51:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Függetlenül attól, hogy a "lopásokra" semmilyen bizonyítékkal nem rendelkeztek, aki az asztalodról ellop egy ezrest az nem fogja ellopni a tízezrest is?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 20:52:24

@a nagy hohohorgász:

Különösen kerülje a GDP arányos államadósság témáját, meg a hiánymutatókat 2006 táján..

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 21:04:29

@CSOKKI MÁLNA: dehat 2006ban válság volt:))) igen Magyarországon:)))) ilyen boszmeseget még nem csinált senki:) de nem érted bmeg hogy Orbán loooooooooppppppppppp :)))))))

élveteg 2021.12.13. 21:07:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Most aztán elhiszi vagy nem Én mikor minimálbérért dolgoztam soha de soha egy fillért zsebbe nem kaptam Biztos volt ilyen is sok azt elismerem De én nem valami sz@rf@szu vállakozóknál melóztam akkor sem hanem cégeknél ahol zsebbe nem kaptunk semmit Ami volt az a munkaszerződésben szereplő összeg ami mindig minimálbér volt Pont Ami még "volt" az a kifizetetlen túlórák Mert azok aztán voltak ám Ha csak mukkanni mert valaki azonnal jött a válasz Nem kötelező itt dolgozni Aztán én akkor nemhallottam szopósmalacként visitani értem Szabó Tímeát nem tartott értem hisztérikus performancot a Komjáthy Imre sem

a nagy hohohorgász 2021.12.13. 21:09:29

@cavalry: na még azt akartam mondani a bankos sztoridra hogy: az a kibaszott Orbán megerdemli a lopast mert, mert jobb lett az általa kormányzott országnak:))) keeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttt/////////// hhhhhhhhhaaaaaaaarrrrrmmmmmmaaaadddddd.szopnak a geci libsik, na nem a folibsik...... hanem az aljadekok: cavarly, megkurt úrfi, szumma kum laude, matyesz gomboc, tagaszar stb....

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 21:23:29

@a nagy hohohorgász:

Két évvel vagyunk a válság előtt, amikor ugye még a "világgazdaság pénzbősége" meg hasonlók voltak jellemzők..

ulpius66 2021.12.13. 21:38:00

Máma itten volt a Micron.......megállapította a hazaáruló ballibsi vezérekkel, hogy MAGYARORSZÁGON NINCSEN SAJTÓSZABADSÁG!!!!!!!!!!!

Valószínűleg a SSSS.blog.hu-t nem olvasta........MERT AKKOR BIZTOS NEM MONDOTT VOLNA EKKORA BAROMSÁGOT.....

ulpius66 2021.12.13. 21:42:10

Egyébként is "SAJTÓSZABADSÁGRÓL" beszélni az internet korában akkora baromság, hogy ép ésszel fel nem fogható!!!!!!!!

Manapság minden barom, fő-barom és ész és értelemnélküli véglény azt ír le amit akar!!!!!!!

EBBEN SOHA SENKI SEM TUDJA MEGAKADÁLYOZNI!!!!!
(maximum akkor pofázhatnának, ha betiltanák az internettet.........)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 21:44:12

@atomic power 1986DucaDuca: Te ostoba! Abban ugyanúgy benne vannak a beruházások.

www.jgypk.hu/tamop15e/tananyag_html/kozgalapok/nominlis_s_rel_gdp.html

Baromira nem érted te ezt. Ha három beruházás egy-egy forintért, akkor 3 forint járul hozzá a GDP-hez. Ha 3 forintért csinál egy beruházás Lölöke, amiből kettőt ellop, hivatalosan a beruházás ugyanúgy 3 forint, ugyanannyi járul a GDP-hez. Még az alap matekot sem érted, nem hogy a közgazdaságot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 21:45:41

@CSOKKI MÁLNA: Különösen kerüljétek a 2019-es és 2020-as hiány adatokat! :-))

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 21:58:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A pandémiáról hallottál esetleg? Meg arról, hogy hónapokra leállt a hazai szolgáltatószektor jó része?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 21:58:32

@ulpius66: "Manapság minden barom, fő-barom és ész és értelemnélküli véglény azt ír le amit akar!!!!!!!" - remekül jellemezted magad. :-))

cavalry 2021.12.13. 21:59:24

@a nagy hohohorgász: Ne tegyél be mindenféle politikai csoportokba mert szikrát sem érdekel egyik sem. Én magamnak csinálok pénzt és virtuálisan is akkor megyek ki amikor tetszik. Kurvára nem érdekel ez a sok ökörség amit elképzeltek a világról, ez csak falusi bugrisság semmi más. A siker mércéje a pénz. Neked van? Aki szegény annyit is ér copyright by Lázár Jánoska. Ezt tartsd szem előtt. Ha nincs 500 milliód befektetési alapokban minimum, akkor nem vagy senki. Völner Államtitkárunk 80 millióért égette magát szarrá.Fel tudod ezt fogni milyen pitiáner senki? Ugyan már. Az a kis bankár fickó két hónap alatt keres annyit, és nem kap érte 10 évet. A proletár zajongás nem hallatszik a felhőkarcolóba. Keress pénzt és a haza fényre derül. Fog az menni ha akarod :) bízom benned, neked is sikerülhet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 22:00:10

@CSOKKI MÁLNA: Ja értem, a gyurcsány válság jó válság, az o1g válság rossz válság. Vagy fordítva?

cavalry 2021.12.13. 22:10:07

@a nagy hohohorgász: Ki lehet menni bizony. Aki itt marad az amatőr lúzer. Megvárja amíg a szél csapkodja a kocsmaajtót? Game over. Az Eu nem ad pénzt. Az oroszoknak eszébe sem jut, a Kína maximum megveszi az országot kilóra és telerakja kínaikkal. Mi a francot akarunk mi itt termelni? Kosarat fonunk? Teknő lesz a sláger, esetleg hegedülni fog mindenki? A lányok termelése esetleg rentábilis lehet, pornóban jók vagyunk, eladhatjuk még a vesédet is maximum. Ja és lesz eladó homok is mert nem fog teremni semmi. Az autó iparnak lőttek, a felmelegedés miatt az agrár szektor padlót fog (szőlő és gyümölcs kuka). Nigéria olcsóbban termel műtrágyát (néztem). A Balaton kiszárad (most már alig van benne víz). Ötlet? A békemenet lehet egy jó szolgáltatás ha mindenki vesz egy MLM csomagot és mellé egy Orbi szobrot akkor megéri menetelni..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 22:15:25

@cavalry: Azért mondjuk én homeofficeból qrva sok pénzért szolgálok ki tengerentúli bankokat. 100-120 ezer dolláros évi fizetések röpködnek homeofficeból. indeed.com. válts az USA oldalára és a fele homeoffice, brutál óradíjakkal. Az a palimadár aki kimegy, mert drága ingatlant bérelni, meg utazgatni, miközben nekem itthon megvan mindenem. És nekem még mond valamit, hogy "itt élned és halnod kell".

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.13. 22:24:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: baszod öccse de jó neked. Az egyik legnagyobb félelmem, hogy itt kell megdöglenem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.13. 22:29:20

@cavalry: az életnagyságú szobrot eladhatod kerti törpének. :)

vajdasagi 2021.12.13. 22:39:07

@ulpius66: Valóban mindenki azt ír le, amit akar. De akinek sok-sok milliárd forintot is ad az állam (adópénzekből), az többekhez tudja eljuttatni az üzenetét. így tehát a verseny nem fair. Ezt tudtad?

Az a sok újságírónak nevezett véglény a KESMA táborában, meg a királyi televízióban sok-sok pénzért csináljék, mait csinálnak. Mibe fogadunk, hogy a KESMA be fog fuccsolni, ha a NER-t lesöpörjük tavasszal? Kiváncsi leszek hogyan keresik meg a betevőjüket utána.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.13. 22:53:16

@vajdasagi: mikor ránézek a hörrtévére és a sok jól fizetett seggnyaló osztja az észt. Olyan hitelesek. :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 22:57:46

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Én is itt fogok megdögleni. De addig termelem a GDP-t, az exportot, mert dollárban és euróban fizetik ki a munkám és nem vagyok gazdasági migráns odakint, másodrendűként, hanem király idehaza.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.13. 23:05:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Csak egy hirdetés. :-)) Figyuzod a fizut? Mondjuk ez csak USA állampolgároknak lehet, adatvédelmi okok miatt. De tele van 50-70 dolláros óradíjas hirdetésekkel az oldal. Mondjuk CICS-et kódolni a főiskoláról szalajtott Java programozók nem fognak tudni. Ezeket az embereket már vadásszák mindenütt, mert akik ezeket a rendszereket csinálták, már mennek nyugdíjba, de a rendszerek még megvannak.
Az USA bankautomaták elszámolási rendszerei még 90 százalékban mindig COBOL-ban vannak.

"IBM Mainframe CICS Programmer (Remote)
ManTech International Corporation3.9
Clarksburg, WV
$96,800 - $161,000 a year
Aggressive problem diagnosis and creative problem solving skills on highly complex problems.
Experienced at mentoring/coaching others to utilize best practices in CICS coding and methodology.
Posted30+ days ago • From z/os system programmer"

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.13. 23:13:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: eurodollár, mint lenyinefftársnak?! :)
Hát azért lehet jobb lenne másodrendűként odakint, mint hazaiként itthon.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.13. 23:18:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: tudod, mikor bejött a járvány láttam olyan képet home office volt a címe. Ül a melós az asztalnál mellette ott a betonkeverő.

gázóra ellenőr 2021.12.13. 23:19:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Galambbal sakkozol. Nem érti hogy pénztároska épít 1 km autópályát 10 milliárdért, amiből ellop 9 milliárdot, az hivatalosan ugyanúgy tízmilliárd beruházás, mintha építene 10 milliárdért 10 kilométert. Nem tudom ez a @atomic power 1986DucaDuca: milyen iskolába járt, de valószínűsítem a kisegítő sulit.
És hiába hivatkozik reál GDP növekedésre, hiszen ezek EU dellából vannak. A szocik alatt 10 milliárd euró jött, a fidesz lopáskurzus alatt pedig vagy 45. Nyilvánvaló összefüggéseket nem ért.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.13. 23:34:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

2006-ban nem volt válság. 2020 elejétől pandémia van.

2021.12.13. 23:48:54

Végig olvastam az összes hozzászólást, mit ne mondjak egy élmény volt. Csodálatos lehet a hazai vita kultúra. Csak így tovább fiúk, van meg lefelé!

élhetetlen 2021.12.13. 23:49:50

@CSOKKI MÁLNA: „a "lopásokra" semmilyen bizonyítékkal nem rendelkeztek,”. Kormányzati milliárdokból egy csúcsgazdag magyar luxusszállodája kedvéért rendezik át a tokaji tájat | Magyar Narancs. „2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást adott a Tokaj Csurgó Völgy (TCSV) Kft.-nek.”.
És az ilyenek, hogy Tiborcz kastélyát, EU-s pénzből akarták felújítani, nem ment át, akkor kivesszük a listából, és fizetjük az adófizetők pénzéből. És ezekből az országnak nem, csak a tulajdonosoknak lesz haszna, mert az, hogy a 2.9 miliárd annyit hoz, hogy 100 ember foglalkoztatnak takarítóként, esetleg konyhalányként, nem egy nagy durranás, és ezt a sort lehetne folytatni. Nem írok neked országos listát.
Azt, hogy a közösbe befizetett pénzt nem a közösségre költik, hanem magánembereknek osztogatják, te nem látod lopásnak, vagy rablásnak, azzal nem tudok mit kezdeni.

élhetetlen 2021.12.14. 00:12:54

@pragmatika: „nincs szükség IMF mankóra”, most deviza kötvény kibocsátásra van szükség, romló forintnál, de majd úgy megerősödünk, hogy nem lesz gond a visszafizetésnél. Két évvel ezelőtti vicc, ami komoly volt, valaki azt válaszolta nekem, hogy a kötvény az befektetés, tehát jó. Csak azt nem tudta, hogy a vevőnek befektetés, a kibocsátónak adósság.
„Völner ügy ?”. Beáldoztak egy, azaz egy embert, (majd kárpótolják), és lehet mutogatni az EU-nak, hogy nálunk igenis független a legfőbb ügyész. Ez így mókás lenne, ha nem lenne kínos.

birkamenet 2021.12.14. 00:16:34

Az Orbán-rendszer 4 legfőbb bűne:

1. Családi bűnszövetkezetet épitett ki az ország lenyúlására, minden mozgatható közpénz ellopására. LOPÁS!

2. Kitenyésztett kértmillió agysorvadt birkát. ÁLLATKÍNZÁS!

3. A ruszkik és kínai kommunista eftársak gyarmatává tette Magyarországot HAZAÁRULÁS!

4. A sok százezer fidernyák meleg (köztük a megannyi fidernyák miniszter meg államtitkar) nem meri felvállalni magát, örökös rejtőzködésben vannak. TÁMADÁS A GYEREKEINK ELLEN!

birkamenet 2021.12.14. 00:17:20

@CSOKKI MÁLNA:

Hallgass a szívedre, FEGYHÁZAT A FIDESSRE!

élhetetlen 2021.12.14. 00:46:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: „Az a palimadár aki kimegy”. Nem csak a te szakmád létezik. Az a gyógy…(nem emlékszem a végzettsége nevére), de tíz évig volt bejelentve állami állásban Londonban, és egy családnál látta el a magatehetetlen gyereket. Váltania kellett, mert a gyerek nőtt, és már nem bírta emelni, mozgatni. Maradhatott volna másik állásban, hazajött a házassága miatt, most két gyerek, (másfél éves, egy hónapos) PhD-zik a Műszakin pszichológiából, (van egy ilyen diplomája is az ELTE-ről.). Kint azért keresett annyit, hogy a férjével tudtak venni egy 60 nm-es lakást, nagy erkéllyel a Lehel tér mellett, (és a nagyi mellett, mert az jó). Mekkora palimadár, ugye?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.14. 00:50:47

@pragmatika: "Ahhoz képest nincs szükség IMF mankóra, mint a ti időtökben. Holott most is válsághelyzet van."

Persze, mert most nem hitelválság van és a jegybankok öntik a pénzt a piacra. Te se sokat konyítasz ahhoz hogy mi folyik most.

élhetetlen 2021.12.14. 00:51:13

@Emmett Brown: „Az új kiskertörvény is megérne egy misét”. Úgy van, az is egyszerű rablás. Attól, hogy törvényesítik, még az marad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.14. 01:00:31

Jut eszembe! Hol a matyi? Tudják már hol lakik és megint elverték? :-))

élhetetlen 2021.12.14. 01:26:05

@tiltsál ki te gyökér: Másnak írtam már, most csak bevágom.
” Kormányzati milliárdokból egy csúcsgazdag magyar luxusszállodája kedvéért rendezik át a tokaji tájat | Magyar Narancs. „2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást adott a Tokaj Csurgó Völgy (TCSV) Kft.-nek.”.
És az ilyenek, hogy Tiborcz kastélyát, EU-s pénzből akarták felújítani, nem ment át, akkor kivesszük a listából, és fizetjük az adófizetők pénzéből. És ezekből az országnak nem, csak a tulajdonosoknak lesz haszna, mert az, hogy a 2.9 miliárd annyit hoz, hogy 100 ember foglalkoztatnak takarítóként, esetleg konyhalányként, nem egy nagy durranás, és ezt a sort lehetne folytatni. Nem írok neked országos listát.
Azt, hogy a közösbe befizetett pénzt nem a közösségre költik, hanem magánembereknek osztogatják, te nem látod lopásnak, vagy rablásnak, azzal nem tudok mit kezdeni. "
„csak akkor lopás, ha itt marad az országban a pénz?”. Ja, az itthon maradt pénzből vesznek külföldi focicsapatot, Marbellán szállodákat? Vagy azt is tudod,hogy mennyi pénz van külföldi bankokban? Ami meg itthon marad, abban sincs köszönet, a Balaton mellett több falu van, ahol nem tudnak lemenni a vízre, mert az itthon maradt pénzből felvásárolták a partot. Pereskedhetnek, aztán lesz, ami lesz. A Fertő tónál nem elég, hogy elvettek x cölöpházat, de a tulajdonosok költsége volt a lebontás is, hogy az „országban a pénzt” valaki befektethesse. Taps!

konrada 2021.12.14. 07:23:19

@vajdasagi: "Azt írod, "hülye ember az, aki nem azt nézi, hogy neki személyesen mi a jobb, " Akkor én bizonyosan hülye vagyok, mert én a magyar nemzet szempontjaiból nézem a dolgot."

...tudod, az összes világmegváltó - Pol Pottól kezdve Maón át Leninestül, Hitlerestül, Che-estül, Castróstul (és sorolhatnám) - mind hozzád hasonlóan nézte a dolgot - mind a saját társadalmukban kis-, és középpolgárok voltak - mert nekik nem a saját boldogulásuk, hanem egy általuk elképzelt ideológia alapján a nemzetük és a világ boldogulása volt a fontosabb.

...csak hát tudjuk, hogy ez mire vezet: olyan frusztráltsághoz, melyben az önfeláldozását nem értékelő - önző - nép átnevelésébe torkolt, mely erőszakkal próbálta azokba beleverni a boldogulás általuk megkívánt receptjét.

...szóval jobb félni azoktól, akik nem veszik figyelembe a tömegek egyéni igényeit, és azt hiszik, ha ők beáldozzák magukat, akkor elvárhatják-megkövetelhetik, hogy azok is áldozzák be magukat a jövőt megváltoztató ideológiájukért.

konrada 2021.12.14. 07:41:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mert akkor még lehetett zsebbe fizetni. Ma már nehéz kitermelni az adózatlan, számla nélküli pénzt. Ez bizony nagy érdeme a Varga féle gazdaság irányításnak, ezt el kell ismerni."

...nem tudom, emlékszel-e, mi volt a maszop egyik programja 2002-ben, és hogy a sok meg nem valósult között melyik volt az, amit tényleg teljesítettek?

...no segítek: az Adórendőrség beszántása.
(És ebben komoly támogatást szereztek maguknak a választásra, de meg is lett az eredménye 2002-re, de 2008-ra is.)

arthurthedent 2021.12.14. 07:47:17

@élhetetlen: "És ezekből az országnak nem, csak a tulajdonosoknak lesz haszna"

Okés, azt azért tudod, hogy a legtöbb pályázat ilyen, ugye? Amikor németországban nyer el egy vállalkozó egy pályázatot, akkor is, meg amikor egy magyar, akkor is.

Az egész elképzelés, hogy majd az állam a beszedett adóból pályáztat egy nagy lopás. Az egész európai rendszer korrupt úgy ahogy van!

konrada 2021.12.14. 07:49:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Hát azért lehet jobb lenne másodrendűként odakint, mint hazaiként itthon. "

Hát mi tart vissza???
...jó tudom, az összes jó kis mosogatós állás feltöltötték migrikkel, akik a segély miatt képesek árban alád igérni.
...de ez azért nem kéne hogy visszatartson...

arthurthedent 2021.12.14. 07:56:41

@élhetetlen: "Azt, hogy a közösbe befizetett pénzt nem a közösségre költik, hanem magánembereknek osztogatják, te nem látod lopásnak, vagy rablásnak, azzal nem tudok mit kezdeni. "

Pusztán az a tény, hogy a közpénzt magánemberek kapják természesen nem lopás vagy rablás. A tanárok fizetést kapnak, a kórház zöldséget vesz a piacon, a nyugdíjasok nyugdíjat kapnak. Ez mind azt jelenti, hogy közpénzt adnak magánembereknek.

Korrupcióról akkor beszélünk, amikor ellentételezés nélkül magánháztartások vagyonát gyarapítja a közpénz. Amikor például többet fizetnek egy áruért vagy egy szolgáltatásért mint a szükséges, mint az indokolt.

Vicces, hogy azt gondolod te nagyon értesz a korrupcióhoz, miközben ennyire nyilvánvalóan butaságot beszélsz.

konrada 2021.12.14. 08:08:07

@gázóra ellenőr:
Végre egy igazi útépítő szakember, aki tisztában van az árakkal, és sikeresen megállapítja, hogy 10 mrdFt/km-ből a valós költség 1 mrd, a többi lopás.
Ezzel a hozzáértéssel szerintem kimehetnél az osztrákokhoz is, mert azoknál pont most építenek autópályát 15,5 mrdFt/km értékben. Biztosan megköszönnék neked, hogy 14,8x14,5mrdFt (38M€/km) -ot sikerül nekik megmentened...

bispora 2021.12.14. 09:06:56

@cavalry: Te IQ bajnok! Én a következő cikkek alapján állítom, hogy csőfaszság amit a gyenge Magyar kognitív képességről hadováltál:
-Richard Lynn and Tatu Vanhanen(2002): IQ and the Wealth of Nations
-Heiner Rindermann and James Thompson (2014): The cognitive competences of immigrant and native students across the world: an analysis of gaps, possible causes and impact
-Richard Lynn, David Becker (2019): The Intelligence of Nations
Ezekből a tudományos publikációkból az jön ki amit mondtam: Magyarország átlagintelektusa a tíz százaléknyi képességtelen cigány honfitársunk ellenére 99 IQ felett van, amivel Európa legtöbb országát, szomszédainkat is beleértve, megelőzzük.
Nos te jössz highlander, te mire alapoztad a barom hadovádat?
Szerintem a zseni fiaddal vetesd meg a könyveket-cikkeket amit jeleztem és művelődj!

apro_marosan_petergabor 2021.12.14. 09:18:00

Több, mint bűn, 4 hiba:
- hogy Czeglédy még nincsen börtönben
- hogy Mo és Lo nem vétózta meg tavaly a jogállamiság-zseton passzust
- hogy hagyták hatalomra kerülni a bolsevikokat Bp-en
- hogy Karácsony még a helyén van
+
- hogy egyetlen AVH-st és kommunistát sem zártak börtönbe
- hogy nem vezették be az elmúlt 12 év alatt a Zétényi-Takács törvényt a jogrendszerbe

atomic power 1986DucaDuca 2021.12.14. 10:20:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Te ostoba! Abban ugyanúgy benne vannak a beruházások.

"Ha 3 forintért csinál egy beruházás Lölöke, amiből kettőt ellop, hivatalosan a beruházás ugyanúgy 3 forint, ugyanannyi járul a GDP-hez."

Ez a nominál GDP-re igaz, a reál GDP-re nem. A reál GDP-ben csak a mennyiségi kibocsájtás van benne. Hiába áraznak túl egy beruházást, a túlárazás által megnövelt érték nem kerül bele a reál GDP-be, mert egy bázisévhez viszonyítják a növekedést a bázisév árait állandónak véve. Így szűrik ki az árak által generált GDP változást, és csupaszítják le a tényleges mennyiségi kibocsájtás szintjére. Mikor a statisztikákban volumen változásról van szó, minden esetben az áraktól megtisztított GDP változásról van szó, amit úgy kapnak meg, hogy egy korábbi konstans áron kiszámolt (bázisév) kibocsájtáshoz viszonyítják az adott évi kibocsájtást, amit ugyanezen a konstans áron számolnak ki. A két érték különbsége adaja a volumen növekedést, ami csak mennyiséget tartalmaz.

A Dundee 2021.12.14. 10:44:32

@Argus_: es ugy lett ahogy mondtad. Az elvakult es a fizetett fidesz-trollok elözönlöttek a komment szekciot, es szerte-szet trollkodtak az egeszet. Nem alakult ki ertelmes, konstruktiv beszelgetes, hanem piaci szintü elvakult mocskolodasba es teljesen üres, tenyek nelküli okoskodasba aljasodott a vita. Megint. De legalabb a praxis megmutatja, hogy a 4 pontbol az orszag megosztottsaga es gyülöletbe taszitasa, illetve a media manipulalasa biztos IGAZ ( a 4.-es es a az erintett 2.-es pont) - ezekröl felesleges vitatkozni. Sracok, amugy annyira nevetseges, hogy a manipulalt mediabol összeszedett (valoszinüleg minimalis valosagtartalmu) reszinformaciokrol vitatkoztok 20-30 kommenten keresztül...Nem voltatok ott, nem lattatok az iratokat, a banszamlakat, nem hallottatok a beszelgeteseket, nem ismeritek szemelyesen a resztvevöket - nem ismeritek a valosagot. Csak azt amit valaki mondott valakinek hogy irja meg, terjessze tovabb. Es erröl vitatkoztok napokig? Ennyi energiaval lehetett volna valami ertelmeset is kezdeni, de nem, csak a marakodas meg a gyülölködes megy - ertelem nelkül, frusztraciobol. Az a fentebbi 300-valahany komment a tanu ra. Ezert tartunk ott ahol tartunk, ezert ül Orban a kormanynal, ezert ilyen ez az orszag amilyen.

konrada 2021.12.14. 11:01:02

@A Dundee:
;))))
Baromi jó kis paródiát írtál!
...és hidd el, lesz olyan it aki nem veszi észre, hogy ez a trollozás, meg az adatok összehasonlítása helyett azok általános negligálása egy szarkasztikus bemutatása annak, hogy némelyek hogyan gondolják a vitakultúrát, hanem komolyan veszik!

Nagyon jó poén az ilyetén beégetésük, tetszik!;))))

vajdasagi 2021.12.14. 11:01:49

@konrada: Szia. Én is megint azzal kezdem a válaszom, hogy Téged idézlek. "...tudod, az összes világmegváltó - Pol Pottól kezdve Maón át Leninestül, Hitlerestül, Che-estül, Castróstul (és sorolhatnám) - mind hozzád hasonlóan nézte a dolgot - mind a saját társadalmukban kis-, és középpolgárok voltak - mert nekik nem a saját boldogulásuk, hanem egy általuk elképzelt ideológia alapján a nemzetük és a világ boldogulása volt a fontosabb."

Szerintem túlságosan pesszimista vagy az emberek önzetlensége kapcsán. Biztosan történt már Veled is olyasmi, hogy valakinek csak úgy önzetlenül segítettél. Pl. adakoztál. Vagy az emberi fajtól akár eltávolodva pl. egy állatot igyekeztél megsegíteni, vagy bármi hasonló. Ez az egyik véglet: segíteni önzetlenül egy, vagy egynéhány lényen. A másik véglet persze az, aki az egész életét feláldozza a népe érdekében. És itt hangzatos érvelés sarkítva Pol Potot és Che Guevarát említeni, mint elrémítő példákat, de van ebben a kategóriában még Petőfi is, meg hasonlók. Szóval az egyik véglet valamicske segítséget nyújtani egyetlen embernek, vagy azok kicsiny csoportjának, a másik véglet meg megpróbálni megváltani a világot. Ezek között valahol fél úton van az, hogy a választásokon nem arra szavazni, aki hatósági benzinárat vezet be, hogy olcsón autózhassak, hanem arra, aki az unokáim ittmaradása érdekében ténykedik. Elismerem, ha éheznék, akkor arra kéne szavaznom, aki most azonnal nagyobb zsák krumplit biztosít nekem. De ha megengedhetem a távlati gondolkozást, akkor az unokáim szempontjai szerint kell szavaznom. És ez nem Pol Pot-féle megszállottság, hanem józan önző viselkedés.

Egy kiragadott példa, ha megengeded: Ha már az államunk nagy pénzeket költ a cigányok felzárkóztatására, akkor azt ne Farkas Flórián lopja el szinte 100%-osan, hanem próbáljuk meg elérni, hogy minél több hasznos dolog is kisüljön belőle. Tehát minél többeket zárkóztassunk is fel. Ezzel az utcáinkon és az esti kimenőhelyeken kisebb lesz a fenyegetettség, és még a munkaerőhiány is enyhül, tehát nem szorulunk majd migránsok importjára a következő évtizedekben (ami tényleg nem jó). No ez nekem fontosabb érv, mint az, hogy pár százalékkal kisebb vagy nagyobb a bevételem (ha már úgysem éhezem). Ezért ha a NER Farkas Flóriánnak juttatja a felzárkóztatási pénzeket, akkor nekem ellen kell szavaznom, olyanra, aki megkísérli hasznosan elkölteni azt a pénzt, ha már adjuk. Ez szerintem egyáltalán nem olyan megszállottság, mint a Pol Pot-é. És sokkal kevésbé tiszteletreméltó, mint a Petőfi önfeláldozása. De ne mondjuk már, hogy mindenki a zsebe alapján szavazzon. Aki teheti, nézze a tágabb értelemben vett életkörülményeit, különösképpen a leszármazottja érdekeit. Ne mondd nekem, hogy Te nem tudsz ennyire elvonatkoztatni a pénztárcád pillanatnyi vastagságától! A benzin hatósági ára egy hülyeség, ami nekem ugyan kedvez, mert sok benzint fogyasztok, de aki szegény, annak nincs is autója! A gázártámogatás dettó ugyanaz. Csak ott legalább kicsit nagyobb a kedvezményezettek köre. De még mindig: a legszegényebbek nem használnak gázt. Én meg sokat.

konrada 2021.12.14. 11:50:42

@vajdasagi: Azoktól vagyok pesszimista, akik nem a magukéból önzetlenek, és akik úgy akarnak világot megváltani, hogy tudják, az nekik sem jó, de hátha másnak jó lesz.
(Petőfi meg: csodálatos, nagy költőnk, de nem bíztam volna rá magam életviteli tanácsosként, de közeli rokonaimat, barátaimat sem. Ha nem sikerült volna magát sikeresen megöngyilkolnia egy orosz dzsidás útján, szinte biztos vagyok benne, hogy az az őrült tűz, ami benne égett, az ki is égette volna, de akár kárt is okozott volna környezetében: nem véletlen verték meg a realistább választók a választókörében.)

...de egyébként nem vitatkozom: az önzés bennem is az én unokáim, én családom, én barátaim, én hazám, és én így hiszek abban, hogy ezt kell néznem, nem valami biankó jelszavakat olyanoktól, akiknek csak akkor nem sikerül, ha tenni kell, mert egyébként szóban....

...és jó példa a cigányság, mert valóban qrva kár azért a pénzért, amit Flóriék lenyúlnak.
...viszont: még károsabb az a fajta segítésük, melyben a megélhetési lopás nem bűn, az iskolába járás kötelessége megengedhetetlen kényszerítés, a közmunka kizsákmányolás, mely helyett alanyi jogú segélyt kell adni.
Szóval jó hogy felemlegetted őket, mert itt a filozófiai különbség közöttünk: te jót akarsz tenni bármi áron, én meg azt támogatom, a jó akkor jó, ha tenni kell érte annak is, aki kapja, mert az előbbi jószándék a pokolba vezető út kikövezése.

Amit meg a végére írsz: egy ország olyan, amilyenre írják. Ha az átlag helyett a minimált célozzák meg, úgy az lesz a norma - ahol a dicsőség a minimálbérre bejelentett vállalkozó, a feketén dolgoztatott munkás, a pöcséből megélő segélyesé lesz. Volt már ilyen, nem akarom vissza!

konrada 2021.12.14. 12:01:04

@vajdasagi: Ja és visszatérve a hatósági benzinárra: zorbán gazember sok tekintetben, de politikai zseni.
Míg nem látszott az alagút vége, addig ő is tiltakozott ellene, amit a drága ellenzéke ki is használt.
Mikor már látta, hogy ez a magas világpiaci ár nem sokáig tartható, akkor vezette be, mert gyakorlatilag senkinek nem került semmibe - 2 hét volt talán, míg alá nem ment az ár? - viszont kifogta a vitorlát az ellenzéke elől.

...továbbra is mondom: ő minimum 2 lépéssel jár a balfékek előtt.
Ez nem öröm, és jobb lenne, ha lenne a másik oldalon hasonló kvalitás, mert így jó szívvel nem adná át senki realista azoknak, akik még ebben is ennyire fogalmatlanok, csőbe húzhatók...

cavalry 2021.12.14. 12:39:29

@bispora: Talán nézd meg a magyar szabadalmi nyilvántartást hogy évente hányat jegyeznek be és azután okoskodj. A 100-as IQ az átlag. Az átlagos képességű ember ellátja a munkáját és ennyi is volt a produkció. Talán nézd meg a magyar Nobel díjasok névsorát is találsz e köztük szittya magyart. De magyar (honfoglalás kori) is genetikailag maximum 1%-a a népességnek (olvass utána). Szóval felejtős magyarként megnevezni a sváb, zsidó, osztrák, svájci , német stb. nemzetiségűeket - mert ez ügyes, de csak marketing. A kivétel nem erősíti a szabályt.

cavalry 2021.12.14. 12:50:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jónak beszélsz. Cobol programozást csináltam évekig, lett belőle egy ház a Budai részen értéke 300 millió. Értek az adatbázisokhoz, banki rendszerekhez, és egy jó pár nyelvhez, C++, SQL, stb. Programozok most is mikrokontrollereket találmányhoz. Nagygépes is voltam. Én sem mentem sehová, de az más, aki kint profi az picit többet keres és ő adja a munkát. Tudod a banki IT gondok miatt azért a gyerekem átnyomja a problémát skypon megoldom neki és ő villog az értekezleten (a régi dolgokat még nem tudhatja). Dolgoztam egy csomó banknak itthon, tőzsdei rendszerek, bankbiztonság stb. De már nem dolgozom ilyenekben, van sokkal jobb téma is, ami passzív jövedelmet termel. Jövőre csinálok egy beruházást ami napi 1 milliót termel tuti (egyszerű egyébként csak hát az ötlet számít, csinálok belőle franchise rendszert is). A pénz már nem érdekel, csak a kihívások és a szép nők :) .

bispora 2021.12.14. 14:47:26

@cavalry: Ilyen könnyen nem szabadulsz. Te vernyogtál 80-as IQjú buta magyarokról, nulla hivatkozással, eszetlen para dumával a török hódoltság utáni betelepítésekről. Orrbagyűrtelek pár cikkel, amiben arról van szó, hogy a magyar átlagintellektus Európában a jobbak között van erre most szépen askenázi vizekre meanderezel, meg hogy a magyarok genetikája milyen összetett. Ezzel a stílussal, nulla tudással mire vered magad, hogy a fiad sokat keres bankárként Angliában? Ki nem szarja le?

cavalry 2021.12.14. 15:00:56

@bispora: Az pozitív hogy betettél linkeket csak most nincs éppen időm ezzel a feladattal foglalkozni. Amit állítottam az megáll, a genetikát egy intézet bűvöli éppen ott olvastam, és úgy tűnik igaz. A magyar definíciója nem meghatározott ez ma már politikai termék. Természetesen mindenkit magyarnak tekinthetünk aki annak vallja magát, tud magyarul, és leteszi a vizsgát is, vagy második harmadik generáció. De erre hivatkozni hogy a ő azért úszott világbajnoki aranyat mert magyar az vicces, amikor mondjuk kínai a lelkem ránézésre is mint a gyorskorcsolyázók. A magyar IQ meg alacsony csak menj el egy faluba és kérdezz olyat ami nem az iskolai tananyaga és megrémülsz. Mese csak neked: Büszkén mondja a kocsmában egy jóképű tűzoltó hogy megoldotta a az új vállalkozásának a gondjait mert a marhák most már nem mennek szerteszét. Kérdeztem hogyan . A villanypásztorral mondja. Milyet vettél kérdeztem (nekem van a lovaim miatt). Nem is értette. Kiderül hogy kérdezte ő ezt valakitől, aki mondta is hogy a 200v ra van kötve. Csak nem mondta hogy az egy készülék, ami egy kondenzátort süt ki ütemesen 10000 v, kis áramerősséggel. Erre a tűzoltó rákötötte egy drótra a 220v-ot és az lett a villanypásztor. Persze emberek is mozognak ott. Mondtam siessen haza hátha még talál életben marhát. Kiderült hogy az áramerősség, feszültség, ellenállás, kapacitás stb. teljesen ismeretlen neki. Na ettől még lehet magas az IQ-ja is de minek.

vajdasagi 2021.12.14. 16:46:51

@konrada: Két dologra válaszolok csupán:
1. nem akarod vissza...
Hát pont egy erősen piachívő jobboldali miniszterelnökjelölt tűnt fel,
tehát a cigányság felzárkóztatása remélhetőleg munka és nem
segáélyek formájában történik majd. Meglepődnék és csalódnék
Márki_Zayban, ha nem így lenne.

2. orbán és a "politikai zseni"-ség
A volt uUgoszláviából jöttem, és a szétesés környékén,
a polgárháború kitörése előtt a szerbek nagy többsége
Milosevicset politikai zseninek tartotta. Csak éppen
alábecsülte Milosevics azt a lassú da annál biztosabb
mechanizmust, amellyel a nyugati közvélemény valakit
beállít páriának, hogy aztán később összezúzza azt.
Gondoljunk csak Szaddamra, vagy Gadhafira, ha
Milosevicset nem tartjuk jó példának.
Nos kb. 120 éve ilyen pária lett a nyugati közvélemény
szemében az akkori Magyarország. Az eredmény meg is
tette a hatását: Trianonban.
Nekem úgy tűnik, hogy a mi "politikai zsenink" túltolta,
elveszítette Washington, Brüsszel és Berlin
támogatását. Sőt most már ezek mind minket a saját
táborunk árulóinak tartanak, ha nem egyenesen ellenségnek.
Ez egy katasztrófával fenyeget a közeljövőben. Itt nem
arra gondolok, hogy nem folyósítják majd nekünk a támofatásokat,
hanem olyan negatív következményekre, amelyeket még
nem is látunk, de majd jönni fognak.
Nem lehet egy asztalhoz ülni a szövetségeseiddel, majd
odaszarni. Pedig a mi zsenink folyamatosan ezt csinálja.
Tudom-tudom, a másik véglet a nyugat szolgai követése.
Az sem jó, De amit mi kapni fogunk a folyamatos
vétózgatásaink miatt, az nagyon nagy pofon lesz. Sőt: pofonok.
Azt, hogy egy politikus zseniális-e, vagy tragikusan rossz, azt
min. fél évszázad távlatából lehet pontosan értékelni. Most
még nem. De nekem nem tűnik hasznosnak az, amit művel.
És nézd: a hatósági benzinár után mi jön: exportkorlátozások,
majd egy gyár lenyúlása, mert nemzetgazdasági érdek, majd
megtiltani, hogy a műtrágya árdrágulása "begyűrűzzön" az országba.
Az agrárminiszter nyilatkozata simán beleillene a korai Kádár
rendszer gondolatvilágába is. Nemsokára majd azt is megtudjuk,
hogy Márki-Zay nagypapája "hírhedt kulák volt". Hogy nem látod,
hogy túllendültek az elfogadhatón. Hát már ott tartunk, hogy
a NER-es államfőt is megfigyeli a miniszterelnök által kontrollált
TEK. Nem szeretem az Ádert, de szerinted ez normális? Vagy az,
hogy az Index előbb tudja, hogy a Városházát megszállja a rendőrség,
mintsem hogy kiszálltak oda.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.14. 17:23:41

@arthurthedent: "Az egész elképzelés, hogy majd az állam a beszedett adóból pályáztat egy nagy lopás."

Tényleg? Akkor miből van pénze az államnak, ha nem az adóból? És pályázat nélkül csináltasson bármit is? Végiggondoltad ezt a mondatot?

bispora 2021.12.14. 17:39:09

@cavalry: Az átlag IQ úgy jön ki, hogy lemérnek a pszichológusok egy országban akár több ezer embert, aztán sorba rakják őket IQ szerint, majd átlagolnak. Az átlag IQ 100, ami az angliai mintán validált és meghatározott medián. Ehhez képest a magyar 99 egész valahány tized bizony Európában nem rossz. A második világháborút közvetlenül megelőző években még ennél is jobban álltunk, csak a világ leggógyisabb (IQ 115) askenázi népességét lecseréltük Európa leggyengébb intellektusú (IQ 75) populációjára a cigányokra.

cavalry 2021.12.14. 17:44:33

@bispora: Nézz meg egy hivatalos IQ tesztet és gondolkozz el azon hogyan lehet a leggyorsabban és hibátlanul kitölteni. Ha rájössz a megoldásra akkor papírod lesz róla hogy te vagy a legjobb. Értelmetlen az egész, mert meg lehet tanítani mindenkinek a módszert. A tesztet gyártók ugyanis nem ismerik ezt a módszert. Ők azt remélik hogy nincs is ilyen, vagy a tömeg úgysem ismeri. Ez csak játék. Eredménye nem sok van, a ténylegesen hülyéket lehet vele kiszűrni, vagy aki fáradt és nem szereti az ilyesmit.

élhetetlen 2021.12.14. 18:14:58

@midnight coder: Érdekes eszmefuttatás. „Viszont így lett volna egy olyan egyetem ami az egész régióból idevonzhatta volna a legjobb reálszakos diákokat és így a fejlesztéseket.„. Abban az esetben, ha meg tudnánk fizetni, és összeszedni olyan szintű oktatógárdát, mint a Fudané„.Az után húzott bérek, és a fejlett infrastruktúra magasabb működési költséget jelent, ami megemeli a tandíjat is. Ha a tervezett „szintet” elérjük, 2,5 milla alapképzésnél, miért is csődülne ide mindenki a régióból, míg itt vannak ezek az országok? Felsőoktatás: Itt a lista: ezekben az országokban szerezhettek diplomát teljesen ingyen - EDULINE.hu . Konkurenciának meg eddig is ott volt az egész világ. (Eggyel több, vagy kevesebb). Tudod, a barátnőm amerikai unokaöccse a SOTE-ra jár fogorvosira, nem azért, mert itt jobb a képzés, hanem mert sokkal olcsóbb.
A másik, nem értem, miért ekézik a bölcsészeket. Csak egy példa. Könyvtáros. Ha digitalizálni akarnak egy országos gyűjteményt, azt nem elég ABC rendben feldolgozni szerzők szerint, vagy a könyvek címe szerint, Azt tematizálni kell, jelölő címkékkel ellátni, alábontani, ami egy komoly szakma. Utálom ezt, hogy sok ember úgy látja, hogy csak az értékes, amit ő csinál.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.14. 18:17:27

@élhetetlen: Ezek nem bizonyítékok a lopásra. Te nem vagy tisztában a lopás büntetőjogi tényállásával..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.14. 18:23:07

@vajdasagi:

"Nekem úgy tűnik, hogy a mi "politikai zsenink" túltolta,
elveszítette Washington, Brüsszel és Berlin
támogatását."

Nem szolgálja ki őket, ami az eredendően kollaboráns hazai baloldal számára felfoghatatlan. Egyébként már 2014-ben , és 2018-ban is leírhattad volna a fenti mondatot. (Bár '18 elején már nyilván már Trump volt az elnök, de a külügyet még nem sikerült átállítani. A háttérhatalmi figurák még bőven utóvéd harcokat folytattak.)

CSOKKI MÁLNA 2021.12.14. 18:25:54

@birkamenet: Persze, persze..majd felébredsz annak a bizonyos áprilisi napnak a másnapján, és rád vigyorog a valóság.:))

élhetetlen 2021.12.14. 19:11:06

@arthurthedent: Nyilvánvalóan butaságot beszélek. Hogyne. De te milyen okosakat mondasz! A fizetés, a megtermelt áruért kapott pénz, az ugyanolyan, mint a vissza nem térítendő támogatás.
„Korrupcióról akkor beszélünk, amikor ellentételezés nélkül magánháztartások vagyonát gyarapítja a közpénz.”. Köszönöm, hogy elmagyaráztad. Erre hoztam példának Csurgó Völgyet. De ez csak pályáztatás. A kérdés csak az, hogy a pályázatok kiírása mennyire irányított.
Az igazi az, mikor Lázár megbízta Tiborczot Hódmezővásárhely közvilágításának megújításával. Pályázat, aztán sikerült, ahogy, javítottak. Aztán kiírtak egy pályázatot, ahol olyan feltétel szerepelt, aminek csak Tiborcz cége felelt meg. Talán 17 pályázatot nyert meg, mert annyi helyen pályázott. Szerinted nem történt semmi, csak kifizették Tiborcznak az úgy, ahogy elvégzett munka árát. Aztán, mikor már nem csak a lóláb, hanem az egész ló is kilógott, és az OLAF is ránézett az ügyre, akkor nem kértük az erre vonatkozó EU-s támogatást, hogy ne vizsgálhassák, kifizettük Tiborczot adópénzből.
OK, nem értek a korrupcióhoz, butaságot beszélek, de azért agyat nem cserélnék veled.

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 19:21:50

@Team Vincent: nálad zseniális a kommentek színvonala, egyszerűen kitiltod az ellenvelemenyt, miközben nagy demokrácia hívő vagy.... hahaha az elvtarsaid meg sikítva vinnyognak az örömtől, akik szintén nagyon demokratak. És utána nincs egy mondat ami ne tartalmazna o1gt vagy akasztast:)))

élhetetlen 2021.12.14. 20:02:52

@konrada: Na, most egy bilibe lóg a kezem eszmefuttatás.
Farkas Flóriánt rég le kellett volna csukni sikkasztásért, mert nem arra használta a közpénzt, amire kapta, de még mindig Orbán bizalmi embere.
Malac osztogatás. Egy malacot, ha nincs takarmány, nem lehet hízóvá nevelni, (pénz sincs takarmányra). Persze, hogy megeszik a malacot. Ha az önkörival egyeznek meg, hogy kapnak harminc malacot, dobjanak össze egy ólat, meg, adjanak földet kukoricásnak, akkor megfelelő agitációval biztosan össze lehet szedni öt embert, aki hajlandó dolgozni a várt haszon fejében. Nem értenek hozzá. Biztos vagyok benne, hogy lehetne találni végzős agrármérnököket, akik kalandvágyból, hivatástudatból, és pénzért lemennének egy évre megtanítani az állattartást, és a kukorica termesztést is (egy évre meg kamatmentes kölcsön, vagy kukorica). Ha év végén azt látja a falu, hogy egy hízót elosztottak 5 részre, a másik huszonkilencből meg pénz lesz, akkor lehet, hogy még öten csatlakoznak, stb., és ha párat meghagynak anyadisznónak, szaporodhat az állomány.
És mos felébredtem, kivettem a kezem a biliből.

élhetetlen 2021.12.14. 20:32:52

@CSOKKI MÁLNA: „Te nem vagy tisztában a lopás büntetőjogi tényállásával..”. „Lopás, a lopás büntetése a büntetőjogban - Lőrik Ügyvédi Iroda (lorik.hu)” . De, lásd.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.14. 21:00:48

@élhetetlen: ha Fideszes csinálja nem lopás. Bárki más esetében lopás.

2021.12.14. 21:12:44

@a nagy hohohorgász: nálad zseniális a kommentek színvonala, egyszerűen kitiltod az ellenvelemenyt, miközben nagy demokrácia hívő vagy.... hahaha az elvtarsaid meg sikítva vinnyognak az örömtől, akik szintén nagyon demokratak. És utána nincs egy mondat ami ne tartalmazna o1gt vagy akasztast:)))

Ezt biztosan nekem akartad küldeni?

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 21:26:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ha balliberális csinálja akkor meg hős cselekmény

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 21:40:01

@élhetetlen: ebben az eszmefuttatasban egyetértek, de azt ugye tudod hogy ezt Orbán próbálta már, meg az önkormányzatok is. Keress utána a neten. Szartak rá ezért lett a kozmunka meg a munka utáni adokedvezmeny.... ami szerintetek diktatúra... kire szavazol? Hát arra aki a segélyt emelné és a dolgozók adóját emelné... hahaha gratulálok

2021.12.14. 21:40:31

@a nagy hohohorgász: jotunder?

Az igazán jó lenne.

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 21:43:41

@élhetetlen: qurcsany egyszerűen megoldotta, 20ezer forint alatt büntetlenül lophattak egyszerre.... na vajon kitől loptak???? Tudod ekkor jött be a megélhetési bűnöző fogalom:)))) és az a durva hogy közben qurcsany lovette őket a titkosszolgálati asszisztencia mellett!!!!

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 21:44:44

@Team Vincent: na jól van, nézd hülyének a "nem " birka balliberálisokat.... hahaha

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 21:55:54

@vajdasagi: aranyoska, most már nincs milosevics, vissza lehet menni.... ja hogy akkor jó volt hogy támogatták a határon tuliakat? Pedig akkor is megmondta a mzp féle hogy azok rohadt szerbek.... huzzal bőrt a fogadra

2021.12.14. 21:56:48

@a nagy hohohorgász: @Team Vincent: na jól van, nézd hülyének a "nem " birka balliberálisokat.... hahaha

Tényleg tanácstalan vagyok! Balliberális vagy?

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 22:00:15

@cavalry: ha valaki ma az ellenzékre szavaz attól még lehet magas iqja meg budai 300millios háza, de hogy vagy kitartott vagy nem tud gondolkodni az biztos:)))) na te melyik vagy agysebesz:))))?

cavalry 2021.12.14. 22:05:21

@a nagy hohohorgász: Nem érdekel a hazai politika egy szikrányit sem. Túlzottan jól ismerem a szereplőket személyesen is. Én a hazámat szolgálom :) nem az idiótákat, ahogy a családom is 700 éve (szépen dokumentálva). Az hogy tudok gondolkodni az is dokumentálva van :) és nem is vitatta senki. Az igaz hogy szórakoztató ami itt van, kb annyira mint egy tévé sorozat ami vicces.

2021.12.14. 22:11:15

@a nagy hohohorgász: te tényleg egy mocskos szájú idióta vagy aki szégyenletes kommunikációval rendelkezik.

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 22:13:19

@cavalry: érdekes módon a te családod sem halt ki a holokauszt alatt???? Nahát:)))

cavalry 2021.12.14. 22:13:37

@élhetetlen: Sajnos nem éri meg disznót tartani, többe kerül a táp és a kukorica mint az eredmény. Annak éri meg aki saját maga termeli a takarmányt de ha mindent beszámít annak sem igazán. A zöldséggel is ez van. Aki eladásra akar termelni az elvérzik. Nekem van 2 hektárom, belterületi csoda szép, park stb. lenne szántó is, meg van erdő is benne. De semmilyen élelmiszert nem termelek mert nincs értelme. Régen szórakoztam ilyesmivel de több a macera. Veszek a TES**ban és kész. A gril csirkét megveszem a Spárban, finom és nincs vele munka. Csirkét felnevelni, feldolgozni sok idő, nem éri meg. Nem eszek meg 50 csirkét /év.

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 22:14:11

@cavalry: látszik hogy nem érdekel a hazai politika... nagyon látszik:)))

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 22:17:33

@cavalry: kezit csókolom magának a 300 milliós budai lakás mellett földje is van? És az a rohadt Orbán még nem kobozta el???? És tessék mondani hány évet dolgozott ön ezért???? Oh igen, igen igen

cavalry 2021.12.14. 22:19:23

@a nagy hohohorgász: Jó vicc. Ez egy nemesi család, a rokonom harcolt a mohácsi csatában és kitüntette Ferdinánd király, kapott még egy pár falvat egy csomó bombázó jobbágy lánnyal. :) Az összes háborúban részt vettek mint minimum közép szintű vezető (huszártisztek voltak általában), 1848, két VH, , de volt aki felső vezető is lett. Gondolom adrenalin függők voltak :)

cavalry 2021.12.14. 22:22:39

@a nagy hohohorgász: A földet én vettem mert tellett rá :) egyébként nevetségesen olcsó volt. Ma a tízszeresét éri kb. De egy új vállalkozást indítok rajta jövőre ami elég érdekesen sokat tud hozni különösebb bonyolultság és kockázat nélkül. Tudod az ötlet ér valamit :) többet mint a tőke, amit majd más is ad mert megéri neki.

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 22:22:52

@cavalry: akkor a te oseid miatt vagyunk ekkora szarban? Hahaha. De azért arra vigyáztak hogy a csaladtagok jól éljenek ahogy látom:)))) Oh igen, igen igen....

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 22:24:15

@a nagy hohohorgász: Orbán ugyanazt csinálja mint az oseid? Oh igen, igen igen..

2021.12.14. 22:24:15

@a nagy hohohorgász: oh igen, igen igen...

De nagyot tévedtél, rossz politikai oldalra soroltal be. Látod ha egy baloldali lenne ilyen szégyenletes mint te akkor nem érdekelne, de ha közülünk egy akkor az mindig szíven ut.

a nagy hohohorgász 2021.12.14. 22:26:10

@Team Vincent: na farasztd a halakat ne engem, és ha csalodtal: halgass a szívedre szavazz a fideszre:)

2021.12.14. 22:26:10

@a nagy hohohorgász: @a nagy hohohorgász: Orbán ugyanazt csinálja mint az oseid? Oh igen, igen igen..

Mi van kezdesz osszezavarodni? Menj aludni holnap korán kezdődik a műszak

cavalry 2021.12.14. 22:27:44

@a nagy hohohorgász: Ebben van valami. Inkább üzletelni kellett volna nem állandóan háborúzni. De hát az sokkal izgalmasabb lehetett, meg az tetszett az úri hölgyeknek is ha a huszártiszt hanyatt döntötte az ágyon, és le sem tette a kardot. :) Volt földjük elég sok, de inkább a felvidéken mint itt. Egy váracska is adódott hozzá - ismered is amúgy tuti.

2021.12.14. 22:28:00

@a nagy hohohorgász: na farasztd a halakat ne engem, és ha csalodtal: halgass a szívedre szavazz a fideszre

Gondolj amit akarsz, egyszerűen szánalmas vagy

tiltsál ki te gyökér 2021.12.14. 22:37:53

@élhetetlen:
az, hogy a 2.9 miliárd annyit hoz, hogy 100 ember foglalkoztatnak takarítóként, esetleg konyhalányként, nem egy nagy durranás,"
Miért nem nagy durranás vénasszony? Tudom, adják oda a szegényeknek, azok majd megeszik. AZ aztán a jó befektetés. Igen, felépítenek valamit, de az csak és kizárólag akkor érték bárkinek, ha ott alkalmaz embereket. Érted? Nem, nyilván nem, de próbáld elképzelni, hogy holnaptól tied a Marriott. Üresen mi haszna? Semmi? Ha eladod, csak olyan veszi meg, aki fog alkalmazni benne 100 embert. 2,9 miilliárd- 29 millió fejenként? Az semmi.
"Azt, hogy a közösbe befizetett pénzt nem a közösségre költik, hanem magánembereknek osztogatják, te nem látod lopásnak, vagy rablásnak, azzal nem tudok mit kezdeni. "
Pont ez van a közösségre költve, nem pedig az, hogy odaadsz nekik segélyt. Ezt hívják gazdaságnak. Megint mondom, értem én, hogy az egyszerű agyaddal annyit látsz, hogy ott az a marha nagy ház, mennyi pénz, de az üzemeltetéséhez akkor is emberek kellenek, ha eladod.
"Ja, az itthon maradt pénzből vesznek külföldi focicsapatot, Marbellán szállodákat?"
Ja, ilyen volt egyszer.
" Vagy azt is tudod,hogy mennyi pénz van külföldi bankokban? "
Gyaníthatóan semmi. Múltkor volt egy botrány, hogy megbukott a fél világ, hogy offshore-ozik, aztán magyar egy sem volt köztük. Vagy olvastad a magyar narancsban? Nem.
" Balaton mellett több falu van, ahol nem tudnak lemenni a vízre, mert az itthon maradt pénzből felvásárolták a partot."
Kamu.
"A Fertő tónál nem elég, hogy elvettek x cölöpházat, de a tulajdonosok költsége volt a lebontás is, hogy az „országban a pénzt” valaki befektethesse"
Ja, hát ez van, ha a bérleményedet elkezded magántulajdonnak kezelni.

élhetetlen 2021.12.14. 23:05:11

@a nagy hohohorgász: Nem, sajnos nem tudok arról, hogy Orbán mit próbált ez ügyben, és nem szándékozom azzal tölteni az éjszakát, hogy nem tudom, milyen kereső szóval találjak valamit. Amiről olvastam, az pár falu, ahol egy elszánt vezető először csak a pl. zöldségtermesztésre vette rá az embereket, és már kis konzerváló üzemük is van, de ott nem említették Orbánt. Ha van pár példád, hogy Orbán hogyan oldotta meg pár életképtelen kis falu életét, (azért fogalmazok ilyen nyakatekerten, mert nem Felcsútra gondolok, azt tudom), akkor írd meg.

élhetetlen 2021.12.15. 00:16:39

@cavalry: „Sajnos nem éri meg disznót tartani, többe kerül a táp és a kukorica mint az eredmény”. Úgy negyven évvel ezelőttig tartottunk disznókat. Másképp éltem meg a dolgokat. Nem léptünk be a TSZ-be, az egybe szántható földeket elvették, kaptunk helyette a nagyvadas erdő mellett területet, amivel nem lehetett mit kezdeni, mert leették a termést a vadak, de maradtak szélső területeink, amit meghagytak. És az „átkosban” ez úgy működött hogy anyu bement a TSZ irodába, befizette a szántást, vetést, gazirtást, a szedést is vállalták volna, az már nem érte meg. De már dolgozó mérnökként is kivettem kukorica szedésre egy hetet, hogy, amíg, a család dolgozik, addig etetek, és megfőzöm a vacsorát. Három anyadisznó, egy kan, és negyven hízó. Nem voltam képben, tehát csináltam egy ól térképet, és felírtam, hogy reggel, délben, este kinek mit. Mert az egyik anya csak szárazon ette meg a kaját, a másik csak nedvesen, a harmadig félig nedvesen, de egy belekevert tojással. Ha nem volt benne tojás, megszagolta, és otthagyta. Dilisek voltak, de imádtam őket. Na, a fent említett működést rúgta szét Torgyán. Olvastam pár faluról, ahol a TSZ elnök nem élt a szabad rablással, fkt-vé alakította TSZ-t, egyben tartva a gépparkot, és virul a vállalkozás.
Csirkék. Nem sok gond, löksz kaját, vizet, ha találnak zöldet, elvannak. Anyu azért berakott a fagyóba min negyven rántani való korú csirkét, és mindig elfogyott.

élhetetlen 2021.12.15. 00:32:20

@a nagy hohohorgász: „és az a durva hogy közben qurcsany lovette őket a titkosszolgálati asszisztencia mellett!!!!”. A húszezer alatt lopókat lövette? Nem láttam hullahegyeket sem hivatalos, sem magán felvételeket erről.

élhetetlen 2021.12.15. 00:40:18

@CSOKKI MÁLNA: „és rád vigyorog a valóság”. Igen, a valóság az, hogy több a buta ember az országban, mint a gondolkodni tudó. Ez a valóság.Ez vigyorog rám.

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 09:23:25

@élhetetlen: tessék mondani az a tsz elnök aki egyben tartotta gepparkot meg a tsz vagyont az nem lopott ugye? Csak hirtelen ő lett a tulajdonos.... ingyen. És akkor te tartod magad okosnak????? Hahaha

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 09:47:38

@cavalry: szóval a te nemesi családod az egyik aki elarulta a hazat...

cavalry 2021.12.15. 11:35:01

@a nagy hohohorgász: Ilyet nem hallottam, de a cselédlányokat mindig átvezették az élet napfényes oldalára.

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 11:41:44

@cavalry: persze hogy nem hallottál, mert a családodnak nincs hazája csak vagyona :)))))

eßemfaßom meg áll 2021.12.15. 11:52:15

@cavalry: "Ha valamit szeretek magamban az a szerénység"

cavalry 2021.12.15. 12:00:51

@eßemfaßom meg áll: A proletár gőg már nem aktuális. Tudod vannak akik a teljes terítékkel nem tudnak mit kezdeni, pedig magas beosztásban vannak ma is. Vannak akiket két évig képeztek hogy kell enni, beszélni, öltözködni, üdvözölni másokat és nem a zsebedbe dugni a kezed ha hivatalos helyen mászkálsz. Van egy kultúra amit kisgyerekkorban kell megtanulni és ha sikerül akkor büszke leszel magadra, mert nem könnyű. Ez hagyomány és követelmény amit nem könnyű teljesíteni. Az is hagyomány hogy nem szabad hazudni, lopni, csalni, és ha valaki rászorul annak segítünk. A nagypapám gyárigazgató volt (az egyik legnagyobb gyár) és nálunk minden karácsonykor a környék gyerekeinek is volt ajándék és egy bakancs télre, mert azt nem tudtak venni általában (nagy gyárváros, munkás gyerekek voltak). A karácsonyfáról le lehetett venni a szaloncukrot volt rajta 10 kiló. Bizony eredményeket kell elérni és arra lehetsz büszke.

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 12:09:42

@cavalry: tessék mondani a nagyapád melyik rendszerben volt gyárigazgató? A horthy rendszerben? az kizárt, mert ott üldözték a tudást... A nyilas rendszerben? az kizárt , mert te .... A rákosi rendszerben, amikor csak pártalapon működött minden? Vagy a kádárrendszerben? amikor megint csak pártalapon működött minden????? vagy mikor????????????????????????????????????????????????????????????????????? Szóval te egy kiemelt kis gane vagy akinek egyengetett utja volt és milyen nehéz lehetett megtanulni nem zsebredugott kézzel járni :)))))))

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 12:11:16

@cavalry: az anyám egy szelet csokit is szétosztott az utca gyerekei között amikor nekünk sem volt több.....

cavalry 2021.12.15. 12:19:56

@a nagy hohohorgász: Na most csodálkozhatsz. Folyamatos volt a karrierje, mert szakember volt.Ő gazdasági, pénzügyi kereskedelmi igazgató volt, sosem váltották le, bármilyen rendszer volt. Nyilván nem volt mindig igazgató, mert a karrier az idő múlásával lesz magasabb pozíciót elérő. De a Horthy rendszerben már a helyén volt. 1965 körül ment nyugdíjba. Egyik ötlete volt a munkások érdekében még a 30-as években hogy felvásárlókat alkalmazott akik nagyban vásároltak fel élelmiszert és ezt a munkások jegyezhették, így olcsón , a piaci ára alatt messze tudtak beszerezni tartós élelmiszert (húst, krumplit, gyümölcsöt, stb. De ez óriási tétel volt, mert sok dolgozója volt a gyárnak. A gyár raktározta (hűtőház) és ha kellett házhoz szállították mint mostanában szokás. Egyébként ő hozta be az országba az első IBM hollerith gépeket is amivel sokkal gyorsabb és pontosabb volt a nyilvántartás. Eszébe sem jutott egyik politikai erőnek sem az elmozdítása, a vezérigazgatók voltak politikai kinevezettek. Egyébként szerette a focit volt MLSZ tag és építet a gyárnak stadiont is a munkásokkal együtt, akik mentek lelkesen dolgozni. A csapatok játszott az NB1-ben. Ma is létezik.

cavalry 2021.12.15. 12:25:25

@a nagy hohohorgász: Az igaz hogy volt telefonunk mindig, és karácsonyra kaptam bringát 10 éves koromban, de a fél utca azon tanult meg bringázni így alig tudtam ráülni néha. Ha kértem kaptam kutyát is egy németjuhászt aki megvédte az összes gyereket ha valaki elkergetett minket innen onnan.Tényleg volt olyan hogy ha a srácok csokira vágytak akkor hoztam nekik egy táblával, de ez nem volt tiltva. Ugyanolyan koszos kiskamasz volt mint ők, együtt rosszalkodtunk egész nap. Csak nálunk volt meleg víz lefürdeni :)

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 12:30:17

@cavalry: figyelj csak. Az én nagyapámnak is volt folyamatos karrierje, és minden rendszerben elismerték. de valahogy őt nem akarták kiengedni külföldre... tudod miért? mert nem volt seggnyaló....
Hülyítsed a kurva anyádat!
Félreértés ne essen, nem irigyellek, csak arra voltam kíváncsi hogy származás nélkül ésszel lehet e valamire vinni. de te is csak azt bizonyítod hogy nem. A te nemesi családod behozhatott IBM gépeket és ráadásul egy vállalatnál alkalmazták is ahol nem ő fújta a passzát szelet... hát persze móricka......
hát a vezeték neved biztosan nem szabó vagy kovács vagy nagy....

cavalry 2021.12.15. 12:38:01

@a nagy hohohorgász: Nem kellett seggnyalónak lenni, ésszerűen kellett viselkedni. Külföldre meg a focicsapattal annyit ment amennyit csak lehetett. Minek hülyítenélek? Mire lenne jó? Tudod nekem nem szabad hazudni és ezt szívesen betartottam mindig, mert felesleges, a valóság sokkal érdekesebb mint a fantázia által kitalált bármi. A származás nem igazán volt érdekes, a tudás annál inkább, mert pld őt leválthatták volna de nem vállalta a helyét senki (ez nem kényelmes állás hanem kritikus fontosságú volt mindig), mert az tudás nélkül csak egy nagy káoszt eredményezett volna. Te most elvezetgetnéd mondjuk az Audit holnaptól? Ő simán. A Rákosi rendszerben volt úgy hogy le akarták váltani a korábbi múlt miatt, csak úgy ok nélkül, de percek alatt rájöttek hogy ha megteszik a gyár visszaesik a termelésben és akkor hullani fognak a fejek. Ezért gyorsan letettek róla. Annyira nem voltak hülyék azok sem, valakinek dolgozni is kellett. Az igazi védelem a tudás.

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 12:49:44

@cavalry: jól van Móricka, a szocializmust pont azért szerettük mert megtartotta az ertelmiseget...... én elhiszem hogy nagyapad okos volt csak azt nem hogy nem feküdt le....

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 13:13:04

@cavalry: állítólag puskás is nagy magyar volt és nem feküdt le senkinek, még is bejarasa volt odafontre.... aztán ott volt grosics aki szintén nagy magyar volt de őt meg üldözték....

arthurthedent 2021.12.15. 13:57:53

@cavalry: "Egyébként ő hozta be az országba az első IBM hollerith gépeket is amivel sokkal gyorsabb és pontosabb volt a nyilvántartás."

A Hollerith az IBM előző neve volt, nem hinném, hogy volt olyan, hogy "IBM Hollerith gép".

cavalry 2021.12.15. 14:17:06

@arthurthedent: Én is dolgoztam NCR Elliott nagyszámítógépen és volt lyukkártyás gépparkunk még akkor, ezen ment a tömeges adatrögzítés (CsVM számítóközpont). A gépeink egy része amerikai IBM címkés volt és volt egy pár orosz is (elég vacakok voltak sokat kellett javítani). Ezek lyukasztógépek, kontroll gépek, válogató gépek, rendezőgépek és táblázó gépek voltak ha jól emlékszem (nyilván az angol nevükön használtuk ezeket.) Meg kellett tanulnom programozni ezeket, mert éjszaka nem volt ott más. Általánosságban hollerith gépeknek neveztük az összeset, mert ez volt a technológia neve, mindenki ezt használta bármilyen cég is gyártotta a gépet. Nekem IBM nevet mondott a nagypapám, és az lehet az igaz, mert a kotta szerint 1924 ben már ez volt a név.

cavalry 2021.12.15. 14:20:28

@arthurthedent: IBM hollerith gép az helyes megfogalmazás. :)

cavalry 2021.12.15. 14:32:02

@a nagy hohohorgász: Nyilván kellett alkalmazkodni és kompromisszumot kötni, minden korszakban, ha nem akartad időlegesen abbahagyni a levegővételt ami a hosszú élet titka. Ez is az üzletkötés egy formája. Nem kell mindenkinek forradalmárnak lenni. A szakembereket nem a politika érdekli hanem a feladat amibe beleássák magukat és adrenalint és sikert okoz ha sikerül megoldani valami komoly dolgot.

a nagy hohohorgász 2021.12.15. 16:18:12

@cavalry: eszem azt a gerinces nemesi csaladodat:) sok boldogságot:)) elvek nélkül úgy is könnyű:)

élhetetlen 2021.12.15. 23:46:04

@a nagy hohohorgász: Azt a cikket nem találom, úgyhogy találomra két zrt., egy kft. Nyugodtan gondolhatod, hogy egy TSZ jogutódja egy egyszemélyes zrt, vagy kft, de nem hiszem, hogy igazad van. Egy RT vezérigazgatója vagy ügyvezetője sem egyedüli tulajdonosa a cégnek. Ennyit meg a te okosságodról. És van egy csomó tsz, ami tsz-ként dolgozik tovább, csak cégtípust váltottak.
Rábapordány honlapja - Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. (rabapordany.hu) „Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. jogelődjét a termelőszövetkezetet 1949. november 10-én alakították,
Ászár Község Önkormányzata (aszar.hu) „az egyesített tsz a rendszerváltás után átalakult. Jogutódja zrt. formában folytatja a mezőgazdasági tevékenységet”,
Mezőgazdaság, tojás- és tejtermelés - Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. - Földes (foldesirakoczi.hu) „Cégünk az 1951-ben alakult Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Szövetkezet jogutódja.”

élhetetlen 2021.12.16. 00:58:43

@tiltsál ki te gyökér: Ha már a korunknál tartunk, látom, pisis, hogy még nem tanultál meg gondolkodni.
A fejenként 29 millióból, ami szerinted semmi, a félállásban minimálbéren fizetett, de teljes munkaidőben dolgoztatott takarító nőre mennyi jut a 29 millióból? Ez az üres hotel duma meg szánalmas. Az fel sem merül benned, hogy a bevételből is fizethetné az alkalmazottakat? És még az én agyam egyszerű. Mert te megérted, hogy ott van az a hatalmas luxus szálloda, ami az övé, a haszna az övé, de támogatni kell.
„Ja, ilyen volt egyszer.”. Aha. A Manevi szerint nincsenek külföldi ingatlanjai, pedig Szlovákiában és Romániában több értékes épületet is vett | atlatszo.hu , de találhatsz többet is.
„Gyaníthatóan semmi„. Próbálj meg utánanézni, hogy mi a különbség az offshore és egy svájci bank között.
„Kamu.”. Egy példa: Csak a pereskedésben bízhat a Balaton-partjától megfosztott település - Napi.hu , a többit keresd ki.
Csak a pereskedésben bízhat a Balaton-partjától megfosztott település - Napi.hu
Neked minden egyszerű. Igaz, hogy határozatlan idejű volt a szerződés, de „Ebben egyébként a felépítmény építésére való jogosultságot is rögzítették.”. Ha jogosan építkeztek, akkor hogy bonthatja le más az épületet? „megtörtént a bontás még a kérelem elbírálása előtt”, de szerinted ez rendben van.
Elbontotta az állami cég a Fertő tavi cölöpházakat még a jogerős ítélet előtt | Alfahír (alfahir.hu)

apro_marosan_petergabor 2021.12.16. 09:42:13

Több, mint bűn, 4 hiba:

- hogy Czeglédy még nincsen börtönben
- hogy Mo és Lo nem vétózta meg tavaly a jogállamiság-zseton passzust
- hogy hagyták hatalomra kerülni a bolsevikokat Bp-en
- hogy Karácsony még a helyén van
+
- hogy egyetlen AVH-st és kommunistát sem zártak börtönbe
- hogy nem vezették be az elmúlt 12 év alatt a Zétényi-Takács törvényt a jogrendszerbe
- hogy Aza Apro klán é sok régi kommunista és családjuk elrabolt
rózsadombi villákban élhetnek

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.16. 11:21:20

@cavalry: a horgásszal ne törődj! Csak egy sima mezei buta provokátor akit frusztrál a sikere meg hogy simán lemosó tő az állítólagos havi kétmisijével együtt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.16. 11:22:48

@a nagy hohohorgász: leginkább a retkes telibe aszott kurva anyának kéne elvekről beszélned fideszgeci ként!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.16. 11:24:15

@cavalry: szóval frusztrálja a sikered és hogy simán lemosod az állítólagos havi kétmisijével együtt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.16. 11:29:28

@a nagy hohohorgász: kamuzzál valamit gyorsan öccse!
Figyelj, nem szégyen, hogy egy Borsodi putriban kezdtétek! :)

cavalry 2021.12.16. 12:11:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nyilván tartózkodom a valóságos eredmények ismertetésétől, mert az irigység az egy általános és elterjedt megnyilvánulás, ami néha pozitív (ha motivál) de a legtöbbször nem jó semmire. Most egyébként a globális felmelegedéssel kapcsolatos fejlesztéseket csinálom, látható eredménnyel, 6-8 éves fák olyan elképesztő fejlődést értek el a projekt miatt ami nem is hihető még erdészeknek sem. Kapcsolat felvétel elindult velük is persze. Bármilyen aszály van a fáim fejlődnek mint ha megőrültek volna (1500 db). Valószínű hogy sivatagban is ez lenne a helyzet, de azt még ki kell próbálni (Szaud Arábia érdekel). Nagyon komplex a dolog ezért nem mennék bele. Csak egy érdekesség a 3,5 millió hektár szőlő is veszélyben van Európában. A bort viszont nem lenne jó kivezetni az élvezeteink közül :) . Valamit csinálni kellett mert úgy tűnik nagy a gond de észre sem veszik a szőlészek csak kivágják azt a táblát ami kiszáradt. Most olvastam hogy a Bock borászat végre elkezdett foglalkozni az öntözéssel (csak nincs meg még nekik ez a módszer ami nálam már szuper). Nálunk csak 50000 hektár szőlő van, a Spanyoloknál meg 1 millió.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.16. 13:27:04

@cavalry: Hát igen. Pont az ilyen embereket nem kéne cseszegetni, akik törődnek is a dolgokkal.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.16. 15:02:05

@a nagy hohohorgász: nem muszáj a saját frusztrációdat másra kivetíteni, ráadásul a családjába kötsz bele. Igazi féreg vagy. Kár, hogy ez nem téged zavar.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.16. 15:04:42

@a nagy hohohorgász:Nem értelek pecás. A kedvenc pártod harmadik kétharmaddal hatalmon.
Neked tök jól megy anyagilag is, családilag is. Mi a probléma?
süti beállítások módosítása